The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 12: Περισσότερα για τα Απολιθώματα

    Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι όλα τα απολιθώματα είναι εξαιρετικά αρχαία, και ότι το ίδιο το γεγονός ότι τα απολιθώματα υπάρχουν είναι μια απόδειξη για την εξέλιξη. Καμιά από αυτές τις κοινά αποδεκτές δοξασίες δεν είναι αληθινές.

Τα απολιθώματα είναι τα απομεινάρια από τους κάποτε ζωντανούς οργανισμούς που έχουν μετατραπεί σε πέτρα. Κανονικά, όταν τα ζωντανά πλάσματα όπως τα ζώα και τα φυτά πεθάνουν, σαπίζουν και τελικά αποσυντίθενται. Όμως σε μερικές περιπτώσεις οι οργανισμοί εγκλωβίζονται μέσα σε μια καταστροφή όπως ένας κατακλυσμός και θάβονται γρήγορα μέσα στη λάσπη, και μετά οι υψηλές πιέσεις κάνουν συμπαγές εκείνο το ίζημα μετατρέποντάς το σε βράχο. Τα κουφάρια των φυτών ή των ζώων βρίσκονται έτσι μέσα σ' ένα αεροστεγές περιβάλλον όπου δεν συντελείται η σήψη. Αντίθετα, απορροφούν χημικά στοιχεία από το ίζημα όπου περικλείονται μέχρι που το ίζημα και το κουφάρι να αποκτήσουν τις ίδιες πετρώδεις ιδιότητες. Γενικά, για να διατηρηθεί ένα οργανισμός, δύο συνθήκες πρέπει να ικανοποιούνται: 1) ταχεία ταφή για να επιβραδύνει την αποσύνθεση και να αποτρέψει την ανάλωσή του από πτωματοφάγα ζώα και οργανισμούς, και 2) την παρουσία σκληρών ιστών, όπως οστών, ικανών να απολιθωθούν. Πολλά απολιθώματα έχουν βρεθεί και πολλά άλλα συνεχίζουν να ανακαλύπτονται συνεχώς.

Η θεωρία της εξέλιξης πρεσβεύει ότι τα απλούστερα πλάσματα εξελίσσονται σε πιο περίπλοκα. Αν αυτό ήταν αληθινό, κάποιος θα έπρεπε να συμπεράνει φυσικά ότι θα υπήρχαν απομεινάρια απολιθωμάτων μεταβατικών πλασμάτων που θα έδειχναν ότι το ένα είδος βαθμιαία άλλαξε σ' ένα άλλο είδος. Για παράδειγμα, πολλοί εξελικτικοί πιστεύουν ότι τα πουλιά εξελίχτηκαν από τους δεινοσαύρους, γι' αυτό υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους διάφορους παλαιοντολόγους για να βρουν απολιθώματα που να δείχνουν πλάσματα όμοια με δεινόσαυρους που να αναπτύσσουν φτέρωμα σε διάφορα στάδια. Αν και έχουν βρεθεί απολιθώματα που υποτίθεται ότι δείχνουν αυτή τη μετάβαση, όλα έχουν αποδειχθεί είτε ότι ήταν πλαστά ή, με πιο προσεκτική εξέταση, ότι δεν δείχνουν καθόλου αυτή τη μετάβαση. Στην πραγματικότητα, ούτε ένα ενδιάμεσο απολίθωμα που να είναι αδιάψευστα γνήσιο δεν έχει βρεθεί. Κάθε απολίθωμα που έχει ανακαλυφθεί αποδείχτηκε ότι ανήκει σ' ένα συγκεκριμένο είδος πλάσματος χωρίς κανένα αποδεδειγμένο σημάδι ότι έχει εξελιχθεί από ένα απλούστερο είδος ζωής.

Στους εξελικτικούς αρέσει να τονίζουν ότι τα απολιθώματα απλούστερων ζώων βρίσκονται συνήθως σε στρώματα χαμηλότερα από τα πιο πολύπλοκα. Ισχυρίζονται ότι αυτό δείχνει ότι τα απλούστερα ζώα υπήρχαν για πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν τα πιο περίπλοκα να έρθουν στο προσκήνιο. Αν και αυτός είναι ένας τρόπος για να το δεις αυτό, υπάρχει ακόμη ένας εξίσου λογικός τρόπος για να το εξηγήσεις αυτό —ο Κατακλυσμός.

