The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 10: Η Ουράνια Πόλη

Ο παράδεισος που έχει προετοιμάσει για μας ο Θεός,  η θεσπέσια  Ουράνια Πόλη, περιγράφεται με σαφήνεια και  ακρίβεια στο Ιερό Βιβλίο Του, την Αγία Γραφή, στα δύο τελευταία κεφάλαια της Αποκάλυψης, στις προφητείες του Άγιου Ιωάννη. Είναι τόσο εκπληκτική,  τόσο συγκλονιστικά όμορφη, που είναι πολύ δύσκολο να τη περιγράψει κανείς!

Είναι η μεγαλύτερη Πόλη που φτιάχτηκε  ποτέ, φτιαγμένη  από τον Ίδιο το Θεό! Έχει 2400 χιλιόμετρα πλάτος και 2400 χλμ. ύψος. Ένα  χρυσαφένιο φως αναδύεται μέσα από την χρυσοποίκιλτη  ομορφιά της και είναι γεμάτη με χρυσές επαύλεις για σένα και για μένα!

Οι δρόμοι της είναι φτιαγμένοι από αστραφτερό κρυστάλλινο χρυσάφι. Περικλείεται από έναν πολύ ψηλό τοίχο με δώδεκα μαργαριταρένιες πύλες. Ο λόγος είναι για να εμποδίζει την είσοδο σε οποιονδήποτε δεν είναι ακόμη έτοιμος να μπει εκεί μέσα.

Μέσα στις αστραφτερές της  πύλες βρίσκεται ο  Παράδεισος του Θεού, όπου το Ποτάμι της Ζωής περιελίσσεται με χάρη μέσα από πάρκα με οργιώδη βλάστηση όπου παίζουν γελαστά παιδιά και ευγενικά ζωάκια — και όπου οι αγαπημένοι μας που απεβίωσαν περιμένουν τον ερχομό μας!                                                                                                    ΝτΜπΜπ 

* * *

Στον Ουρανό, ο καθένας  μας θα έχει ένα ιδιαίτερο μέρος για να ζήσει. Πριν αναχωρήσει  από τη γη ο Ιησούς, είπε στους οπαδούς Του ότι θα προετοίμαζε ένα μέρος γι’ αυτούς και για όλους του πιστούς για την μετέπειτα ζωή. «Στην  Κατοικία  του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα, αν δεν ήταν έτσι, θα σας το έλεγα. Πηγαίνω να ετοιμάσω ένα μέρος για σας. Και αφού πάω και ετοιμάσω ένα μέρος για σας, θα ξαναέρθω, και θα σας υποδεχτώ ο Ίδιος,  ώστε όπου είμαι Εγώ, να είστε κι εσείς» (Ιωάννη 14:2,3). Μια από αυτές τις μέρες, πρόκειται να γίνουμε  οι ιδιοκτήτες μιας έπαυλης που δεν πρόκειται να μας κοστίζει τίποτα — ούτε  συντήρηση, ούτε έξοδα!

                                                                                                    ΝτΜπΜπ

* * *

Θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ζωή  στον Παράδεισο χωρίς παιδιά. Αυτός δεν θα ήταν Παράδεισος!

ΝτΜπΜπ 

* * *

Ο Παράδεισος θα ήταν ένα πολύ βαρετό μέρος χωρίς παιδιά. Τι θα κάνουμε,  θα γεράσουμε όλοι και μετά θα τελματώσουμε και αυτό θα είναι το τέλος;  Μόλις μεγαλώσουν όλοι εκείνοι που έχουν γεννηθεί,   θα  εξέλειπε η ζωή απ’ το μέρος αυτό  χωρίς νέες γενιές παιδιών! Αν δεν υπήρχαν παιδιά, θα ήταν μια νεκρή κοινωνία.

