The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 8: Οδηγίες Συντήρησης

Ακολούθησε τις παρακάτω απλές οδηγίες συντήρησης για να διατηρήσεις το καινούργιο σου “ηλεκτρικό εργαλείο” σε άριστη κατάσταση:

 Να εξασκείσαι τακτικά

            Ένα ρητό λέει, “Αν δεν το χρησιμοποιείς, τότε το χάνεις.” (Use it, or lose it) Για να μπορέσεις να διατηρήσεις το χάρισμά σου, θα πρέπει να το χρησιμοποιείς συχνά. Κάνε το μια συνήθεια. Η πίστη είναι σαν ένας μυς: όσο πιο πολύ τη χρησιμοποιείς, τόσο πιο δυνατή γίνεται. Κάθε φορά που ζητάς από το Θεό να σου μιλήσει και δέχεσαι το μήνυμά Του, αυτό δείχνει ότι έχεις πίστη στη διαδικασία. Όσο εξασκείς το χάρισμά σου, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει η πίστη σου, και τόσο πιο εύκολο θα γίνεται.

 Να διαβάζεις το Λόγο

            Χρειάζεται πίστη για να ακούσεις από το Θεό, και αυτή η πίστη έρχεται από το Λόγο του Θεού.

            Καθώς εξασκείσαι χρησιμοποιώντας το χάρισμά σου, η εμπιστοσύνη σου σ’ αυτό θα μεγαλώνει. Θα ξεπεράσεις την αβεβαιότητα που ένοιωθες αρχικά, όταν αναρωτιόσουν αν πραγματικά θα μπορούσε να δουλέψει. Ακούγεται υπέροχο, όμως μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Αν δεν είσαι προσεκτικός, μπορεί να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι δε χρειάζεται να ξαναδιαβάσεις τη Βίβλο σου πάλι — αφού εξάλλου, τα παίρνεις  “κατευθείαν από την πηγή.” Όμως δεν γίνεται  έτσι! Ο Ιησούς μια φορά παρομοίασε το Λόγο του Θεού με “θησαυρούς νέους και παλιούς.” *[Ματθαίου 13:52.]  Χρειάζεσαι και τα δύο, και χρειάζεται να διατηρείς μια σωστή ισορροπία.

            Να ένας παραλληλισμός: Θεώρησε την προφητεία και το γραπτό Λόγο σαν δύο βασικές κατηγορίες διατροφής — ας πούμε για παράδειγμα, τους υδρογονάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Το να τρως μόνο τη μια απ’ τις δύο δε θα ωφελούσε το σώμα σου τόσο πολύ όσο ο συνδυασμός και των δύο σε μια ισορροπημένη διατροφή.

            Επίσης χρειάζεσαι τη γνώση του γραπτού Λόγου για να μπορείς να επιβεβαιώνεις τα λόγια που δέχεσαι προσωπικά από τον Ουρανό και αυτή η γνώση προέρχεται από το τακτικό διάβασμα και τη μελέτη. Η Βίβλος είναι το εγχειρίδιο του Ουράνιου Γραφείου Μέτρων και Σταθμών, το οποίο δίνει τις προδιαγραφές με τις οποίες μπορείς να ζυγιάσεις τα μηνύματα που δέχεσαι. Ο Θεός δε θα σου πει τίποτα αντίθετο μ’ αυτά που έχει πει στη Βίβλο, όμως μην εκπλαγείς αν συμπληρώσει πολλά από τα κενά. Στην ουσία, αυτός είναι και ένας από τους κύριους σκοπούς της προφητείας: να συμπληρώσει τα κενά και να σου υποδείξει  προσωπικά πώς να βάλεις σε εφαρμογή τις πνευματικές αρχές της Βίβλου στις μέρες που ζούμε.

            Μερικά πράγματα είτε δεν καλύπτονται καθόλου στη Βίβλο, είτε δεν καλύπτονται με αρκετές λεπτομέρειες, ή η εφαρμογή τους θα μπορούσε να μην είναι ξεκάθαρη αναφορικά με το σημερινό μας κόσμο. Για παράδειγμα, αν αναρωτιέσαι για το αν θα  πρέπει να ταξιδέψεις κάπου με αεροπλάνο ή με αυτοκίνητο, δε θα βρεις κανένα εδάφιο στη Βίβλο που να σου λέει ποιο από τα δύο μέσα μεταφοράς θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις, μια και αυτά δεν υπήρχαν εκείνον τον καιρό. Ωστόσο, ο Κύριος μπορεί να σου υπενθυμίσει κάποιο  εδάφιο για το αν θα πρέπει να πας αργά ή γρήγορα. Ή, θα μπορούσε να σου δώσει μια πιο συγκεκριμένη απάντηση σε προφητεία, χρησιμοποιώντας τη σημερινή ορολογία.

            Σε λιγότερο φανερά ζητήματα, απαιτείται σοφή κρίση για να ξέρεις πότε θα πρέπει να εφαρμόσεις στην κυριολεξία αυτά που σου λέει η Βίβλος και πότε ο Κύριος θα ήθελε να τα προσαρμόσεις στη δική σου κατάσταση. Τα καλά νέα είναι, ότι σου έχει υποσχεθεί αυτή τη σοφία: “Αν σε κάποιον από σας λείπει η σοφία ας την ζητήσει από το Θεό που δίνει σε όλους πλουσιοπάροχα και δεν φείδεται και θα του δοθεί.” *[Ιακώβου 1:5.]

 Συντροφιά με άλλους πιστούς

            Είτε είσαι ένας νεοκατήχητος Χριστιανός είτε  ξεκινάς τώρα στο να ακούς απ’ τον Κύριο, θα επωφεληθείς πολύ από τη συντροφιά και άλλων  Χριστιανών που πιστεύουν στο Θεό, αλλά πιστεύουν επίσης και σ’ αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα του πνεύματος. Καθώς αρχίζεις να εξασκείς το δικό σου χάρισμα της προφητείας, οι συμβουλές και η υποστήριξη από άλλα πρόσωπα που πιστεύουν και γνωρίζουν το γραπτό Λόγο, θα σε βοηθήσουν να εξισορροπήσεις και να ωφεληθείς από τα μηνύματα που δέχεσαι. Ωστόσο, αν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις συντροφιά και να έχεις επικοινωνία με άλλους πιστούς, να θυμάσαι ότι ο Θεός δεν περιορίζεται, αλλά μπορεί να συνεχίσει να σου μιλάει, αν εσύ είσαι πρόθυμος να ακούσεις.

Μείνε εξ’ ολοκλήρου εξαρτημένος από τον Κύριο

            Το να ακούς από το Θεό απαιτεί κόπο.  Απαιτεί προσπάθεια. Απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα απόγνωσης του πνεύματος. Ο Ιησούς υποσχέθηκε πως αν αιτήσεις, ζητήσεις και χτυπήσεις τις πόρτες, θα δεχτείς, θα βρεις και θα ανοίξουν σε  σένα τα πράγματα του Πνεύματός Του. *[ Ματθαίου 7:7.]  Όμως δε λέει ότι όλα αυτά θα σου δοθούν σε μια ασημένια πιατέλα, χωρίς να κάνεις καμιά προσπάθεια.  Δε γίνεται με αυτό τον τρόπο, αλλά με το να αναγνωρίσεις πόσο πολύ χρειάζεσαι τον Κύριο, τι μεγάλο προνόμιο είναι το να ακούς από Αυτόν και να είσαι πάντα πρόθυμος στο πνεύμα για να λαμβάνεις τις απαντήσεις Του.

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production