Η Ελληνική Σελίδα της Οικογένειας!The mark of the Beast!
Computer Chisps & the Future!
Diseases
Wars

Τα Νέα του Τέλους!
   

The Chrιstian Digest
Παρουσιάζει:

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ
Τα Χρήματά σου, τα Κομπιούτερ, και το Τέλος του Κόσμου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο

Από τον Peter Lalonde και Paul Lalonde (Eugene, Oregon: Harvest House Publishers, 1994)

Κάτι Παραπάνω Από Χρήματα Μόνο.


Μέχρι αυτό το σημείο μιλήσαμε κυρίως για τις έξυπνες κάρτες και για το πώς τελικά θα αντικαταστήσουν τα μετρητά. Όμως υπάρχουν κι άλλες πολλές εφαρμογές για την κάρτα. Ο Stephen Seidman, εκδότης της Smart Card Monthly (Μηνιαίο περιοδικό Έξυπνης Κάρτας), μας δίνει επιπρόσθετες προοπτικές για τις δυνατότητες των έξυπνων καρτών. "Από μια επιχειρηματική οπτική γωνία, οι Έξυπνες Κάρτες τώρα χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν εργαζόμενους και επισκέπτες, για να αυτοματοποιήσουν χρόνο και καταγραφές παρακολούθησης, για να ελέγξουν την πρόσβαση σε χώρους παρκαρίσματος, σε κτίρια ... σε φωτοτυπικά μηχανήματα, σε μηχανές φαξ, σε φακέλους εταιρειών.... Σαν χρήματα, χρησιμοποιούνται για να συγκεντρώνουν και να ισοσκελίζουν έξοδα ταξιδιών μέσα από προεγκατεστημένες σε εταιρείες ΑΤΜ, για να κάνουν αγορές σε καταστήματα εταιρειών και σε γειτονικά καταστήματα, και σε υπεραγορές." Ο Seidman συνεχίζει: "Σε εθνικό επίπεδο --και σε βαθμό που διαφέρει από χώρα σε χώρα οι κάρτες χρησιμοποιούνται, και / ή σχεδιάζονται για άμεση χρήση, σε συστήματα δημόσιας τηλεφωνίας, υγείας, και σε δίκτυα επεξεργασίας οικονομικών συναλλαγών."

Μία Αμερικάνικη Πανεθνική Κάρτα Ταυτότητα;

Πρόσφατα η κυβέρνηση Κλίντον ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της για την εφαρμογή μιας κάρτας υγείας σαν μέρος της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην έκδοση του Σεπτεμβρίου του 1992 της New England Journal of Medicine, ο Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε να λέει, "Ο καθένας θα έχει πάνω του έξυπνες κάρτες κωδικοποιημένες με το δικό του η το δικό της προσωπικό ιατρικό ιστορικό."

Τι Ισχυρό Πραγματάκι

Πόσο ισχυροί είναι ακριβώς αυτοί οι μικρο-επεξεργαστές; Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ερευνά τη χρήση της τεχνολογίας της έξυπνης κάρτας για την προτεινόμενη παγκόσμια κάρτα υγείας επειδή το μικροτσίπ μέσα σε μια έξυπνη κάρτα μπορεί να συγκρατήσει απίστευτα ποσά πληροφοριών. Ένα Τσιπ 4 μεγ., που είναι αρκετά συνηθισμένο σήμερα, θα ήταν παραπάνω από αρκετό για να κρατήσει ολόκληρο το ιατρικό ιστορικό, χωρίς να αναφέρουμε τις πληροφορίες για την ασφάλιση ενός ατόμου, όλα σ' ένα τσιπ, το 1/6 του μεγέθους ενός γραμματοσήμου. Όσο καταπληκτικό κι αν είναι αυτό, κρατηθείτε καλά. Εδώ είναι η υπόλοιπη ιστορία. Τα μεγάλα νέα είναι το τελευταίο τσιπ που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην Διάσκεψη Παγκόσμιων Συνόρων. Η Τοσίμπα ανέπτυξε ένα τσιπ μικρο-επεξεργαστή, όχι μεγαλύτερο από το τσιπ 4 μεγ, που μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και ένα γιγαμπάιτ πληροφοριών για 100 χρόνια! Τι είναι αυτό το γιγαμπάιτ τέλος πάντων; Ένα γιγαμπάιτ είναι ένα δισεκατομμύριο μπάιτ. Για να σας δώσω κάτι να το συγκρίνεται, ένα εκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 12 μέρες. Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 32 χρόνια. Ένα γιγαμπάιτ μνήμης είναι ισοδύναμο με 10,000 φορές τη χωρητικότητα ενός μέσου προσωπικού κομπιούτερ. Σήμερα αυτές οι κάρτες που δεν γίνεται να παραχαραχθούν έχουν την δυνατότητα να γίνουν το πρώτο πλήρως ενεργοποιημένο "ηλεκτρονικό πορτοφόλι" του κόσμου. Το σπουδαιότερο και μοναδικό πρόβλημα στο σύστημα είναι ακόμη το πρόβλημα του να είσαι σίγουρος ότι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί την κάρτα είναι το πρόσωπο στο οποίο ανήκει. Η πραγματική πηγή όλων αυτών των προβλημάτων, όπως είπαμε, είναι το σημερινό σύστημα ασφάλειας που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες. Το σύστημα βασίζεται στους προσωπικούς αριθμούς ταυτοποίησης σαν τη μοναδική του διαδικασία ασφάλειας. Ένας αριθμός ΡΙΝ δίνεται στον κάτοχο της κάρτας όταν αυτός ή αυτή παίρνει την κάρτα. Αυτός ο τετραψήφιος αριθμός είναι κωδικοποιημένος μέσα στην κάρτα και δίνεται στον κάτοχο της κάρτας. Όταν κάνει μία συναλλαγή ΑΤΜ, ο κάτοχος της κάρτας εισάγει την κάρτα μέσα στην ΑΤΜ και έπειτα πληκτρολογεί τον μυστικό του αριθμό. Αν αυτός ο αριθμός συμπίπτει με αυτόν που είναι αποθηκευμένος πάνω στην κάρτα, η μηχανή συμπεραίνει ότι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί την κάρτα είναι ο δικαιούχος ιδιοκτήτης. Φαίνεται αρκετά καλό στη θεωρεία, όμως στην πράξη δεν γίνεται.

Οι Αριθμοί ΡΙΝ Δεν Είναι Πραγματικά Ασφαλείς

Συχνά οι κάτοχοι των καρτών διαλέγουν έναν αριθμό ΡΙΝ που είναι εύκολο να τον θυμoύνται, όπως μια μέρα γέννησης (5-3-45), τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού Κοινωνικής Ασφάλισης (4832), τα τέσσερα τελευταία ψηφία του τηλεφώνου τους (8037), ή κάποιο άλλο οικείο αριθμό. Το πρόβλημα μ' αυτό είναι ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πιθανόν τοποθετημένοι και σε άλλα έγγραφα μέσα στην τσάντα ή στο πορτοφόλι του θύματος. Οι ληστές θα ψάξουν γι' αυτούς τους οικείους αριθμούς και θα τους δοκιμάσουν στο πληκτρολόγιο συχνά με επιτυχία. Το U.S. News & World report συνοψίζει το πρόβλημα ως εξής: "Σε μια εποχή που όλοι οι Αμερικανοί στην κυριολεξία υποχρεούνται να δείχνουν την ταυτότητά τους, αρχίζοντας με την άδεια οδήγησής τους μέχρι και τις πιστωτικές τους κάρτες, η διαδικασία της επιβεβαίωσης ότι ένα πρόσωπο είναι αυτός ή αυτή που ισχυρίζεται, είναι μια μεγάλη υπόθεση και ένα θέμα αυξανόμενης ανησυχίας. Δεν είναι άλλο πια αρκετό το απλό συνθηματικό, το διακριτικό σήμα ταυτότητας ή η μαγνητικά κωδικοποιημένη κάρτα, λένε οι ειδικοί για την ασφάλεια. Αυτά τα παραδοσιακά συστήματα μπορούν να πλαστογραφηθούν, να κλαπούν ή κάποιος να τα ανακαλύψει τυχαία." Πολλοί ηλικιωμένοι που χρησιμοποιούν μια κάρτα δεν εμπιστεύονται τη μνήμη τους, και γράφουν τον ΡΙΝ τους κάπου και τον μεταφέρουν μαζί τους. Δυστυχώς, συχνά έχουν τον αριθμό τους στο πορτοφόλι τους ή στην τσάντα τους κοντά στην ίδια την κάρτα και ταυτίζουν με εμφανές τρόπο τον αριθμό σαν αριθμό ΡΙΝ της ΑΤΜ κάρτα τους. Πολλοί χρήστες κάρτας-και όχι μόνο οι ηλικιωμένοι ή οι διανοητικά αδύνατοι- γράφουν πραγματικά τον ΡΙΝ τους πάνω στην κάρτα τους! Και έτσι διευκολύνουν τον κλέφτη. Ένα άλλο πρόβλημα με το σημερινό σύστημα ασφάλειας του ΡΙΝ περιλαμβάνει τις ένοπλες ληστείες. Κάθε λογικό πρόσωπο που ακινητοποιείται μπροστά στην κάνη ενός όπλου θα δώσει με προθυμία έναν ΡΙΝ παρά να πυροβοληθεί. Είναι φανερό ότι αν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά, πρέπει να αναπτυχθεί ένα καλύτερο, πιο ασφαλές σύστημα καρτών. Απλώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το Σώμα Σου: Η Μόνη Ταυτότητα Που Θα Χρειάζεσαι Στο Εξής

