The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 20: Αν Υποφέρουμε, θα Συμβασιλέψουμε Επίσης.

Η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί,   ο  σημερινός  κόσμος  και  όλα του τα  βάσανα μπορεί  να γεμίσουν το χρόνο μας και τις σκέψεις μας. Είμαστε βουτηγμένοι μέσα στα προβλήματά μας και δεν μπορούμε να δούμε τίποτα άλλο πέρα από αυτά.

       Ο Θεός  θέλει να κοιτάμε μπροστά, πιο πέρα από τα σημερινά μας προβλήματα.  Θέλει να  σκεφτόμαστε όχι σε σχέση με το πώς είναι τα πράγματα, αλλά με το πώς θα μπορούσαν να είναι. Χρειάζεται να κοιτάμε στα αστέρια εκεί ψηλά και να πάψουμε  να κοιτάμε  στη λάσπη χαμηλά.

       Όταν ο Ιησούς άφησε αυτή τη Γη και επέστρεψε στον Ουρανό, μας εξήγησε ότι πήγαινε εκεί πριν από μας, για να  ετοιμάσει ένα μέρος για μας—ένα μέρος με πολλά οικήματα, όπου δε θα υπάρχει θάνατος άλλο πια, ούτε λύπη, ούτε κλάμα, ούτε πόνος. (Ιωάννη 14:2, Αποκάλυψη 21:4)      

       “Μάτια δεν έχουν  δει, ούτε  αυτιά έχουν ακούσει, ούτε έχουν  εισέλθει  στην καρδιά των ανθρώπων τα πράγματα που  έχει ετοιμάσει ο Θεός για εκείνους που Τον αγαπάνε. Όμως ο Θεός τα αποκάλυψε  σε μας με το Πνεύμα Του.”(Α΄Κορινθίους 2:9-10) Όταν γνωρίζουμε  τις δόξες, τους θησαυρούς, τις απολαύσεις και τις ανταμοιβές που μας περιμένουν στον Ουρανό, αυτό  κάνει υποφερτές τις τωρινές  δυσκολίες, τις δοκιμασίες, και τις θλίψεις. 

      

       Θα αξίζει τα πάντα, όταν δούμε τον Ιησού,
       Οι δοκιμασίες της ζωής θα φαίνονται τόσο μικρές,
       Όταν θα δούμε τον Χριστό,
       Μια ματιά   προς το αγαπημένο Του πρόσωπο,
       θα σβήσει την κάθε θλίψη,
       Γι’ αυτό συνέχισε γενναία  τον αγώνα μέχρι να
       δούμε το Χριστό!

 

       “Η προσωρινή μας λιγοστή  θλίψη, μας προετοιμάζει  για ένα υπερβολικά σπουδαίο  και αιώνιο βάρος δόξας. … Επειδή τα πράγματα που φαίνονται είναι πρόσκαιρα, αλλά τα πράγματα που δε φαίνονται είναι αιώνια. Αν υποφέρουμε,   θα συμβασιλέψουμε επίσης.” (Β΄Κορινθίους 4:17-18, Β΄Τιμόθεου 2:12) 

       Ο χρόνος μας πάνω στη γη είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου  του Θεού για τον καθένα από μας, αλλά δεν τελειώνει εδώ. Όλα όσα περνάμε τώρα δε μας μετατρέπουν μόνο στους άντρες και τις γυναίκες που χρειάζεται να γίνουμε  για να επιτελέσουμε τους άμεσους στόχους Του, εδώ και τώρα, αλλά επίσης είναι και για το μέλλον, για την επόμενη ζωή. Είναι προετοιμασία για όλ’ αυτά που έχει ετοιμάσει ο Θεός για μας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

        Έτσι όταν πολιορκείσαι και δέχεσαι ραπίσματα  από δοκιμασίες, ανησυχίες, και φόβους, όταν η ζωή είναι μια καθημερινή πάλη  και αναρωτιέσαι αν το αξίζει πραγματικά, τότε να θυμάσαι αυτά που σε περιμένουν.  Όταν τελειώσει ο χρόνος σου πάνω στη γη και συναντήσεις τον Ιησού και εισέλθεις  στην ουράνια Βασίλεια Του, θα πάρεις μια ανταμοιβή πέρα από κάθε περιγραφή επειδή αγωνίστηκες  τον “καλόν αγώνα της πίστης.”(Β΄Τιμόθεου 4:7-8)

