The Family [ Home ]

Ουρανός είναιs: Κύρια Σελίδα

Όμως γιατί να θέλει να στείλει ο Θεός το Γιο Του στον Κόσμο; 

   Ο Θεός μας αγαπάει, γι’ αυτό ήθελε να γνωρίσουμε την Αγάπη Του. Όμως γνωρίζει ότι Αυτός ο Ίδιος — ο μεγάλος Δημιουργός του Σύμπαντος — είναι μια πάρα πολύ μεγάλη έννοια για να μπορέσουμε εμείς να Τον κατανοήσουμε ή ακόμη και να Τον φανταστούμε! Μας λέει, «Όσο ψηλά είναι οι ουρανοί από τη Γη, τόσο ψηλά είναι οι οδοί Μου από τις δικές σας οδούς, και οι σκέψεις Μου από τις δικές σας σκέψεις!» — Ησαΐα 55:9. Επίσης μας λέει, «Ακόμη και οι Ουρανοί των Ουρανών δεν μπορούν να Με χωρέσουν!» — Α΄ Βασιλέων 8:27. Κανένας μας δεν μπορεί να συλλάβει πραγματικά το πόσο μεγάλος είναι ο Θεός, πόσο υπέροχος και καταπληκτικός είναι, ξεπερνάει τη δική μας νοημοσύνη και πάει πολύ πιο πέρα και από την μεγαλύτερη φαντασία μας!

    Όμως επειδή μας αγαπάει και ήθελε να γνωρίσουμε την Αγάπη Του και τη Σωτηρία Του, έστειλε το «μοναδικό Του Γιο» — τον Ιησού — στον Κόσμο για να μας δείξει με τι μοιάζει Αυτός ο Ίδιος.

    Αν και ήταν στην κυριολεξία ο Κυβερνήτης και Βασιλιάς του Σύμπαντος, επέλεξε να μη γεννηθεί μέσα σ’ ένα όμορφο παλάτι με την παρουσία εκλεκτών και πανίσχυρων ηγετών των ανθρωπίνων κυβερνήσεων.  Αντίθετα, γεννήθηκε στην πιο ταπεινή και κατώτερη κατάσταση που μπορούσε να γίνει, πάνω στο βρώμικο πάτωμα ενός στάβλου ανάμεσα σε αγελάδες και γαϊδούρια, τυλιγμένος με κουρέλια και ξαπλωμένος μέσα σε μια ταΐστρα ζώων. 

   Ο επίγειος πατριός του, ο Ιωσήφ, ήταν ένας ταπεινός ξυλουργός μαζί με τον οποίον έζησε και δούλεψε, προσαρμοζόμενος στους δικούς μας ανθρώπινους τρόπους ζωής, τις δικές μας συνήθειες, τη δική μας  γλώσσα και το είδος διαβίωσης. — Κι έτσι βίωσε προσωπικά τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε κι εμείς και έμαθε να μας καταλαβαίνει και να μας αγαπάει καλύτερα και να επικοινωνεί μαζί μας στο δικό μας χαμηλό επίπεδο της περιορισμένης ανθρώπινης αντίληψης. — Έμαθε να αγαπά την Ανθρωπότητα. Είδε τις θλίψεις μας και μας συμπόνεσε τόσο πολύ επιθυμώντας όχι μόνο να γιατρέψει τα άρρωστα και σακατεμένα σώματά μας αλλά και να σώσει τις ψυχές μας και τις ραγισμένες καρδιές μας!

    Όταν ο Ιησούς ξεκίνησε το έργο της ζωής Του, πήγαινε παντού κάνοντας το καλό. — Βοηθώντας ανθρώπους, αγαπώντας παιδιά, θεραπεύοντας καρδιές, δίνοντας δύναμη σε κουρασμένα σώματα και φέρνοντας την αγάπη του Θεού σε όλους όσους μπορούσε. Δεν κήρυξε μόνο το μήνυμά Του αλλά το έζησε σαν ένας από εμάς και ανάμεσά μας. Δεν φρόντιζε μόνο για τις πνευματικές ανάγκες των ανθρώπων αλλά περνούσε πολύ χρόνο φροντίζοντας και για τις σωματικές και για τις υλικές τους ανάγκες, θεραπεύοντας τους με θαυματουργό τρόπο όταν ήταν άρρωστοι, δίνοντας όραση στους τυφλούς, ακοή στους κουφούς, καθαρίζοντας τους λεπρούς, ανασταίνοντας τους νεκρούς. Έδωσε φαγητό στα πλήθη όταν  πεινούσαν  και έκανε ό,τι μπορούσε για να μοιραστεί τη ζωή Του και την Αγάπη Του!

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

<- Υπήρχε πραγματικά ο Ιησούς;
<- Γιατί ήρθε στη γη;
<- Το μήνυμα του Ιησού
<- Γιατί οι ηγέτες τον απέρριψαν;
<- Τι καλό είναι για σήμερα;
<- Είναι θρησκόληπτη πίστη;
<- Αποτυχίες της Χριστιανοσύνης;
<- Είναι πραγματικά ο Γιος του Θεού;
<- Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού
<- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
<- Καθόλου χρόνος για θρησκεία;
<- Δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες;
<- Από πού αρχίζει κάποιος;
<- Εγωιστική Χριστιανοσύνη
<- Πώς είναι ο Θεός;
<- Πού βρίσκεται ο Θεός;
<- Υπάρχει μόνο ένα πνεύμα;
<- Και τι λέτε για τους άλλους Θεούς;
<- Μπορεί μια πίστη να είναι λάθος;
<- Είναι αναγκαίο να υποφέρεις;
<- Μπορώ να σώσω τον εαυτό μου;
<- Τι να κάνω για να σωθώ;