Το όνομά του είναι Bond, James Bond. Και για να μπορέσει να διεισδύσει στο μυστικό αρχηγείο μπορεί να βάλει το δάχτυλό του σε μια ηλεκτρονική μηχανή που επαληθεύει ότι αυτός είναι πράγματι ο 007. Ή για να μπει μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του ΝΑΤΟ μπορεί να κοιτάξει μέσα σ' ένα ζευγάρι γυαλιά που μοιάζουν με κιάλια. Καθώς το κάνει, μια ακτίνα φωτός εστιάζεται στο σχήμα των φλεβών μέσα στα μάτια του, σχήματα που είναι πιο μοναδικά κι από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα. Ενώ ο James Bond είναι ένα καθαρά φανταστικό πρόσωπο, αυτές οι τεχνολογίες της διαστημικής εποχής είναι τώρα ένα μεγάλο μέρος του πραγματικού κόσμου. Γνωστά στο σύνολό τους σαν βιομετρικά, αυτά τα συστήματα αναγνωρίζουν ένα πρόσωπο από τα μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά του ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του. Σήμερα, οι βιομετρικές τεχνολογίες υψηλού επιπέδου συμπεριλαμβάνουν σαρωτές δαχτυλικών αποτυπωμάτων, μηχανές γεωμετρίας χεριών, σαρωτές αμφιβληστροειδούς, συστήματα αναγνώρισης φωνής, δυναμικά υπογραφών, και μυριάδες άλλα. Σ' ένα κόσμο όπου τα μετρητά εξαλείφονται και κάθε οικονομική συναλλαγή γίνεται ηλεκτρονικά, η ασφάλεια είναι ο παράγων--κρίκος και στη λειτουργία του συστήματος και στο να κάνεις τους ανθρώπους να εναποθέσουν την εμπιστοσύνη τους σ' αυτό. Τα βιομετρικά συστήματα μπορεί ακόμα να φαίνονται φουτουριστικά, όμως στο σημερινό γοργά κινούμενο κόσμο μας το μέλλον είναι εδώ.

Ο Κύριος Μπαντ Πάει Για Ψώνια.

Για χάρη σαφήνειας επιτρέψτε να σας παρουσιάσω ένα φανταστικό πρόσωπο, τον Μπαντ. Ας υποθέσουμε ότι αυτός παίρνει μέρος σ' ένα πρόγραμμα επαλήθευσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων με την καινούργια του κάρτα ντέμπιτ. Ο Μπαντ έχει αποφασίσει να πάρει αυτό το μονοπάτι επειδή δεν μπορεί ποτέ να θυμηθεί τον προσωπικό του αριθμό ταυτοποίησης (PIN). Για να κάνουμε την ιστορία μας πιο σύντομη, ο Κύριος Μπαντ πάει στο τοπικό σούπερ μάρκετ όπου κάποια εταιρεία με κάρτες έχει εγκαταστήσει έναν 'γραφείο για εγγραφές'. Το γραφείο εκδίδει στον Κύριο Μπαντ τη δική του έξυπνη κάρτα με το μικροσκοπικό μικροτσίπ. Η κάρτα είναι προγραμματισμένη σαν μια κάρτα ντέμπιτ έτσι ώστε όταν ο Κύριος Μπαντ αργότερα φτάσει στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, τα χρήματα να μπορούν να μεταφερθούν ηλεκτρονικά από τον τραπεζικό λογαριασμό του Κυρίου Μπαντ σ' αυτόν του καταστήματος. Όμως τώρα, πίσω στο γραφείο εγγραφών, κάτι άλλο πρέπει να γίνει πριν μπορέσει ο Κύριος Μπαντ να αρχίσει τα ψώνια του. Μια νεαρή γυναίκα ζητάει από τον Κύριο Μπαντ να βάλει το δάχτυλό του σε μια μικροσκοπική μηχανή που είναι συνδεδεμένη με έναν προσωπικό υπολογιστή. Αυτή η μηχανή διαβάζει το δαχτυλικό του αποτύπωμα και δημιουργεί μια εικόνα στο κομπιούτερ που λέγεται πρότυπο. Σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα το πρότυπο εκείνο μεταφέρεται ψηφιακά και αποθηκεύεται στη μνήμη του τσιπ μέσα στην έξυπνη κάρτα του Κύριο Μπαντ. Αυτό ήταν. Η δουλειά έγινε. Χρειάστηκαν μόνο πέντε λεπτά.

Μπορώ Να Έχω Την Κάρτα Σας Και Το Δάχτυλό Σας Παρακαλώ;

Τώρα ο Κύριος Μπαντ είναι έτοιμος να κάνει τα ψώνια του. Γεμίζει το καροτσάκι του και ξεκινάει για το ταμείο. Όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει, ο κύριος Μπαντ δίνει την έξυπνη κάρτα του στον υπάλληλο που τη βάζει μέσα στη τερματική μονάδα πώλησης (POS) που είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένη με την τράπεζα του Κυρίου Μπαντ και την τράπεζα του καταστήματος. Για περίμενε όμως -τι γίνεται αν δεν είναι ο Κύριος Μπαντ που δείχνει αυτήν την κάρτα; Εξάλλου, ο υπάλληλος δεν τον ξέρει. Μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα κάποιου άλλου. Για να επιβεβαιώσει ότι ο Κύριος Μπαντ είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης της κάρτας, ο υπάλληλος του ζητάει να βάλει το δάχτυλό του στον ανιχνευτή που είναι προσαρμοσμένος στη τερματική μονάδα πώλησης. (ΡΟS.) Αυτή η μηχανή διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του Μπαντ, όπως ακριβώς έκανε και το μηχάνημα στο γραφείο εγγραφής. Τώρα όμως, το συγκρίνει με εκείνο το αποτύπωμα που είναι αποθηκευμένο μέσα στην κάρτα. Αν τα δύο ταιριάζουν, ο Κύριος Μπαντ μπορεί να κάνει την αγορά του. Αν όχι, κατέφθασε η αστυνομία. Τι πανέξυπνο σύστημα! Χωρίς αριθμούς να αποστηθίζεις. Χωρίς φασαρίες-το μόνο που χρειάζεσαι είναι την κάρτα σου και το δάχτυλό σου. Είναι τόσο απλό και ασφαλές. Στη στιγμή, τα χρήματα μεταφέρονται από τον τραπεζικό λογαριασμό του Κυρίου Μπαντ και τοποθετούνται στον λογαριασμό του καταστήματος. Σήμερα, το κόστος για βιομετρικά ΡΟS που βασίζονται σε κάρτα έχει πέσει σε τιμή από 3.500 έως 7.000 δολάρια το καθένα. Και ενώ είναι πιο ακριβά από τα συστήματα ΡΙΝ, η πραγματικότητα ενός ηλεκτρονικού κόσμου τα κάνει πιο ανταγωνιστικά. ''Τώρα που είμαστε ανταγωνιστικοί ως προς το κόστος, αισθανόμαστε ότι οι συγκρίσεις θα είναι βασισμένες στην απόδοση, και όχι στην τιμή,'' είπε ένας επίσημος της βιομηχανίας. "Το άτομο με όλους τους καταχωρημένους λογαριασμούς σε κίνδυνο δε νοιάζεται πραγματικά αν του στοιχίζει 6000 ή 4000 δολάρια. Δεν υπάρχει σύγκριση". Ενώ αυτά τα συστήματα είναι ακριβά, σ' έναν κόσμο όπου τα μετρητά εξαλείφονται και η ασφάλεια του κάθε ατόμου συσχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος, αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσουμε. Μια αναφορά του 1992 υπολογίζει ότι οι πωλήσεις της βιομετρικής βιομηχανίας θα διπλασιαστούν μέχρι το 1995.

