The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 6: Πιο Πάνω και Πιο Προσωπικά

            Αν μοιάζεις έστω και λίγο με τους υπόλοιπους από μας, τότε μερικές φορές θα νιώθεις αποθαρρυμένος ή θα αντιμετωπίζεις συναισθηματικές μεταπτώσεις — ίσως ακόμη και κατάθλιψη. Ίσως ένα προσφιλές σου πρόσωπο ή ένας στενός σου φίλος να έχει φύγει από τη ζωή. Ίσως τα προβλήματά σου να συσσωρεύονται και οι φίλοι σου ξαφνικά να αρχίσουν να λιγοστεύουν. Ίσως να σε απέλυσαν από τη δουλειά σου πρόσφατα, ή πριν μερικούς μήνες. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σου, ο πόνος σου, ή η δοκιμασία σου, ο Ιησούς θέλει να σε παρηγορήσει. Είναι ένας φίλος που είναι πιο κοντά σου κι από έναν αδερφό. *[Παροιμίες 18:24.] Αν και ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού, έχει κι Αυτός περάσει παρόμοιες  δυσκολίες και συναισθήματα απογοήτευσης ίδια μ’ αυτά που κι εμείς περνάμε τώρα. *[Εβραίους 4:15] Δεν υπάρχει τίποτα που να μην το καταλαβαίνει. Όπως λέει ένα παλιός ύμνος:

Όταν η καρδιά πονάει, στρέψου στον Ιησού.
 Είναι ο πιο καλός φίλος που μπορείς να γνωρίσεις.
Θα Τον βρεις να στέκεται δίπλα κοντά σου,
βοηθώντας  με ειρήνη και παρηγοριά να γεμίσεις.
Τους πόνους σου, φέρ' τους όλους στον Ιησού.
Πήγαινε σήμερα σ' Αυτόν, κάν’ το, μην αργοπορείς.
Τους πόνους σου, φέρ' τους όλους στον Ιησού.
Αυτός θα τους απαλύνει κι έτσι θ' ανακουφιστείς.

            Η Βίβλος αναφέρει ότι ο Θεός βρίσκεται κοντά στους απελπισμένους.*[Ψαλμοί 34:18.]  Είναι κάτι πολύ παραπάνω από έναν ώμο για να ακουμπήσεις  ή ένα χέρι για να κρατηθείς.  Μπορεί να αγγίξει και τα πιο βαθιά μέρη της καρδιάς σου. Μπορεί να μαλακώσει τον πόνο και τα βάσανα και να τα αντικαταστήσει με τη δική Του αγάπη, την ειρήνη, την παρηγοριά και γιατί όχι, ακόμα και με τη χαρά. Μπορεί να τα κάνει όλ' αυτά με τα Λόγια Του. Όταν το φως του Λόγου Του πέφτει πάνω στα δάκριά σου, αυτά μετατρέπονται σε  ανταύγειες ενός ουράνιου τόξου.  Είναι η λιακάδα μετά από τη βροχή, το φως στο τέλος του τούνελ.

            Ο Ιησούς σε αγαπάει πάρα πολύ. Θέλει να εκφράσει αυτήν την αγάπη σε σένα προσωπικά, όμως δεν μπορεί εκτός κι αν εσύ Του το επιτρέψεις.  Θέλει να σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί άφησε να σου συμβούν ορισμένες δυσκολίες,  όμως χρειάζεται να Τον ακούσεις. Θέλει να σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί αισθάνεσαι έτσι και να σου πει τι να κάνεις, όμως κι εσύ πρέπει να θέλεις τις απαντήσεις Του. Στις πιο δύσκολες στιγμές, ο Λόγος Του — ο γραπτός Του Λόγος και ο ζωντανός Του Λόγος σε προφητεία — θα ζωντανέψουν μέσα στην καρδιά σου αν απλώσεις το χέρι σου και τα δεχθείς.

Ο Κύριος θέλει να είναι  προσωπικός σου ποιμένας, σύμβουλός σου.  (Βλέπε Ψαλμό 23.) Όταν αισθάνεσαι μόνος, όταν χρειάζεσαι κάποιον για να πεις τον πόνο σου, κάποιον για να σε καταλάβει, να σου δώσει λίγη συμπάθεια  και ενθάρρυνση, Αυτός θα είναι πάντα στη διάθεσή σου!—Μαρία Ντέιβιντ

* * *

            Ο Ιησούς ποτέ δε θα ξεμείνει από πράγματα που θα έχει να σου πει! Θα σε συναρπάζει συνέχεια με νέες αποκαλύψεις, πρωτότυπες απεικονίσεις και λεκτικές περιγραφές, με όλο και πιο τρυφερά λόγια γεμάτα αγάπη, με συγκεκριμένες λεπτομέρειες και οδηγίες, και πολλά ακόμη!  Μια πηγή που αναβλύζει ατέλειωτα κι  ακατάπαυστα — με τόση αφθονία όση κι ένας ωκεανός! Γιατί να συμβιβαστείς μόνο με μια "μικροσκοπική σταγονίτσα" όταν μπορείς να βουτήξεις και να κολυμπήσεις και να ξεφαντώσεις μέσα στο αναζωογονητικό, πανόστιμο νερό του ζωντανού Λόγου που είναι για σένα προσωπικά;—Μαρία Ντέιβιντ

Έρχομαι μόνος μου στον κήπο,
με την πάχνη ακόμα στα πέταλα κάθε ανθού,
και μια φωνή που ακούω, στ’ αυτιά μου.
Μυστήρια μου εξηγεί ο Γιος του Θεού.
Και μαζί μου περπατά, μαζί μου μιλά,
μου λέει ότι ανήκω σ' Αυτόν παντοτινά.
Και τη χαρά που νιώθουμε καθώς είμαστε  εκεί,
δεν την έχει νιώσει ποτέ κανείς άλλος ξανά.
—Κ. Όστιν Μάιλς.

 

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production