       Ο Ιησούς υποσχέθηκε:  “Σ’ αυτόν που νικά θα του επιτρέψω  να καθίσει μαζί Μου στο θρόνο Μου, καθώς κι εγώ νίκησα και κάθισα με τον Πατέρα Μου στο θρόνο Του.”(Αποκάλυψη 3:21)

       Ναι, η ζωή είναι ένας αγώνας. Από μια άποψη  μπορεί να είναι ένας ακόμη δυσκολότερος  αγώνας τώρα απ’ ότι ήταν πριν ζητήσεις  τον Ιησού να έρθει μέσα στη ζωή σου, λόγω των προσπαθειών του Διαβόλου να σε εμποδίσει να ακολουθήσεις το θέλημα του Θεού. Όμως  τώρα μπορείς τουλάχιστον να ξέρεις ότι όλες οι δυσκολίες σου και οι δοκιμασίες σου είναι  για κάποιον σκοπό. Ο στοργικός ουράνιος Πατέρας Σου σε προσέχει και έχει σχεδιάσει την κάθε λεπτομέρεια της ζωή σου. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεσαι, ξέρει τι θέλεις να γίνεις, και υπόσχεται να βγάλει  κάτι καλό από την κάθε δυσκολία. Θα σε υποστηρίζει, θα σε ενισχύει  και θα σε υποβαστάζει   σε  κάθε δοκιμασία.

       Σε αγαπάει, και κάθε τι που επιτρέπει να έρθει στη ζωή σου— είτε φαίνεται καλό είτε κακό, είτε είναι μια δοκιμασία είτε είναι  μια τιμωρία—είναι όλα για το καλύτερο. Αν συνεχίσεις να Τον εμπιστεύεσαι  ενώ  τα περνάς, θα γίνεις ένας πιο καλός, πιο  σοφός, πιο χρήσιμος Χριστιανός με περισσότερη αγάπη—ένα εργαλείο στα χέρια Του, ένα σκεύος που να μπορεί να το χρησιμοποιεί ώστε να ξεδιψά με τα ύδατα της αγάπης Του και του Λόγου Του όσους τα χρειάζονται ώστε να τους ανακουφίζει και να τους ενδυναμώνει.

       Έτσι λοιπόν όταν τα πράγματα φαίνονται ζοφερά, συγκεχυμένα ή νεφελώδη, όταν τα δάκρυα πλημμυρίζουν  τα μάτια σου και η απόγνωση προσπαθεί να ριζώσει στην καρδιά σου, πάρε τα μάτια σου  από τον εαυτό σου και τα βάσανα αυτού του κόσμου. Κοίταξε στα μάτια Εκείνου που σε αγαπά και με τόση τρυφερότητα  φροντίζει για σένα. Βρες παρηγοριά μέσ’ την  στοργική αγκαλιά Του, και βρες γαλήνη  και πίστη   στα  Λόγια Του   που δίνουν ενθάρρυνση και ζωή.

       Κοίταξε  όλες τις ευλογίες που σου έχει δώσει,  και ευχαρίστησέ Τον γι’ αυτές.  Κατόπιν  κοίταξε προς τα επάνω και προς τα εμπρός  σε όλα εκείνα που  σου  έχει ετοιμάσει,  τις ανταμοιβές και τις ευλογίες που έχει υποσχεθεί σε εκείνους που υπομένουν και που παραμένουν σταθεροί. Το να κρατάς τα μάτια σου στο τέλος του δρόμου—στον Ουρανό, θα   σε  ενθαρρύνει  πάρα πολύ,  και θα σε διαβεβαιώνει   ότι οι δυσκολίες που περνάς  εδώ αξίζουν το  κάθε τι.  Καθώς ευχαριστείς τον Κύριο παραμένοντας σταθερός στη σχέση σου μαζί Του και εκδηλώνοντας  την αγάπη Του στους  άλλους με  τα λόγια σου και τις πράξεις σου παρά όλα τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή τις δοκιμασίες, Αυτός  θα είναι τόσο ευχαριστημένος μαζί σου που θα σε ευλογήσει με τις επιθυμίες της καρδιάς σου για πάντα! “Να βρίσκεις ευχαρίστηση κάνοντας το θέλημα του Κυρίου, και Αυτός θα  ανταποδώσει τις επιθυμίες της καρδιάς σου. Επειδή πιστεύω ότι τα βάσανα  του παρόντος  καιρού δεν είναι άξια να συγκριθούν με τη δόξα που πρόκειται να μας αποκαλυφθεί.”(Ψαλμός 37:4, Ρωμαίους 8:18)  Γίνε ένας νικητής!

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production