The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 7: Το Χάρισμα που Συνεχίζει να Χαρίζει

            Καθώς αρχίσεις να γνωρίζεις τα θαυμάσια οφέλη που υπάρχουν, όταν παίρνεις μηνύματα από τον Ουρανό, χωρίς αμφιβολία θα θέλεις να μοιραστείς το δώρο αυτό με τους φίλους σου, τους αγαπημένους σου και τους γνωστούς σου. Εφ’ όσον έχεις πειστεί για την ικανότητα του Θεού να σου μιλάει — και να σου δίνει προσγειωμένες, πρακτικές, εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις της ζωής και να σου παρέχει παρηγοριά και ενθάρρυνση όταν είσαι πεσμένος — θα αντιληφθείς ότι το δώρο σου θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους επίσης.

            Υπάρχουν τόσες πολλές ραγισμένες και πληγωμένες καρδιές στον κόσμο σήμερα! Είναι πιθανόν να γνωρίζεις κάποιον που περνάει μια δύσκολη περίοδο, ή κάποιον που αγωνίζεται να τα καταφέρει μετά από μια πρόσφατη τραγωδία. Σε τέτοιους καιρούς, τίποτα δε θα μπορούσε να τους δώσει μεγαλύτερη ενθάρρυνση από ένα προσωπικό μήνυμα από τον Κύριο, το οποίο να εκφράζει την αγάπη Του και να δίνει παρηγοριά όπως μόνο Αυτός μπορεί να δώσει.  Στο κάτω-κάτω Αυτός γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθέναν και αυτούς και τις καρδιές τους.  Έτσι μαζί με τα λουλούδια ή με την κάρτα, γιατί να μην ζητήσεις από τον Ιησού να σου δώσει κι ένα μήνυμα από τον Ουρανό για να το δώσεις στο άτομο  εκείνο που περνάει μια τέτοια κρίση;

            Ο Θεός βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε που Τον αναζητεί με ειλικρίνεια. Ο Θεός δεν έχει αποκλειστικότητες, δεν είναι επιλεκτικός, δεν κάνει ευνοϊκές προτιμήσεις. Θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να μιλήσει απευθείας και στους φίλους σου και στους αγαπημένους σου, αν αυτοί πίστευαν μόνο και κατέβαλαν κάποια προσπάθεια. Συχνά όμως όταν οι άνθρωποι είναι πολύ πεσμένοι, τους φαίνεται ότι ο Θεός είναι ακόμα πιο μακριά.  Ακόμα κι αν γνωρίζουν τον Κύριο, συχνά αισθάνονται ανάξιοι και για την αγάπη Του, αλλά και για να τους μιλήσει ο Θεός.  Ή ίσως να αισθάνονται ότι Αυτός τους έχει εγκαταλείψει λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Χρειάζονται κάποιον που να γίνει ο αγωγός που θα τους μεταφέρει την αγάπη του Θεού — ίσως εσένα.  Αν έστω και για μια φορά νιώσουν την αγάπη του Θεού μέσα από ένα μήνυμα που δέχτηκες εσύ γι' αυτούς, τότε ίσως η πίστη τους, ότι μπορούν να πλησιάσουν το Θεό αυτοί οι ίδιοι, να αναζωπυρωθεί.   

            Δεν είναι πάντα εύκολο να λάβεις ένα μήνυμα από τον Κύριο για τους άλλους. Χρειάζεται πολύ κουράγιο. Τι θα γίνει αν σκεφτούν ότι ήταν από τη φαντασία σου, ή ότι είσαι λίγο παράξενος που νομίζεις ότι  μπορείς πραγματικά να πάρεις ένα μήνυμα από το Θεό; Λοιπόν, δε χρειάζεται να ανησυχείς για το τι θα νομίσουν οι άλλοι άνθρωποι. Ο Ιησούς είπε, "Αν εγώ εξυψωθώ, θα τραβήξω όλους τους ανθρώπους προς Εμένα." *[Ιωάννη 12:32.] Αν είναι έστω και λίγο δεκτικοί στο Άγιο Πνεύμα, αυτό θα μιλήσει στην καρδιά τους και τα Λόγια του Κυρίου θα έχουν μια θετική επίδραση στη ζωή τους. Έπειτα θα πιστέψουν. Εξάλλου, δεν είναι η δική σου υπόληψη που διακυβεύεται,  αλλά του Θεού, και Αυτός είναι απόλυτα ικανός να υπερασπίζεται την υπόληψη Του. 

            Όταν δέχεσαι ένα μήνυμα από τον Ουρανό για κάποιον άλλον, η δική σου  δουλειά είναι μόνο να το δεχτείς και να το διαβιβάσεις. Είναι κάπως σαν να είσαι όπως εκείνοι οι χειριστές τηλέγραφου του παλιού καιρού: εσύ είσαι απλώς ο σύνδεσμος, και εφόσον έχεις προωθήσει το μήνυμα, εξαρτάται από τον αποδέκτη να το δεχτεί. Αν αυτοί δεχτούν τα Λόγια Του, ακόμα κι αν στην αρχή αναρωτιούνται λίγο γι’ αυτά, στη συνέχεια θα ωφεληθούν από την παρηγοριά, τη γαλήνη,  τις λύσεις, ή οτιδήποτε άλλη βοήθεια προσπαθεί να τους δώσει ο Θεός.