Είσαι Τόσο Μοναδικός Όσο Λέει Το Κομπιούτερ

Ότι Είσαι Τώρα ας ρίξουμε μια πλησιέστερη ματιά στους διάφορους βιομετρικούς ανιχνευτές. Ο πιο συνηθισμένος βιομετρικός ανιχνευτής είναι το δαχτυλικό αποτύπωμα. Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι από παλιά το πρότυπο, ειδικά για το νομικό σύστημα, εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η μοναδική μέθοδος ταυτοποίησης έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία λίγα χρόνια, χάρις στις τεχνολογικές εξελίξεις. Οι υπηρεσίες επιβολής τού νόμου χρησιμοποιούνε την ταυτοποίηση μέσω δαχτυλικών αποτυπωμάτων εδώ και πολύ καιρό. Οι παλιές ταινίες δείχνουν έναν κουρασμένο αστυνομικό, μ' ένα τσιγάρο να κρέμεται από τη γωνία του στόματός του, να ξεφυλλίζει ένα βιβλίο δαχτυλικών αποτυπωμάτων προσπαθώντας να βρει ένα παρόμοιο. Όμως οι παλιές μέθοδοι έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν απλοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Η ταυτοποίηση μπορεί γι' αυτό να γίνει πιο γρήγορα, με άμεση πρόσβαση σε αρχεία δαχτυλικών αποτυπωμάτων μέσα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Δε χρειάζεται πια οι άνθρωποι να ξεφυλλίζουν σωρούς βιβλίων με δαχτυλικά αποτυπώματα. Τώρα το κομπιούτερ μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις αντί γι' αυτούς με ταχύτητα αστραπής. Και συνεχίζει ακόμα να είναι μια σχεδόν αλάνθαστη μέθοδος ταυτοποίησης. Τέτοια συστήματα όμως είναι πολύτιμα όχι μόνο για τους αστυνομικούς και αυτούς που αγοράζουν τρόφιμα, γιατί οι χρήσεις είναι τόσο ποικίλες όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Η αστυνομία της Maryland (Μέριλαντ), για παράδειγμα, χρησιμοποιεί μηχανές δαχτυλικών αποτυπωμάτων τύπου Identix για να επιβεβαιώσει ότι δεν απελευθερώνει λάθος κρατούμενους, που θα μπορούσε να είναι ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα με το παλιό σύστημα. Επίσης έχουν διασυνδέσει σε δίκτυο τα μηχανήματά τους έτσι ώστε οι φυλακισμένοι να μπορούν να αναγνωρίζονται σωστά σε διάφορα σημεία ελέγχου, όπως στο δικαστήριο, στο αναρρωτήριο της φυλακής, στο φαρμακείο, και λοιπά. Σε πολλές φυλακές υψηλής ασφάλειας, ακόμα και οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρονική επαλήθευση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ζωντανός ή Νεκρός; Η Μηχανή Μπορεί Να Το Ξεχωρίσει.

Κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει ότι αυτό είναι εντάξει για έναν φυλακισμένο που είναι κάτω από την επιτήρηση ένοπλου φρουρού, όμως τι γίνεται όσον αφορά την επαλήθευση δαχτυλικών αποτυπωμάτων για τις τραπεζικές κάρτες; Τι θα σταματήσει έναν εγκληματία από το να σκοτώσει το θύμα του, να κόψει το δάχτυλο του θύματός του, και μετά να το χρησιμοποιήσει για να έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς; Η καινούργια τεχνολογία έχει μια απάντηση. Όταν τα μηχανήματα δαχτυλικών αποτυπωμάτων επαληθεύουν το δαχτυλικό αποτύπωμα ενός ατόμου, μπορούν επίσης να πουν αν το δάχτυλο είναι ζωντανό ή νεκρό. Αυτό ίσως φαίνεται λίγο παράξενο, όμως κάνετε υπομονή μαζί μου για ένα λεπτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα τοποθετούσαν πρόθυμα το δάχτυλό τους στον ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων στη διαταγή ενός ένοπλου ληστή, όμως ας υποθέσουμε ότι ένα θύμα αντιστάθηκε και δολοφονήθηκε ή με κάποιο άλλο τρόπο καταστάθηκε ανίκανο. Σε παράξενες περιπτώσεις όπου διακυβεύονται πολλά, δεν είναι απίθανο ένας εγκληματίας να κόψει το δάχτυλο ενός ατόμου και να το χρησιμοποιήσει σε μια συσκευή ασφάλειας. Δεν γίνεται όμως. Στη σύσκεψη Τεχνολογίας Καρτών 1993, ένας παρουσιαστής σε αυτά τα συστήματα ασφάλειας δαχτυλικών αποτυπωμάτων εξήγησε ότι το σύστημα μπορεί να πει αν ένα δάχτυλο είναι νεκρό από την ανάγνωση την αιμογλοβίνης που έχει τοποθετηθεί μέσα στο σύστημα.

Χρυσέ μου, τα Χέρια σου είναι τόσο Γεωμετρικά

Ενώ τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι ακόμη η πιο δημοφιλής βιομετρική μέθοδος, πολλές από τις νέες εξελίξεις απειλούν την κυριαρχία της. Μια από αυτές είναι η γεωμετρία του χεριού. Η γεωμετρία του χεριού υπάρχει από το 1971. Στα πρόσφατα χρόνια έχει γίνει πιο δημοφιλής σαν εργαλείο ταυτοποίησης. Το κέντρο Εφαρμογής Ασφάλειας Επιχείρησης του Hanford (SAC) έχει αναπτύξει πρόσφατα ένα πρότυπο με τη χρήση της γεωμετρίας χεριού αντί για τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Όπως ακριβώς με την περίπτωση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων, το πρότυπο αποθηκεύεται μέσα στην έξυπνη κάρτα και μπορεί να γίνει προσιτό για σύγκριση οποιαδήποτε στιγμή. Χωρίς αμφιβολία έχετε δει τέτοιες συσκευές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή σε ταινίες θρίλερ κατασκοπείας. Για να αποκτήσει είσοδο σε μια περιοχή υψηλής ασφάλειας, ο εργαζόμενος που ζητά την πρόσβαση πρέπει να βάλει το χέρι του σε μια συσκευή που το διαβάζει. Όπως ακριβώς στις ταινίες, οι μηχανές ανίχνευσης χεριού επαληθεύουν το σχήμα του χεριού και το μήκος και το ύψος των δαχτύλων - χωρίς βέβαια, το βόμβο και τα φώτα που αναβοσβήνουν στις ταινίες. Η εξακρίβωση ταυτότητας με τη γεωμετρία χεριού είναι μια πραγματικότητα και είναι ήδη σε χρήση σε πολλές εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, ένα ίδιο τέτοιο σύστημα έχει τοποθετηθεί σε αεροδρόμια παντού σ' όλο τον κόσμο. Σε δύο αεροδρόμια στις ανατολικές Ην. Πολιτείες, το σύστημα έχει τοποθετηθεί για να επιταχύνει τις διαδικασίες του τμήματος αλλοδαπών. Η υπηρεσία Αλλοδαπών και Εθνικοποίησης σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα, ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτών των πιλοτικών δοκιμών, σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτοί οι ανιχνευτές χεριών αναμένεται να μειώσουν τη διαδικασία επανόδου του ταξιδιώτη σε περίπου 30 δευτερόλεπτα - μια σημαντική οικονομία χρόνου όταν λαμβάνεις υπ' όψη σου ότι οι καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 90 λεπτά στα πιο πολυάσχολα αεροδρόμια. Καθώς ο κόσμος γίνεται αλληλεξαρτώμενος όλο και περισσότερο σε παγκόσμια βάση, η γρήγορη πρόσβαση στο πέρασμα των συνόρων θα είναι πολύ ουσιώδης.

Έϊ Κυρία, Τι Θα Έλεγες Για Λιγότερη Κρέμα Χεριών;

Η γεωμετρία χεριού δημιουργεί ένα πρότυπο που βασίζεται σε ορισμένες μετρήσεις και μοναδικές σχέσεις στο χέρι κάθε ανθρώπου. Μια γεωμετρική ανάλυση μπορεί να δείχνει το μήκος όλων των δαχτύλων καθώς και το κανονικό διάστημα ανάμεσα στα δάχτυλα σε διάφορα σημεία καθώς το χέρι είναι ήρεμο. Η ανάγνωση μπορεί επίσης να δίνει το πλάτος των δαχτύλων, το πλάτος της καμάρας του χεριού, το πλάτος του χεριού στον καρπό και μια ποικιλία άλλων λεπτομερειών. Αυτές οι γεωμετρικές αναγνώσεις είναι το ίδιο εξατομικευμένες όσο και τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Η γεωμετρία χεριού επίσης έχει αποτέλεσμα εκεί όπου τα δαχτυλικά αποτυπώματα μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το δακτυλικό αποτύπωμα είναι πολύ αναξιόπιστο για ορισμένους ανθρώπους, όπως για εργάτες χειρωνακτικής εργασίας, για όσους καπνίζουν πίπα, και για γυναίκες που βάζουν κρέμα χεριών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα αποτυπώματα που αφήνονται από τα στροβιλίσματα και τους κύκλους σε κανονικά δακτυλικά αποτυπώματα είναι αδύνατον να καταγραφούν επειδή είναι γεμάτα με μια ξένη ουσία (κρέμα χεριών) έχουν καεί και έχουν γίνει λεία ( από το συνεχές κράτημα μιας ζεστής πίπας), ή έχουν ξεφτίσει από τη συνεχή τριβή ( που προκαλείται από τη χειρωνακτική εργασία). Επιπλέον, πολλοί ειδικοί της βιομετρίας πιστεύουν ότι η τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να συναντήσει κάποια αντίσταση λόγω της από πολλού συσχέτισής της με εγκληματικές δραστηριότητες. Το μόνο τεχνικό ψεγάδι στη γεωμετρία χεριού είναι ότι απαιτεί από το άτομο να τοποθετήσει το χέρι του ή το χέρι της σε μια πολλή ακριβή τοποθεσία στην περιοχή ανάγνωσης. Φαίνεται όμως πως αυτό είναι ένα προσωρινό μειονέκτημα μόνο.