Από το 6ο κεφάλαιο της Γένεσης μέχρι το 8ο, η Βίβλος λέει ότι ο κόσμος κατακλύστηκε από μια παγκόσμια πλημμύρα 1.600 χρόνια μετά από τη Δημιουργία, ή περίπου γύρω στο 2300 π.Χ.*

*Αυτή η ημερομηνία προκύπτει με την ακόλουθη διαδικασία. Το εδάφιο Γένεσης 11:10 λέει ότι ο Σημ, ο γιος του Νώε, ήταν 100 χρονών, δύο χρόνια αφού είχε τελειώσει ο Κατακλυσμός. Τα παρακάτω εδάφια αυτού του κεφαλαίου συνδέουν τον Σημ με τον Αβραάμ μέσα από εννιά γενιές. Δίνει τις ηλικίες των πατέρων όταν είχαν τους πρώτους τους γιους. Μόλις φτάνει στον Θάρα, τον πατέρα του Αβραάμ, δίνει την ηλικία του Θάρα όταν γεννήθηκε ο μεγαλύτερος αδερφός του Αβραάμ, όχι πόσο χρονών ήταν όταν γεννήθηκε ο Αβραάμ. Όμως μπορούμε να υπολογίσουμε τους χαμένους αριθμούς από το Πράξεις 7:3-4 και το Γέννεσις 11:32, 12:1-4, που αναφέρουν ότι ο Αβραάμ ήταν 75 χρονών όταν ο Θεός του έδωσε την υπόσχεση ότι θα τον έκανε πατέρα ενός μεγάλου έθνους. Και εκείνο τον ίδιο χρόνο, ο πατέρας του ο Τάρα ήταν 205 χρονών. Κι έτσι ο Αβραάμ γεννήθηκε όταν ο Τάρα ήταν 130 χρονών. Προσθέτοντας όλες τις ηλικίες που παραθέτονται σ' αυτό το κεφάλαιο καταλήγουμε με τον αριθμό των 352 ετών από τον Κατακλυσμό μέχρι τη γέννηση του Αβραάμ.

Στο Γαλάτες 3:17 λέει ότι ο Μωυσής δέχτηκε το Νόμο από το Θεό 430 χρόνια μετά, αφού ο Θεός έδωσε την υπόσχεση στον Αβραάμ. Αυτός ήταν ο ίδιος χρόνος που οι Ισραηλίτες άφησαν την Αίγυπτο για να επιστρέψουν στη Γη της Επαγγελίας, στην Έξοδο.

Το Α΄Βασιλειών 6:1 λέει ότι ήταν 480 χρόνια από τη στιγμή της Εξόδου μέχρι την κατασκευή των θεμελίων του ναού του Σολομώντα, η οποία ημερομηνία έχει εξακριβωθεί σαν το 967 π.Χ.

Κι έτσι τώρα δουλεύουμε προς τα πίσω καθώς προσθέτουμε τα χρόνια.

Ο χρόνος κατασκευής των θεμελίων του Ναού του Σολομώντα = 967 π.Χ.
   Χρόνια από τότε μέχρι την Έξοδο = 480

   Χρόνια από την Έξοδο μέχρι την υπόσχεση του Αβραάμ = 430
   Χρόνια από την υπόσχεση μέχρι τη γέννηση του Αβραάμ = 75

   Χρόνια από τη γέννηση του Αβραάμ μέχρι τον Κατακλυσμό =
352.
  Συνολικά χρόνια από την ημερομηνία του Κατακλυσμού = 2304 π.Χ. +/-11 χρόνια.

Πρέπει να προσδιορίσουμε με περιθώριο 11 χρόνων συν ή πλην επειδή η Βίβλος στο μεγαλύτερο μέρος της μας δίνει χρόνια, όχι ακριβείς ημερομηνίες γι' αυτά τα γεγονότα. Θα μπορούσαν να ήταν στις αρχές της χρονιάς ή προς το τέλος της χρονιάς, στην οποία περίπτωση πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ημερομηνία θα μπορούσε να ποικίλλει κατά 11 χρόνια προς τα μπρος ή προς τα πίσω.

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production