The Family [ Home ]















Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαια 7: Το Γήινο Μαγνητικό Πεδίο

Ένα άλλο φαινόμενο που αποτελεί ένδειξη της νεαρής ηλικίας της γης είναι το μαγνητικό της πεδίο. Στη δεκαετία του ‘70, ο Δρ. Τόμας Μπάρνες, ένας καθηγητής φυσικής, ανέλυσε δεδομένα από το 1835 έως το 1965 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πεδίο εκφυλίζεται, ότι γίνεται πιο ασθενές, με ένα ρυθμό 5% ανά αιώνα.1 Μεταγενέστερες έρευνες έδειξαν ότι το πεδίο ήταν

1 K.L. McDonald and R.H. Gunst, “An analysis of the earth’s magnetic field from 1835 to 1965,” ESSA Technical Report, IER 46-IES 1, U.S. Government Printing Office, Washington, 1967.

40% πιο ισχυρό το 1000 μ.Χ. απ' ότι είναι σήμερα. Ο καθηγητής Μπάρνες διατύπωσε τη “θεωρία της ελεύθερης εξασθένησης,” σύμφωνα με την οποία το παραπάνω φαινόμενο οφείλεται σε μια δύναμη ηλεκτρικού ρεύματος που εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου μέσα στον μεταλλικό πυρήνα της γης. Αν υποθέσουμε ότι η δύναμη αυτή εξασθενεί μ’ ένα σταθερό ρυθμό, τότε η γη δεν θα μπορούσε να είναι γηραιότερη από 10.000 χρόνια, μιας και η αρχική ισχύς αυτού του ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να ήταν τόσο μεγάλη ώστε η γη να έχει λιώσει. Το συμπέρασμα απ’ αυτό είναι πως η γη δεν θα μπορούσε να είναι γηραιότερη από 10.000 χρόνια.

Οι εξελικτικοί δέχονται το αξίωμα ότι κάποιο είδος αυτοδημιουργούμενης γεννήτριας κάνει το τήγμα του πυρήνα να κυκλοφορεί, δημιουργώντας το μαγνητικό πεδίο, αντί για το ηλεκτρικό ρεύμα που κυκλοφορεί σ' έναν ακίνητο τηγμένο πυρήνα όπως δέχεται ο Μπάρνες. Οι εξελικτικοί επιστήμονες, τα τελευταία 40 χρόνια, έχουν προσπαθήσει να κατασκευάσουν ένα μοντέλο δυναμογεννήτριας ή να διατυπώσουν μια θεωρία που θα λάμβανε υπόψη της τα διαθέσιμα δεδομένα, όμως μέχρι τώρα έχουν αποτύχει να δημιουργήσουν κάτι που να ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις.

Η εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου της γης είναι απόδειξη της νεαρής ηλικίας της γης.

Ωστόσο, ο δημιουργιστής φυσικός Δρ. Ράσελ Χάμφρεϊς,t [επόμενη σελίδα] εξετάζοντας τα δεδομένα που προέκυπταν από τον αρχαιομαγνητισμό και τον παλαιομαγνητισμό, πρότεινε ότι η θεωρία της ελεύθερης εξασθένησης χρειαζόταν να αναθεωρηθεί επειδή έδειχνε ότι η εξασθένηση του μαγνητικού πεδίου δεν ήταν σταθερή με το χρόνο. Τεράστιες διακυμάνσεις, και πραγματικά ολοκληρωτικές αναστροφές στο μαγνητικό πεδίο της γης συνέβησαν κατά τη διάρκεια της περιόδου που πλησιάζει στον καιρό του Κατακλυσμού του Νώε. Πρότεινε τη θεωρία της δυναμικής εξασθένησης για να συμπεριλάβει τα νέα δεδομένα. Όταν τα λάβουμε υπόψη μας όλ' αυτά, αυτό μειώνει την ηλικία της γης μέσα στην κλίμακα των 6.000 ετών. Ο ρυθμός εξασθένησης του μαγνητικού πεδίου της γης είναι τώρα σταθερός, κι έτσι μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ο δυναμικός ή κυμαινόμενος ρυθμός εξασθένησης, συνέβη νωρίτερα στην διάρκεια της ιστορία της γης. Ακόμη κι αν κάποια από την εξασθένηση που συμβαίνει σήμερα εξακολουθεί να είναι δυναμική, που είναι μάλλον απίθανο, η ηλικία της γης σ' ένα μέγιστο θα ήταν γύρω στα 100.000 χρόνια. Αυτή η χρονική διάρκεια εξακολουθεί να είναι πολύ πιο μικρή για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να λάβει χώρα η εξελικτική διαδικασία. Η θεωρία της μεταβολής της δυναμικής εξασθένησης προς την ελεύθερη εξασθένηση παραμένει το καλύτερο μοντέλο που συμπεριλαμβάνει όλα τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα σήμερα.1

t  Ο Ράσελ Χάμφρεϊς, διδάκτωρ Φυσικής (ICR) έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ντιούκ και διδακτορικό στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας. Ο Δρ. Χάμφρεϊς κατόπιν εργάστηκε για άλλα έξη χρόνια στο Εργαστήριο Υψηλής Τάσης της Τζένεραλ Ελέκτρικ. Ενώ βρισκόταν εκεί, απέκτησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ένα βραβείο IR-100 του Περιοδικού Industrial Research. Έχει εργαστεί για το Sandia National Laboratories από το 1979 στην πυρηνική φυσική, στη γεωφυσική, στην έρευνα για την παλμική ενέργεια, για τη θεωρητική ατομική και πυρηνική φυσική, και στο Πρόγραμμα Σύντηξης Ακτίνων Σωματιδίων. Ήταν ο συνεφευρέτης των ειδικών διακοπτών υψηλής τάσης “Rimfire” με λέιζερ. Ο Δρ. Χάμφρεϊς έχει αποκτήσει άλλο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α. και δύο βραβεία από το Sandia, συμπεριλαμβανομένου και ενός αριστείου για τη συνεισφορά του στη θεωρία στόχων σύντηξης ελαφρών ιόντων.

1 Τhe Earth’s Magnetic Field Is Young” by Russell Humphreys, Ph.D. in Impact, No.242, έκδοση του Ιδρύματος για την Έρευνα για τη Δημιουργία.

 

Next Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production