Ο Επαληθευτής Προσωπικής Ταυτότητας Τύπου Mark VI (Χάραγμα 6)

Ένα ειδησεογραφικό δελτίο της Σύγχρονης Βιομετρικής Τεχνολογίας μας λέει ότι μια εταιρεία η PIDEAC, έχει ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλου μεγέθους παραγωγή του Επαληθευτή Προσωπικής Ταυτότητας Μαρκ VI. Το άρθρο λέει, "Αυτή η συσκευή επαλήθευσης γεωμετρίας χεριού είναι ασυνήθης στο ότι δεν απαιτεί από τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια τους μέσα σε ειδικές θέσεις ή σε εγκοπές που είναι τοποθετημένες πάνω στην περιοχή ανάγνωσης. Αντίθετα, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια τεχνική που επιτρέπει το χέρι να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στην περιοχή ανάγνωσης. Και τα δυο χέρια μπορούν να εγγραφούν μέσα στο σύστημα σε περίπτωση βλάβης του ενός από τα δυο στο μέλλον." Κάποιος που μελετά Βιβλική προφητεία όχι μόνο θα ενδιαφερθεί για το όνομα αυτής της συσκευής, αλλά και για το γεγονός ότι οι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να καταγράφουν και τα δυο χέρια σε περίπτωση βλάβης. Η Βίβλος θα μπορούσε πολύ καλά να είχε προφητέψει γι' αυτό ακριβώς για μια τέτοια προφύλαξη όταν αναφερόταν στο "χάραγμα" του δεξιού χεριού ή του μετώπου.

Είναι Ζωντανό ή είναι Καταγραμμένο;

Όπως είναι γενικά η περίπτωση στις αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, αυτές οι τεχνολογίες δεν είναι οι μόνες που εξελίσσονται. Πρόσφατες ταινίες του Hollywood έχουν παρουσιάσει στο κοινό όλα τα τελευταία μοντέλα. Στα συστήματα αναγνώρισης φωνής, για παράδειγμα, γίνονται λεπτές ρυθμίσεις ακρίβειας. Αυτοί που έχουν δει την ταινία "Sneakers" θα θυμούνται ότι ήταν μέσα από τη χρήση ηχογραφημένων σημάτων φωνής που οι ήρωες προσπέλασαν το σύστημα αναγνώρισης φωνής. Σαν μια ένδειξη για το πόσο έχει προοδέψει αυτή η τεχνολογία, οι ερευνητές στα πανεπιστήμια και στον ιδιωτικό τομέα αναπτύσσουν προσωπικά κομπιούτερ που λειτουργούν με την αναγνώριση φωνής-όχι για το σκοπό της ταυτοποίησης, αλλά για να μεταφράσουν ομιλούμενες λέξεις σε καταγραμμένες λέξεις. Ήδη, έχουμε μπει στην εποχή του Star Trek (Ταξίδι στο Διάστημα) όπου η πρόσβαση στο κομπιούτερ μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να λες, "Κομπιούτερ". Η αναγνώριση της όψης του προσώπου είναι μια αρκετά νέα βιομετρική βιομηχανία. Στην συνδιάσκεψη "Solutions for the Global Frontier" (Λύσεις για τα Παγκόσμια Σύνορα) στην Washington, ο οργανωτής Ben Miller έδειξε ότι αρκετές εταιρείες εργάζονται πάνω σε συσκευές αναγνώρισης της όψης του προσώπου.

Ο Προσωπικός Σου Γραμμικός Κώδικας. (Bar Code)

Κι άλλα συστήματα εξακρίβωσης ταυτότητας εξετάζονται από μυριάδες ερευνητές. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονομάζεται έλεγχος φλεβών. Όταν το χέρι σου σφίγγεται, οι φλέβες του υποδόριου τμήματος του χεριού είναι πιο ορατές στο γυμνό μάτι και ακόμη περισσότερο στις συσκευές ανάγνωσης φλεβών. Αυτή η τεχνική ήδη έχει ονομαστεί "ο προσωπικός γραμμικός κωδικός" Την ίδια στιγμή, το Πεντάγωνο πειραματίζεται με ένα νέο είδος γενετικού συστήματος αναγνώρισης. Οι στρατιωτικοί επίσημοι λένε ότι, μόλις εφαρμοστεί το σύστημα αυτό θα εγγυάται ότι δε θα υπάρχουν άλλο απώλειες "αγνώστων στρατιωτών" σε μελλοντικούς πολέμους.

Πες Γεια Σου στο Αύριο

Αυτά τα περίπλοκα συστήματα σίγουρα φαίνονται λογικά και είναι σίγουρο ότι θα έχουν μερικά θετικά αποτελέσματα μακράς διαρκείας. Το κόστος πέφτει. Απλώς σκεφτείτε πώς ήταν παλιά τις μέρες που βγήκαν στην αγορά οι πρώτες αριθμομηχανές. Ήταν και πολύπλοκες και ακριβές. Τώρα, βέβαια, μπορείτε να αγοράσετε αριθμομηχανές σε ένα κατάστημα εκπτώσεων στο ταμείο ενός καταστήματος εκπτώσεων για δύο δολάρια. Το ίδιο και με τα XT (τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές της ΙΒΜ) που τώρα θεωρούνται οι νεώτερες αντίκες του κόσμου. Ενώ οι ερευνητές συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα hardware και τα software γι' αυτά τα συστήματα επαλήθευσης, άλλοι στην επιστήμη, στη βιομηχανία, και στην κυβέρνηση αναζητούν πυρετωδώς ένα καλύτερο, με λιγότερο κόστος σύστημα, και ακόμα ένα πιο ασφαλές σύστημα-ένα σύστημα που θα έχει παγκόσμια δυνατότητα, προσαρμογή, και ικανότητα. Με το οικονομικό μέλλον του κόσμου να βρίσκεται στον αέρα, δεν είναι άλλο πια το ερώτημα του "αν" αλλά του "πότε".

Θα Είναι Χέρι ή Μέτωπο;

Άκου ένα απλό κόλπο: Κουνάς το χέρι σου πάνω από το σκάνερ του κομπιούτερ στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, και ο λογαριασμός σου αφαιρείται από το λογαριασμό σου στην τράπεζα. Η τεχνολογία για να το επιτελέσουμε αυτό είναι ήδη εδώ... είπε ο Tim Willard, εκτελεστικός διευθυντής του World Future Society, μιας οργάνωσης στην Washington που ισχυρίζεται ότι έχει 27000 μέλη σ' όλο τον κόσμο. Όμως η θέληση μπορεί να μην υπάρχει. "Απλώς πρότεινε κάτι σα μια χειρουργική εμφύτευση στους ανθρώπους και η κοινωνική κατακραυγή θα είναι φοβερή," είπε ο Willard. Ενώ οι άνθρωποι με τα χρόνια μπορεί να έχουν συνηθίσει σε τεχνητά μέλη σώματος, υπάρχει σίγουρα μια δυνατή αποστροφή για πράγματα που εμφυτεύονται στο σώμα. Είναι η αρχή του 'Μεγάλου Αδερφού' που παρακολουθεί: Οι άνθρωποι θα φοβόταν πως όλες οι σκέψεις τους και οι κινήσεις τους θα ήταν υπό παρακολούθηση." Η παραπάνω φράση δεν βγήκε από ένα Χριστιανικό περιοδικό ή από μια προφητική επιστολή. Αντίθετα ήταν μια επιστολή ανακοίνωση του Gannet New Service. Εντούτοις, εκθέσεις όπως αυτή δεν είναι μοναδικές ούτε παρατραβηγμένες. Για κάποιον όμως που μελετά Βιβλική Προφητεία, εδώ είναι που η συζήτηση για την κοινωνία χωρίς μετρητά, για τις έξυπνες κάρτες, και τα βιομετρικά έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο της. Ξαφνικά, οι τελευταίας λέξεις ιδέες των σχεδιαστών του εικοστού αιώνα ευθυγραμμίζονται με τις προφητείες που καταγράφτηκαν από τον απόστολο Ιωάννη, περίπου 2000 χρόνια πριν. Και μην ξεγελιέστε-αυτή η τεχνολογία έρχεται είτε μας αρέσει είτε όχι. Ακούστε τα λόγια του Terry Galanoy, του πρώην διευθυντή επικοινωνιών για (αυτό που είναι σήμερα) η Visa International. "Ούτε να διαμαρτύρεσαι πολύ δυνατά γιατί δεν πρόκειται να βοηθήσει, επειδή η ταραχή που δημιουργείς πρόκειται να καταλήξει σ' έναν από τους φακέλους σου. Και εκείνη τη μοιραία μέρα που θα έρθεις να την πάρεις όταν όλοι θα εξαρτιόμαστε ολοκληρωτικά από την κάρτα μας-ή από οποιοδήποτε σύστημα ασφάλειας που μπορεί να την αντικαταστήσει-μπορεί να βρεθείς ολομόναχος χωρίς κάρτα!" Τώρα, σύγκρινε αυτή την προειδοποίηση και την ανακοίνωση της Gannett που αναφέραμε προηγουμένως μ' ένα κείμενο από το Βιβλίο της Αποκάλυψης: "Και κάνει όλους, και μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και σκλάβους, να δέχονται ένα χάραγμα στο δεξί τους χέρι, ή στο μέτωπό τους. Και κανένας να μην μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει, εκτός από εκείνον που έχει το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματός του." (Αποκάλυψη 13:16,17). Για σκεφτείτε το για μια στιγμή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά είναι να σιγουρέψουν ότι το άτομο με την έξυπνη κάρτα στην τσέπη του είναι το πρόσωπο που του ανήκει δικαιωματικά. Βέβαια η έξυπνη κάρτα δεν είναι καθόλου μια κάρτα. Το μόνο που είναι έξυπνο σ' αυτήν είναι το μικροσκοπικό μικροτσίπ που είναι κολλημένο επάνω της. Η υπόλοιπη πλαστική κάρτα είναι απλώς μια εύχρηστη θήκη μεταφοράς και μια προσπάθεια τύπου Madison Avenue για να μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε άνετα δίνοντάς μας αυτή τη νέα τεχνολογία συσκευασμένη μέσα στις ίδιες πλαστικές κάρτες που έχουμε συνηθίσει. Όμως τι θα γινόταν αν απλά έπαιρνες το μικροτσίπ από την κάρτα και το εμφύτευες κάτω από το δέρμα; Αυτό ήταν, δε χρειάζεσαι άλλο πια όλες αυτές τις πανέξυπνες βιομετρικές συσκευές. Δεν χρειάζεται να επαληθεύσεις ότι το πρόσωπο με την κάρτα είναι ο δικαιούχος ιδιοκτήτης. Το πρόσωπο είναι η κάρτα! Ας ανοίξουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα της εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως το έχουμε δει, είναι το να κάνεις τους ανθρώπους να αποδεχτούν ένα τέτοιο σύστημα που ακούγεται αποτρόπαιο. Όπως συμβαίνει όμως συχνά, εκατοντάδες λόγοι φαίνεται να αναδύονται για να πείσουν τους σχεδιαστές και τους απλούς πολίτες ότι οι εμφυτεύσεις μπορεί να είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες ιδέες στην ανθρώπινη ιστορία.

