Η Ελληνική Σελίδα της Οικογένειας!



The mark of the Beast!
Computer Chisps & the Future!
Diseases
Wars









Τα Νέα του Τέλους!
   

Μπουκωμένοι Από Υπερφόρτωση Πληροφοριών

"…Και η γνώση θα πληθύνει" (Δανιήλ 12:4).

           ΔΙΚΑΙΑ, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, επινοήθηκε ο όρος "υπερφόρτωση πληροφοριών". Η γνώση έχει αυξηθεί μέσα στη γενιά που ζούμε, σχεδόν πέρα από κάθε όριο φαντασίας! Παρακάτω είναι μερικά μόνο δεδομένα, που σε κάνουν να ζαλίζεσαι:

         *Το 80% όλων των επιστημόνων που έζησαν ποτέ ζούνε σήμερα.

         *Κάθε λεπτό προστίθενται 2,000 σελίδες στην επιστημονική γνώση του ανθρώπου. Για να  διαβάσει κάποιος το υλικό που παράγεται κάθε 24 ώρες, θα χρειαζόταν πέντε χρόνια.

         *Κάθε μήνα, το ισοδύναμο από 300 εκατομμύρια σελίδες κειμένου αποστέλλεται μέσα από το Ίντερνετ.

         *Σύμφωνα με τον Δρ. Μάλκολμ Τοντ, τον άλλοτε πρόεδρο του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, οι μισές, περίπου, ιατρικές γνώσεις που αποκτώνται, θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες μετά από δέκα χρόνια.

         *Υπολογίζεται ότι πάνω από 15.000 επιστημονικά περιοδικά και πολύ περισσότερα από 1.000 νέα βιβλία εκδίδονται ετησίως.

         *Το 1970, όταν το διαστημόπλοιο Απόλλων 13 χάθηκε στο διάστημα, οι υπολογιστές της ΝΑΣΑ χρειάστηκαν 90 λεπτά για να υπολογίσουν έναν τρόπο να το επαναφέρουν. Ένας επιστήμονας με μολύβι και χαρτί θα χρειαζόταν περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρόνια για να βρει μια λύση ώστε να επιτελέσει το ίδιο κατόρθωμα.

         *Ο βασικός δομικός λίθος της τεχνολογίας των υπολογιστών, το τρανζίστορ, ανακαλύφθηκε στα εργαστήρια Μπελ το 1948. Το 1994, ένα τσιπάκι υπολογιστή μπορούσε να χωρέσει 3,1 εκατομμύρια τρανζίστορ, διπλάσια και πλέον από το μοντέλο του υπολογιστή που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά. Το 1996, οι νέες τεχνολογίες επέτρεψαν μέχρι 125 εκατομμύρια τρανζίστορ, το καθένα λιγότερο από το 1/600 της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας, να κατασκευαστούν μέσα σ’ ένα και μοναδικό τσιπάκι. Ένα τσιπάκι ικανό να περιέχει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο τρανζίστορ θα είναι πιθανόν διαθέσιμο γύρω στο 2000.

          Σχολιάζοντας τις πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνολογία των υπολογιστών, ο Καθηγητής Πίτερ Κοχρέιν του Τμήματος Προηγμένων Εφαρμογών της Μπρίτις Τέλεκομ, είπε, "Υπάρχουν τώρα ρολόγια χειρός που αποδίδουν  μεγαλύτερη επεξεργαστική ικανότητα απ’ ότι κάποιες κεντρικές μονάδες υπολογιστών του 1970. Σήμερα, συνηθισμένα αυτοκίνητα έχουν περισσότερη ‘νοημοσύνη’ απ’ ότι η πρώτη σεληνάκατος". [48]

         Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ανθρώπινη γνώση στις μέρες μας διπλασιάζεται κατά προσέγγιση κάθε οκτώ χρόνια. Σύμφωνα με το συγγραφέα Χ.Λ. Γουίλμινκτον, "Μέχρι τη στιγμή που θα αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο ένα παιδί που γεννήθηκε σήμερα, η γνώση στον κόσμο θα είναι τέσσερις φορές περισσότερη. Μέχρι τη στιγμή που το παιδί αυτό θα είναι πενήντα ετών, η γνώση θα είναι τριάντα δύο φορές περισσότερη, και το 97 τοις εκατό απ’ όλα όσα γνωρίζουμε για τον κόσμο θα έχουν θα είναι αποτελέσματα ερευνών που διεξήχθησαν από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το παιδί". [49]

         Αν και έχουμε κάνει τρομακτικά βήματα στην επιστήμη και στην τεχνολογία, άραγε αισθανόμαστε μεγαλύτερη  ολοκλήρωση, σαν άνθρωποι, απ’ ότι οι πρόγονοί μας; Η γνώση μας έχει αυξηθεί ραγδαία, όμως, ένα μεγάλο μέρος από την επιστημονική μας ιδιοφυΐα χαραμίζεται στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων μαζικής καταστροφής. Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας και οι πολυτέλειες έχουν τη μέγιστη προτεραιότητα, ενώ, πολλοί από τους συνανθρώπους μας πεινάνε & στερούνται τις βασικές τους ανάγκες.

         Το περιοδικό Τάιμ το έθεσε σωστά, το 1995, στην επικεφαλίδα του εξωφύλλου του, "Η Εξέλιξη της Απόγνωσης" : Τα βίντεο και οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν τις αρετές τους, όμως στην καθημερινή πορεία της υπερ-παραγωγικής μας ζωής,  υπάρχουν στιγμές που φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.... Οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή του άγχους, μερικές φορές έχουμε το συναίσθημα ότι η ζωή που ζούμε σήμερα, δεν αυτή για την οποία σχεδιαστήκαμε. Σε μερικές βιομηχανικές χώρες, τα ποσοστά κατάθλιψης διπλασιάζονται κάθε 10 χρόνια περίπου. Η αυτοκτονία είναι η τρίτη κοινή αιτία θανάτου ανάμεσα στους νεαρούς ενήλικες της Βόρειας Αμερικής, μετά από τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και τις δολοφονίες. Ένα ποσοστό Αμερικανών, δέκα πέντε τοις εκατό, παρουσίασε κάποια αγχωτική διαταραχή για την οποία έπρεπε να νοσηλευτεί. [50]

            Τι καλό κάνει ένα κεφάλι γεμάτο γνώσεις, αν η καρδιά μας είναι άδεια και μας λείπει η διανοητική ηρεμία και ένας σκοπός στη ζωή;

 

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 1997 Aurora Production