            Όταν το κάνουν αυτό, μπορεί αργότερα να επιστρέψουν σε σένα με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη. Εσύ τους μετέφερες το μήνυμα  και την αγάπη του Θεού, γι’ αυτό  μπορεί να αισθανθούν υποχρεωμένοι απέναντί σου. Αν δεν καταλαβαίνουν πώς έρχεται μια προφητεία, μπορεί να προσπαθήσουν να δώσουν σε σένα τον έπαινο γι’ αυτή την υπέροχη εκδήλωση της δύναμης του Θεού.  Εσύ βέβαια γνωρίζεις ότι ήσουν απλώς σαν ένα δοχείο δέχτηκε τα λόγια του Θεού, γνωρίζεις ότι δεν ήταν τίποτα  σπουδαίο που έκανες εσύ,  αυτοί όμως μπορεί να μην το γνωρίζουν. Και τότε είναι που πρέπει  να επανακατευθύνεις όλο τον έπαινο και τη δόξα στο Θεό. Κάνε το σαφές σ’ αυτούς ότι είσαι απλώς ο αγγελιοφόρος, και ευχαρίστησε το Θεό μαζί τους που μπόρεσε να τους μιλήσει, ακόμα κι αν αυτό έγινε  μέσα από ένα αδύναμο, ταπεινό, “γήινο σκεύος”— εσένα.   

            “Κάθε καλό και τέλειο δώρο έρχεται από ψηλά.” *[Ιακώβου 1:17.] Το να παινεύεις  τον εαυτό σου, για το καλό που γίνεται σαν αποτέλεσμα του χαρίσματός σου, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσεις το χάρισμα αυτό.  Ωστόσο, αν συνεχίσεις να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου για το μεγαλείο του Θεού και για τη δική σου αδυναμία και σφαλερότητα, τότε θα βρεις μεγάλη εκπλήρωση και ικανοποίηση στη συνειδητοποίηση ότι εσύ ήσουν “ένα σκεύος κατάλληλο και εύχρηστο για τον Κύριο.” *[ Β΄ Τιμόθεο 2:21.]

            Αν χρησιμοποιείς το χάρισμα σου για να βοηθάς τους άλλους, ο Κύριος θα σε ευλογήσει και θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις ακόμη περισσότερο. Η προφητεία δεν δόθηκε για να είναι κάποιο είδος μαγικού ραβδιού που να το χρησιμοποιείς μόνο για  προσωπικό όφελος, ή απλώς για να παίρνεις απαντήσεις στις ερωτήσεις για τις οποίες είσαι περίεργος. Περισσότερο μάλλον είναι ένα εργαλείο για να σε βοηθήσει να αναπτύξεις μια στενότερη σχέση μαζί Του, και να γίνεις ένας καλύτερος Χριστιανός και μια καλύτερη μαρτυρία της αγάπης Του στους άλλους. Ναι, είναι για να σε βοηθήσει να παίρνεις πιο συνετές, ασφαλείς αποφάσεις στην προσωπική σου ζωή, καθώς επίσης και στην επιχείρησή σου και σε διάφορες οικογενειακές καταστάσεις. Όμως είναι και για να βοηθήσεις και τους γύρω με κάποιο τρόπο — είτε με το να δέχεσαι μηνύματα γι’ αυτούς, είτε με το να σε βοηθάει, μέσω  της διδασκαλίας που σου δίνει ο Θεός προσωπικά, ώστε  να είσαι ένα καλύτερο παράδειγμα της αγάπης του Θεού και του Λόγου Του προς αυτούς. Όσα περισσότερα  δίνεις στους άλλους, τόσα περισσότερα θα σου δίνει ο Κύριος σε αντάλλαγμα.

            Άσε το Θεό να αγαπήσει τους άλλους μέσα από σένα. Στη συνέχεια η ζωή σου  θα ευλογηθεί με την ικανοποίηση που θα νιώθεις από το ότι και  αναπτύσσεις  μια προσωπική σχέση με το Θεό, αλλά και βοηθάς επίσης τους άλλους να Τον  γνωρίσουν καλύτερα

Χρειάζεται πάντα να θυμόμαστε ότι τα πνευματικά μας χαρίσματα μας κάνουν υπηρέτες των άλλων. Ένα χάρισμα από τον Κύριο, όπως το χάρισμα της προφητείας, μας κάνει υπόχρεους στους άλλους, να το χρησιμοποιούμε για δική τους βοήθεια και εποικοδόμηση. Είναι όπως η παραβολή του Κυρίου για τα τάλαντα. (Βλέπε Ματθαίου 25:14—30.) Είναι μια σοβαρή ευθύνη και θέλει να σιγουρευτούμε ότι τα χρησιμοποιούμε σωστά βοηθώντας τους άλλους, κι όχι να τα κρύβουμε επειδή ντρεπόμαστε ή φοβόμαστε για το τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι. Είναι μια σοβαρή, ταπεινωτική ευθύνη να έχεις τέτοια χαρίσματα.Μαρία Ντέιβιντ

Έπόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production