Ξέρεις Πού Είναι Τα Παιδιά Σου;

Στη δεκαετία του 1980, γίναμε ανησυχητικά ενήμεροι για χιλιάδες παιδιά που είχαν χαθεί. Οι αισθήσεις μας δέχτηκαν επίθεση από φρικιαστικές αναφορές για νεαρά παιδιά που εκλάπησαν και χρησιμοποιηθήκανε σε ειδωλολατρικές ιεροτελεστίες και στη βιομηχανία παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για να γίνουν στόχοι σεξουαλικής ασέλγειας και κακοποίησης. Προσθέστε σ' αυτά τις απαγωγές και τις αρπαγές από διαζευγμένους γονείς, και το πρόβλημα λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Οι ανακοινώσεις πάνω στις χάρτινες συσκευασίες με γάλα και στις εκπομπές της τηλεόρασης που σου σπαράζουν την καρδιά ήταν μία συνεχής υπενθύμιση ότι κάθε μέρα απήγαγαν παιδιά, τα κακοποιούσαν και συχνά τα δολοφονούσαν. Αυτό το έντονο πρόβλημα οδήγησε σε ισάξια απεγνωσμένες προτάσεις για να πάψει αυτή η αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας. Προτάθηκαν πολλές μέθοδοι για την ανακάλυψη παιδιών που απήχθηκαν ή παιδιών που έφυγαν από το σπίτι τους. Ανάμεσα σε πολλές έξυπνες ιδέες, μια λύση θεωρείται από τους τεχνοκράτες σαν η υπέρτατη-είναι η χρήση των εμφυτευμάτων. Είναι το πιο ασφαλές από όλα τα σχέδια που προτάθηκαν μέχρι σήμερα. Ένας από τους πρώτους που πρότειναν ένα τέτοιο σχήμα ήταν ένας χειρούργος πλαστικής στην Φλώριδα: "Μια μικροσκοπική συσκευή εντοπισμού εμφυτευμένη πίσω από το αυτί θα βοηθάει τους γονείς να εντοπίζουν το χαμένο τους παιδί, λέει ένας χειρούργος πλαστικής που δημιούργησε τη συσκευή που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που οδήγησε στα κινητά τηλέφωνα. Η συσκευή, που εκπέμπει ηλεκτρονικά σήματα, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους αξιωματικούς της επιβολής του νόμου να βρουν κατάδικους που απελευθερώθηκαν προσωρινά με εγγύηση, η να βοηθήσουν στην ανεύρεση ατόμων με την ασθένεια Αλτσχάιμερ που περιπλανιούνται, είπε ο εφευρέτης , ο Dr. Daniel Mann. Η ιδιωτική βιομηχανία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον μικροπομπό, που έχει διαστάσεις μικρότερες από μία ίντσα σε μέγεθος. Στο Mann έχει απονεμηθεί πατέντα ... για τη συσκευή, που θα μπορούσε να δουλέψει πάνω σ' ένα ηλεκτρονικό ενεργειακό σύστημα. Η συσκευή εκπέμπει ένα σήμα που μπορεί να παρακολουθείται από ένα σύστημα Cellular ή πιθανόν από ένα δορυφόρο. Η αντίδραση σε γενικές γραμμές ήταν θετική." Ενώ αυτό θα μπορούσε πιθανόν να εξυπηρετήσει σαν μια λύση σ' ένα από τα πιο επείγοντα κοινωνικά προβλήματα, αυτοί που το ανέπτυξαν παραδέχονται ότι "χωρίς αμφιβολία αυτή η συσκευή θα μπορούσε να είναι η υπέρτατη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής επειδή αυτοί [οι αρχές] θα μπορούσαν να σε βρουν όποτε θέλουν." Διαφωνούν, ωστόσο, ότι αυτό το μειονέκτημα μπορεί να επισκιαστεί μπροστά στο μεγαλύτερο καλό-το καλό των παιδιών μας. Αυτό είναι ένα τόσο ισχυρό επιχείρημα που ανοίγει την πόρτα σε αυξημένη και διαδομένη χρήση αυτής της απαίσιας τεχνολογίας. Αυτό θα ήταν το ένα το κρατούμενο αν τα παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο ήταν η μόνη ομάδα που θα χρειαζόταν τέτοιες εμφυτεύσεις, όμως σήμερα πολλές φωνές σε μια μεγάλη ποικιλία πεδίων φωνάζουν για εμφυτεύσεις σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Μια στρατηγική των εμφυτεύσεων, για παράδειγμα, θα μπορούσε να κρατάει καλύτερα αρχεία για τα θύματα της ασθένειας του Αλτσχάϊμερ που συχνά χάνουν την αντίληψη του περιβάλλοντός τους και περιπλανούνται. Τραγικά, πολλοί απ' αυτούς πεθαίνουν πριν τους βρούνε. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 75000 χρόνιοι περιπλανούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο.

Βελτιωμένη Ασφάλεια Φυλακών

Οι υπερπληθείς φυλακές μαστίζουν την κοινωνία μας. Μια μοντέρνα λύση σ' αυτό το πρόβλημα είναι ένα πρόγραμμα που κρατάει μη βίαιους φυλακισμένους μέσα στο σπίτι τους, κάνοντας το σπίτι τους μια φυλακή. Αυτά τα προγράμματα ηλεκτρονικού λουριού λειτουργούν με την ίδια αρχή όπως το σύστημα που χρησιμοποιείται για να κρατάει τα παιδιά ασφαλή στο σπίτι. Φοράνε στο φυλακισμένο ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι που δε βγαίνει, ενώ μια μονάδα βάσης τοποθετείται στο σπίτι. Αν ο φυλακισμένος (και το ηλεκτρονικό βραχιόλι) βγούνε έξω από τα προκαθορισμένα όρια, η συσκευή της βάσης καλεί την αστυνομία. Με τέτοια συστήματα που περιγράφονται σαν "ηλεκτρονικές φυλακές" ή "ηλεκτρονικά λουριά", πολλοί μη βίαιοι φυλακισμένοι τώρα εκτίουν τις ποινές τους στο σπίτι. Οι κινήσεις των φυλακισμένων παρακολουθούνται ηλεκτρονικά από τους παλμούς που εκπέμπονται από έναν πομπό στο βραχιόλι που ειδοποιεί την αστυνομία αν ο εγκληματίας ξεπεράσει τα προκαθορισμένα όρια. Ο αριθμός των φυλακισμένων που παρακολουθούνται από τέτοιες συσκευές αυξήθηκε από 95 μόνο το 1986 σε περίπου 65650 το 1993. Χρήσεις για τέτοιες συσκευές γίνονται αποδεκτές με ενθουσιασμό ως οι σχεδόν τέλειες λύσεις στις σχεδόν αδύνατες καταστάσεις. Επεκτείνοντας ένα τέτοιο σύστημα στο να διαβάζει εμφυτευμένους μικροεπεξεργαστές θα ήταν επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους αστυνομικούς σε περιπολία. Ζωτικές πληροφορίες για τον ύποπτο που συλλαμβάνουνε θα ήταν αμέσως προσιτές έτσι ώστε να παίρνουν τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Τα Τσιπ και ο Έλεγχος των Όπλων

Δυνατότερες φωνές για τον έλεγχο των όπλων ακούγονται για το κυνήγι του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με μια αναφορά του USA Today. "Μια προσωπική έξυπνη κάρτα που ο κάθε πολίτης θα μετέφερε είναι μια αμφιλεγόμενη ιδέα που έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να κρατήσει τα όπλα μακριά από τα χέρια των κακοποιών." Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επίσης προτείνει τα καταστήματα όπλων να εγκαταστήσουν ανιχνευτές δαχτυλικών αποτυπωμάτων υψηλής τεχνολογίας. Εμφυτεύματα, τα οποία θα περιέχουν κάθε δυνατό τύπο πληροφορίας για τον φορέα, ίσως προμηθεύσουν μια λύση στην αστυνομία στο να ελέγχουν ποιος επιτρέπεται να αγοράσει ένα όπλο. Με όλο το ιστορικό του ατόμου, συμπεριλαμβάνοντας και εγκληματικές καταγραφές, πάντα πάνω (η μέσα;) στο άτομο, οι έμποροι όπλων θα μπορούσαν αμέσως να πραγματοποιήσουν τους υποχρεωτικούς από την αστυνομία ελέγχους ασφάλειας.

Καλύτερη Πρόσβαση Σε Ιατρικά Αρχεία

Τι θα συνέβαινε αν μετέφεραν επειγόντως το παιδί σου στο νοσοκομείο και εσύ δεν ήσουν εκεί να συμφωνήσεις με το τρόπο της θεραπείας; Όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ξαφνικές ασθένειες και το θύμα δεν μπορεί να επικοινωνήσει, δεν είναι πάντα εύκολο ή και δυνατόν να εντοπιστεί η ιατρική κάρτα. Μια εύκολα εντοπιζόμενη κάρτα θα μπορούσε να περιέχει ζωτικές πληροφορίες που χρειάζονται στο ιατρικό προσωπικό έκτατων αναγκών. Η κάρτα θα περιείχε πιθανόν ζωτικές πληροφορίες για αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα φάρμακα και ορισμένες καταστάσεις που θα μπορούσαν να αποκλείσουν ορισμένα είδη θεραπείας. Σε καταστάσεις όπου το κάθε δευτερόλεπτο μετράει, μια καλή περίπτωση έρχεται για τις εμφυτεύσεις. Οι τεχνικοί των εκτάκτων περιστάσεων δεν θα χρειαστεί να πρέπει να ψάξουν στο πορτοφόλι ή την τσάντα ή το αυτοκίνητο για την ιατρική κάρτα. Τα προβλήματα δε θα συσσωρευόντουσαν επειδή κάποιος άφησε την κάρτα στο σπίτι.

Οι Δοκιμές Των Εμφυτευμάτων Στο Σκύλο Σου

Τα επιτυχημένα πειράματα στα ζώα έχουν στείλει τα εμφυτεύματα μικροτσίπ στην κορυφή της λίστας των ηλεκτρονικών επαληθευτών ταυτότητας. Ας κοιτάξουμε πώς έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχημένα η διαδικασία στα ζώα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας έχει περάσει τη νομοθεσία που απαιτεί όλα τα ζώα που ανήκουν σε γεωργούς της Ευρωπαϊκής Κοινότητας να βάλουν μικροτσίπ. Η ταυτότητα των κατοικίδιων ζώων επίσης επαληθεύεται ηλεκτρονικά με εμφυτεύσεις, και τα πειραματόζωα στα εργαστήρια επίσης δεν αποτελούν εξαίρεση σ' αυτό.. Η Bio Medic Data Systems είναι αυτή που προμηθεύει αυτού του είδους την εξυπηρέτηση: "Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα την αναγνώριση ταυτότητας στα πειραματόζωα των εργαστηρίων από εμάς. Το μοναδικό μας Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Πειραματόζωων Εργαστηρίου (ELAMS) χρησιμοποιεί μια μικροσκοπική εμφύτευση πομποδέκτου και προηγμένη τεχνολογία μικροεπεξεργαστού. Μπορεί να συνδέσει οποιοδήποτε ζώο με οποιοδήποτε κατάλογο δεδομένων κομπιούτερ, επιτρέποντας σε κάποιον να εξατομικεύσει το πειραματόζωο του χρησιμοποιώντας τον αριθμό μελέτης του. Με απλά λόγια, αντικαθιστά τις περιπλοκές και τις ανακρίβειες της κάρτας του ποδιού, της ταμπέλας του αυτιού και του τατουάζ με μια αψέγαστη, γρήγορη και οικονομική μέθοδο θετικής εξακρίβωσης ταυτότητας." Στο Colorado Springs και δεκάδες άλλες πόλεις σ' όλη τη Βόρεια Αμερική, τα μικροτσίπ έχουν αντικαταστήσει τις κάρτες των σκύλων. Για 45 δολάρια η Humane Society (Χιουμέϊν Σοσάϊετυ) θα εμφυτεύσει το τσιπ υποδερμικά στη περιοχή του λαιμού του σκύλου σας. Αν συλληφθεί από τον μπόγια, ένας ανιχνευτής σχήματος ραβδιού θα χρησιμοποιηθεί για να διαβαστεί το τσιπ και να ανακαλυφθεί ο ιδιοκτήτης. Αυτή η τεχνολογία παρακολούθησης κατοικίδιων ζώων δεν είναι προαιρετική σε μερικά μέρη του κόσμου. Στην Ισπανία, ο Μεγάλος Αδερφός παρακολουθεί τα ζώα. "Τα σκυλιά και οι γάτες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ισπανίας πρέπει τώρα να βάλουν εμφύτευμα μικροτσίπ για να διευκολύνουν τις αρχές στο να επαναφέρουν ζώα που έχουν χαθεί από τους ιδιοκτήτες τους και να ανακαλύψουν εκείνους που θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν τα ζώα τους από το να πληρώνουν μια νταντά για να τα φροντίζει." "Τέσσερις από τις 17 περιοχές της Ισπανίας τώρα απαιτούν από τους ιδιοκτήτες σκυλιών και γατιών να μαρκάρουν τα ζώα τους με τσιπ ή με τατουάζ-προφανώς οι μόνοι τέτοιου είδους νόμοι στην δυτική Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική." "Το όλο αντικείμενο δεν είναι να το κάνουμε σε πανεθνική κλίμακα , αλλά επίσης σε Πανευρωπαϊκή κλίμακα και κατόπιν σε παγκόσμια," είπε ο Δρ. William Hutchinson, ένας Σκοτσέζος κτηνίατρος που δουλεύει στη Μαδρίτη. Γινόμαστε μάρτυρες της ανάπτυξης ενός διεθνούς συστήματος που βασίζεται σε μικροτσίπ που είναι ικανό να παρακολουθεί κάθε ζώο πάνω στο πρόσωπο της γης. Λόγω της ίδιας του της φύσης, ένα σύστημα κατασκευασμένο για να παρακολουθεί όλα τα ζώα του κόσμου είναι ένα ντε φάκτο τεστ για ένα σύστημα που είναι ικανό να κάνει το ίδιο πράγμα και με τους ανθρώπους!

Στο Δεξί Χέρι ή στο Μέτωπο

Αυτό είναι μια φοβερή απόδειξη της ακρίβειας του Λόγου του Θεού. Σχεδόν 2000 χρόνια από τότε που ειπώθηκε αυτή η προφητεία, γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά και μιας συνεχώς εξαπλούμενης χρήσης των εμφυτευμάτων μικροτσίπ για να παρακολουθούνται τα ζώα σ' όλο τον κόσμο-ένας πιθανός πρόδρομος του παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης των ανθρώπων απ' τον Αντίχριστο. Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, υπάρχει η τεχνολογία που μπορεί να εκπληρώσει εύκολα αυτή την απίστευτη προφητεία.

Αν Δεν Έχεις Πανικοβληθεί Ήδη, Είναι Επειδή Δεν Προσέχεις Αρκετά!

Ξέρουμε ότι αν χρησιμοποιούμε πλαστικές κάρτες όπως οι πιστωτικές κάρτες, θα λάβουμε ένα λογαριασμό στο τέλος του μήνα που θα μας λέει πόσο χρωστάμε στην εταιρεία της κάρτας. Όμως υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Για να επαληθεύσουμε τα έξοδά μας, ο λογαριασμός έχει έναν κατάλογο για κάθε αγορά που έχουμε κάνει και σε ποιο μέρος την έχουμε κάνει. Περισσότερα από την μυστική αγορά νέων μπαστουνιών του γκολφ από το σύζυγο έχουν ανακαλυφτεί χάρη σ' αυτήν την τεχνολογία. Ακόμη και σήμερα, αν χρησιμοποιούσαμε την κάρτα μας για κάθε αγορά που κάναμε σ' ένα μήνα, η εταιρεία της κάρτας θα μπορούσε να δώσει μια καταγραφή σχεδόν για το που πήγαμε και πότε ήμασταν εκεί. Σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά όπου δε θα είχες καμία εκλογή παρά να κάνεις τις δουλειές σου ηλεκτρονικά, τέτοιες δυνατότητες εντοπισμού θα αυξανόντουσαν δραματικά. Τώρα προσθέστε σ' αυτό μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε σε άλλα μέρη αυτού του βιβλίου και σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό σε κάτι όπως τα διεθνή ταξίδια. Καθώς η παγκόσμια κοινότητα έχει ανοίξει, τα επιχειρηματικά ταξίδια ανάμεσα στις χώρες έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Πουθενά δεν είναι αυτό πιο αληθινό απ' ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Για να επιταχύνουν τις διαδικασίες, έχουν αναπτυχθεί αυτόματα περιστρεφόμενες πόρτες στα τελωνεία. Ο πολυάσχολος ταξιδιώτης χρειάζεται μόνο να βάλει την έξυπνη κάρτα του μέσα στη μηχανή και να αφήσει την ηλεκτρονική συσκευή να κάνει ένα γρήγορο ανάγνωσμα του δαχτυλικού του αποτυπώματος για να εξακριβώσει την προσωπική του ταυτότητα. Αστραπιαία έχει τελειώσει με το τελωνείο και έχει συμπληρώσει ακόμα μια γραμμή των δραστηριοτήτων του για τους αρχειοθέτες των βάσεων δεδομένων. Σε μια ηλεκτρονική κοινωνία , κάθε είδους πληροφορία συλλαμβάνεται και αποθηκεύεται μέσα σε γιγαντιαίους πίνακες δεδομένων. Ενώ οι αγορές με μετρητά είναι σχεδόν αδύνατον να παρακολουθηθούν, οι ηλεκτρονικές αγορές καταγράφονται για πάντα. Το δυναμικό για κατάχρηση είναι τρομακτικό. Κάθε αγορά με πιστωτική κάρτα ρίχνει μια σκιά. Και το ίδιο κάνει και κάθε είσοδος σε τόπο εργασίας ή σε κατάστημα, που νοιάζεται για την ασφάλεια, αίτηση για ιατρική ασφάλιση, τηλεφώνημα σε μια υπηρεσία σεξ, επιλογή μιας ταινίας ενός σινεμά ή μιας μετακίνησης ενός φορητού τηλεφώνου. Αυτό ονομάζεται σκιά δεδομένων, και μεγαλώνει πιο πολύ καθώς οι βάσεις δεδομένων των κομπιούτερ καταγράφουν όλο και περισσότερες από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Η εικόνα αποκαλύπτει ποιοι είμαστε, που πάμε, ποιόν ξέρουμε, τι κάνουμε και πότε-σαν κάποιο είδος ηλεκτρονικού δεύτερου εαυτού που απαιτεί από εμάς να έχουμε πίστωση, να παίρνουμε οφέλη από την κοινωνική πρόνοια, να ψηφίζουμε, να πιάνουμε δουλειά ή να περνάμε σύνορα χωρίς προβλήματα. Το παγκόσμιο χωριό μεγαλώνει γρήγορα και παίρνει τη μορφή μιας πόλης που παρακολουθείται. Παρά τους απίστευτους κινδύνους, η κοινωνία έχει πέσει μέσα σε μια "τεχνολογική κατάσταση ύπνωσης," σύμφωνα με τον Bruce Phillips Επιτρόπου της Καναδικής Ιδιωτικότητας, ο οποίος ανακοίνωσε σε μια από τις τελευταίες αναφορές του ότι οι πληροφορίες- οποιεσδήποτε πληροφορίες- είναι προς πώληση στην υψηλότερη προτεινόμενη τιμή δημοπρασίας! Σε μια διάσκεψη του "Αυτήν την Εβδομάδα μέσα στην Προφητεία της Βίβλου", ένας συμβολαιογράφος μας έδωσε ένα αντίγραφο του εθνικού περιοδικού του επαγγέλματος του, Το Εθνικό Ληξιαρχείο. Αυτό το περιοδικό δήλωνε ότι δεν υπάρχει φόβος πια για το πού πηγαίνουμε: "Επιχειρήματα που υψώνουν την κραυγή της 'παραβίασης της ιδιωτικότητας' είναι πεπαλαιωμένα και σχεδόν χρονολογούν τους πιο φωνακλάδες υποστηριχτές τους ότι είναι προσκολλημένοι στον προηγούμενο αιώνα." Παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος, η προειδοποίηση της Βίβλου είναι πολύ σαφής. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η προφητεία σχετικά με το χάραγμα του θηρίου αρχίζει με τα λόγια, "Και κάνει όλους ... " Αν πρόκειται να κάνεις οποιονδήποτε να κάνει κάτι, πρέπει να υπάρχει κάποιος εξαναγκασμός στην εφαρμογή του. Αυτό είναι που προσπαθεί να μας πει η Βίβλος για το σύστημα του Αντίχριστου. Ενώ θα είναι επιθυμητό στον περισσότερο κόσμο, εκείνοι που δε θα υποκύψουν θα αποκλεισθούν συστηματικά σχεδόν από κάθε δραστηριότητα. Στην κυριολεξία δεν θα υπάρχει τρόπος να κάνεις οτιδήποτε έξω από το κοινωνικό σύστημα. Λοιπόν πόσο κοντά είμαστε; Ας απαντήσουμε σ' αυτό με το να περιγράψουμε μερικές από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις των ημερών μας. Κι έπειτα κρίνε από μόνος σου. Καθώς εικονογραφούμε μερικά από αυτά τα συστήματα, παρατηρείστε τις καλές και ελκυστικές αιτίες που δίνονται για την εισαγωγή τους. Σχεδόν σε κάνει να ξεχάσεις πως η τιμή αυτών των τρομακτικών καινοτομιών είναι η ίδια σου η ελευθερία.

Η Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Προωθείται Από Τους Διώκτες Του Εγκλήματος.

Οι κλοπές αυτοκινήτων έχει αυξηθεί περίπου κατά 15 τοις εκατό τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι τώρα μια επιχείρηση ογδόντα εκατομμυρίων δολαρίων. Η αστυνομία λέει ότι το 80 τοις εκατό των αυτοκινήτων κλέβονται από επαγγελματίες κλέφτες αυτοκινήτων, όχι από νέους που κλέβουν για να κάνουν μια βόλτα για πλάκα ή από πρωτάρηδες. Τα συστήματα εντοπισμού που είναι ήδη διαθέσιμα χρησιμοποιούνται από τα αστυνομικά τμήματα σαν ένα πραγματικό όπλο στη μάχη ενάντια στους κλέφτες αυτοκινήτων. Τουλάχιστον δύο εταιρείες, η Teletrak και η LoJack, παράγουν αυτή τη στιγμή αυτά τα αντικλεπτικά μηχανήματα. Στοιχίζουν από 500 μέχρι και 900 δολάρια μαζί με την εγκατάσταση, όμως η αστυνομία, οι ασφαλιστές, και οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων λένε ότι το αξίζουν. Και οι δύο εταιρείες λένε ότι ανακαλύπτουν περίπου το 95 τοις εκατό των κλεμμένων αυτοκινήτων που είναι εφοδιασμένα με αυτά τα συστήματα. Και να πώς δουλεύουν αυτά τα συστήματα εντοπισμού: Ένας πομπός περίπου στο μέγεθος μια βιντεοκασέτας ή ενός σφουγγαριού για μαυροπίνακα είναι κρυμμένος μέσα στο αυτοκίνητο. Στο σύστημα Teletrak, όταν ένας κλέφτης ξεκινάει το αυτοκίνητο χωρίς να απασφαλίσει το σύστημα, η συσκευή αρχίζει να εκπέμπει ένα σήμα που εντοπίζεται πάνω σ' έναν ηλεκτρονικό χάρτη. Το σύστημα Lojack, από την άλλη πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη μόλις αυτός αντιληφθεί ότι το αυτοκίνητό του έχει κλαπεί. Και στις δύο τις περιπτώσεις, η αστυνομία μπορεί να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά το κλεμμένο αμάξι. Ο Arno Froese από τις Μεσονύχτιες Τηλεφωνικές Υπηρεσίες τονίζει την ξεκάθαρη διασύνδεση αυτών των τεστ με τα γεγονότα του καιρού του τέλους. "Στην διάρκεια του 1991, πάνω από 270000 αυτοκίνητα εκλάπησαν στη Γαλλία μόνο. Οποιαδήποτε συσκευή αποθαρρύνει την κλοπή ποιος μπορεί να μην την αποδεχτεί. Βέβαια, το αποτέλεσμα θα είναι καλό μέχρι ο κλέφτης να βρει το τσιπ του κομπιούτερ και να το απομακρύνει. Ωστόσο, οι εφευρέτες δε θα σταματήσουν μέχρι να δημιουργήσουν την ανεντόπιστη συσκευή που δεν μπορεί να απομακρυνθεί. Κι έτσι, οι σκέψεις μας οδηγούνται στον καιρό που και ο άνθρωπος επίσης θα βρεθεί υπό τον έλεγχο του ηλεκτρονικού θηρίου που θα οδηγήσει στην εκπλήρωση της Αποκάλυψης 13:17 '...ώστε κανείς να μην μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει, εκτός από αυτόν που έχει το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματός του.'"

Τα Τσιπ Εν Λειτουργία.

Ποιες είναι μερικές άλλες χρήσεις που προωθούνται γι' αυτές τις συσκευές εντοπισμού; Στην Αγγλία, μια εταιρία έχει κατασκευάσει μια καρτέλα τσιπ ταυτοποίησης που την καρφιτσώνεις επάνω σου και διευκολύνει τον εντοπισμό υπαλλήλων που πρέπει να μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο σε μεγάλα συγκροτήματα γραφείων. Δοκιμάζεται επίσης σε νοσοκομεία για να κρατάει σε συνεχή επικοινωνία τους ασθενείς με τους γιατρούς. Ο συγγραφέας Leonad Sloane των Νιου Γιόρκ Τάιμς μας δίνει αυτό το δυσοίωνο στοιχείο σε ένα άρθρο του που αφορά την ευφυή κάρτα: "Ακόμα ένα εργαλείο που 'τους' επιτρέπει να 'μας' ελέγχουν- για το πού βρισκόμαστε και με ποιον είμαστε - είναι καθ' οδόν. Είναι η ενεργή κάρτα, ένα μικρό μικρο-κομπιούτερ-καρφίτσα περίπου στο μέγεθος μιας ταυτότητας-κάρτας ενός υπαλλήλου, που εκπέμπει σήματα σ' ένα κεντρικό σύστημα. Όσο φοράς την κάρτα, το σύστημα μπορεί να εντοπίσει τις κινήσεις σου μέσα σ' ένα κτίριο γραφείων ή ακόμη και σε μια ευρύτερη περιοχή." Βέβαια, σήμερα οι τεχνολογικές εξελίξεις κάνουν τον εντοπισμό των ανθρώπων μέσα σ' ένα νοσοκομείο να φαίνονται ασήμαντες. Για παράδειγμα, ο κόσμος έμαθε για το Σύστημα Παγκόσμιου Προσδιορισμού (Global Positioning System) κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης κάλυψης από την τηλεόραση του Πολέμου του Περσικού Κόλπου το 1991. Οι στρατιώτες κουβαλούσαν μικρές συσκευές χειρός με κομπιούτερ των οποίων η ακριβής τοποθεσία παρακολουθείτο από δορυφόρους ψηλά πάνω από την έρημο. Οι δορυφόροι σ' αυτό το δίκτυο υψηλής τεχνολογίας καταστούσαν ικανές τις δυνάμεις των Η.Π.Α. να βρίσκουν το σωστό δρόμο μέσα και γύρω από μη χαρτογραφημένες σωρούς άμμου για να φτάσουν στο προκαθορισμένο προορισμό τους. Το περιοδικό Economist συζήτησε την επιτυχία αυτού του συστήματος: "Έχοντας δει την επιτυχία του, οι Αμερικάνικες δυνάμεις [γρήγορα εφοδίασαν] το κάθε τι, από πολεμικά πλοία μέχρι και πυραύλους Κρουζ, με το σύστημα GPS. Η τεχνολογία μπορεί να έχει τόσες πολλές εφαρμογές σε καιρό ειρήνης όσες και στον πόλεμο - η και περισσότερες ακόμα."

Μερικές Φορές Νομίζω ότι το Αυτοκίνητο Γνωρίζει το Δρόμο του Προς το Γήπεδο του Γκολφ.

Πολλά από αυτά που έχουμε περιγράψει μέχρι τώρα δεν επηρεάζουν άμεσα το μέσο άντρα ή τη μέση γυναίκα. Έτσι γιατί θα πρέπει κάποιος να ανησυχήσει; Εδώ είναι το γιατί: Είναι αναπόφευκτο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σύντομα να έχει ανάμιξη με ένα από αυτά τα συστήματα. Ίσως το πιο ελκυστικό - και το πιο πιθανό που να πραγματοποιηθεί σύντομα σε μια παγκόσμιας κλίμακας εφαρμογή - είναι τα συστήματα "έξυπνου" ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες δε χρειάζεται να πρέπει να θυμούνται οδηγίες ή να τις μουτζουρογράφουν πάνω σε κομμένα κομματάκια χαρτιού. Οι οικογενειακές έριδες που χαλάνε πολλές διακοπές (επειδή ο μπαμπάς δε θα ζητήσει οδηγίες όταν χαθεί) θα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος όταν τα αυτοκίνητα εφοδιαστούν με το νέο σύστημα καθοδήγησης Trav-Tek. Αυτό είναι άλλο ένα πειραματικό σύστημα, όμως μπορεί να γίνει παγκόσμια προσιτό σε λίγα μόνο χρόνια. Τα "έξυπνα" αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με ένα μικρο-κομπιούτερ και με μια έγχρωμη βίντεο-οθόνη η οποία προβάλλει χάρτες καθοδήγησης και πληροφορίες για τις περιοχές ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία, εστιατόρια, και ιδιαίτερα γεγονότα. Μια δημοσιογράφος περιέγραψε την εμπειρία της με ένα τέτοιο αυτοκίνητο: "Θα μπορούσε να ήταν μια σκηνή από τα κινούμενα σχέδια Jetsons (Τζέτσονς). Μόλις οι επιβάτες ανέβηκαν στο αυτοκίνητο τύπου Οldsmobile Toronado ο προορισμός τους πληκτρολογήθηκε στο κομπιούτερ του οχήματος. Ο οδηγός άρχισε να οδηγά το αυτοκίνητο απομακρυνόμενος από το πεζοδρόμιο. Λίγο πιο κάτω στο δρόμο, το κομπιούτερ του αυτοκινήτου του ανακοίνωσε, 'Κάνε μια στροφή αριστερά προς την οδό Landerson.' Όσο ο οδηγός ακολουθούσε τις οδηγίες του αυτοκινήτου, δεν υπήρχε τρόπος να χαθεί.. Το κομπιούτερ του αυτοκινήτου είχε σχεδιάσει τη διαδρομή." Όσο ενδιαφέρον κι αν είναι, είναι μόνο η αρχή. Συστήματα αναπτύσσονται για να βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας στις μητροπολιτικές περιοχές και να εισπράττουν τέλη από τους οδηγούς χωρίς να τους επιβραδύνουν (πολύ λιγότερο να τους σταματούν) στα μποτιλιαρισμένα διόδια. Συστήματα ανιχνευτών ήδη υπάρχουν που μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες από ένα μικροτσίπ καθώς περνά μέσα από μια ακτίνα ανάγνωσης με εκατό μίλια την ώρα. Καθώς ένα όχημα που είναι εφοδιασμένο με το τσιπ περνάει από το σημείο συλλογής διοδίων, ο ανιχνευτής διαβάζει το τσιπ και αυτόματα αφαιρεί τα τέλη από το λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Ένα τέτοιο σύστημα δε θα επιτάχυνε μόνο τη συλλογή των τελών, αλλά θα ελάττωνε επίσης το κόστος και τη μόλυνση, θα αύξανε την προσωπική ασφάλεια (με το να ελαττώσει κατά πολύ το σταμάτημα στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας στα διόδια, ελαττώνοντας έτσι τον κίνδυνο καθώς οι οδηγοί θα ψάχνουν άτσαλα για ψιλά), και θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα στα σημεία πληρωμής.

Γλυκέ μου, Σου Είπα Ότι Οδηγούσες Πολύ Γρήγορα την Προηγούμενη Εβδομάδα

Άλλο ένα παρόμοιο πλεονέκτημα, τα συστήματα μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα με άλλον ένα τρόπο. Οι ανιχνευτές μπορούν να καταγράψουν την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου, να ενεργοποιήσουν μια διαδικασία έκδοσης κλήσης, και να εισπράξουν τροχαία πρόστιμα . Ήδη υπάρχουν πολλές τοποθεσίες δοκιμών σ' όλη τη Βόρεια Αμερική όπου θα μπορούσες απλά να λάβεις μια τροχαία κλήση ταχυδρομικά. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες το έχουν εφαρμόσει ήδη. Υπάρχουν επίσης αναρίθμητες δοκιμές που γίνονται όπου το μικροτσίπ στην έξυπνη κάρτα σου μπορεί να διαβαστεί από το σύστημα καθώς προσπερνάς, χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις την κάρτα από το πορτοφόλι σου. Το σύστημα απλώς ελέγχει την κάρτα σου με μια ραδιο-συχνότητα, επιβεβαιώνει ότι πράγματι υποτίθεται να περάσεις από τούς φρουρούς, καταγράφει την είσοδό σου, και προχωράει στο επόμενο άτομο. Ούτε που θα ξέρεις τι συνέβη. Στον κόσμο των εμφυτεύμάτων του μέλλοντος, δε θα χρειαζόσουν ένα μικροτσίπ πάνω στο παμπρίζ. Το προσωπικό σου μικροτσίπ θα μπορούσε εύκολα να ενεργοποιηθεί καθώς περνάς από τα διόδια. Δε θα χρειάζεσαι επιπρόσθετες συσκευές στο όχημα για να ενεργοποιηθεί το σύστημα. Η ουσία είναι ότι όσο καλά κι αν είναι τα συστήματα αυτά για να επιταχύνουν την κυκλοφορία και τον αυτοματισμό της είσπραξης των τελών, εντούτοις έχουν μια σίγουρη παρενέργεια. Η κυβέρνηση θα έχει την ικανότητα να ξέρει ακριβώς που είσαι κάθε χρονική στιγμή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά αμφιβολία ότι ένα τέτοιο σύστημα στα χέρια ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, δε θα παρουσιάσει μια τεράστια δυνατότητα για έλεγχο. Από την οπτική γωνία των προφητειών, αναμφίβολα παρακολουθούμε τους μηχανισμούς του Αντίχριστου συστήματος να παίρνουν τη θέση τους.

 

ΠΙΣΩ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1                                                                         ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]