                                                                                                    ΝτΜπΜπ 

* * *

Ο Ουρανός είναι το τέλειο μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά. Τα πάντα θα είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή, ένα τέλειο περιβάλλον χωρίς πόνο και κίνδυνο, ατυχήματα και θάνατο και τη φρίκη αυτού του κόσμου. Τα μωρά δε θα χρειάζεται  να κλαίνε. — Θα έχουν ότι  χρειάζονται. Θα μπορούμε να διαβάζουμε τις σκέψεις  τους, και δε θα χρειάζεται να αναρωτιόμαστε τι χρειάζονται. Για σκέψου όλα τα πλεονεκτήματα του να ανατρέφεις παιδιά στον Ουρανό. Θα είναι σκέτη απόλαυση!

                                                                                                    ΝτΜπΜπ

Το να έχεις παιδιά και να τα ανατρέφεις  θα φέρει νέο σκοπό και νέα ζωή στον Ουρανό. Δε θα είναι το τέλος των πάντων, αλλά η αρχή!

                                                                                                    ΝτΜπΜπ 

* * *

[Ο Ουρανός είναι] μια χώρα όπου τα παιδιά θα περπατάνε πάνω σε δροσερή αφράτη πρασινάδα, και ανάμεσα σε μυρτιές, και θα τρώνε φρούτα που θα θεραπεύουν καθώς θα τα απολαμβάνουν, και θα πίνουν το πιο δροσερό  νερό, αφράτο από το Ποτάμι της Ζωής, και θα έχουν χώρο για να ξαπλώνουν, και να πλένονται, και να χοροπηδούν, και να τρέχουν, και οπουδήποτε και να κοιτάζουν θα συναντούν το βλέμμα του Χριστού που θα τους χαμογελά.

                                                                                                    Τόμας Μουρ 

* * *

Η μουσική θα συνεχίσει να είναι  ένα σημαντικό στοιχείο του περιβάλλοντός μας. Η Βίβλος μιλάει για χορωδίες αγγέλων και για το ότι  υπάρχει τραγούδι στον Ουρανό. Πρόκειται να έχουμε τις μεγαλύτερες χορωδίες, τα καλύτερα συγκροτήματα και τις συμφωνικές ορχήστρες,  την ωραιότερη μουσική που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Ο κόσμος  δεν έχει ξανακούσει  ποτέ μουσική  σε σύγκριση με αυτή που πρόκειται να ακούσουμε εκεί! Αν οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργούν την όμορφη μουσική που έχουν μάθει να δημιουργούν με αυτά τα χειροποίητα όργανα, για σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ο Θεός υπερφυσικά!

ΝτΜπΜπ 

* * *

Οι μουσικοί μπορούν να ελπίζουν ότι θα παίζουν μαζί με τους καλύτερους μουσικούς που έπαιξαν ποτέ. Μπορούν  να έχουν ακόμη και το δικό τους συγκρότημα!

                                                                                                    ΝτΜπΜπ 

* * *

Θα υπάρχουν ζώα στον Ουρανό. Ο προφήτης Ησαΐας είπε «ο λύκος θα συγκατοικεί με το πρόβατο, και η λεοπάρδαλη θα αναπαύεται με το κατσικάκι, και το λιοντάρι θα τρώει μαζί με το μοσχαράκι» (Ησαΐας 11:6-9).

                                                                                                    ΝτΜπΜπ 

* * *

Ο Θεός έβαλε πολλά ζώα εδώ [πάνω στη γη] για κατοικίδια,  για παιχνίδι και συντροφιά για μας και  τα παιδιά μας, και θα εξακολουθούμε να τα απολαμβάνουμε και στον [Ουρανό].

                                                                                                    ΝτΜπΜπ 

* * *

Όταν δούμε   αυτά που έχει ο Θεός για μας εκεί, θα συμφωνήσουμε με τον Παύλο, όταν έγραψε για τον Ουρανό, «Μάτια δεν έχουν δει, ούτε αυτιά έχουν ακούσει, ούτε έχουν μπει στην καρδιά των ανθρώπων, τα πράγματα που ο Θεός έχει ετοιμάσει γι’ αυτούς που Τον αγαπάνε» (Α Κορινθίους 2:9). — Πράγματα που ούτε καν φανταστήκαμε ότι θα μπορούσαν να είναι τόσο όμορφα και θαυμάσια.

                                                                                                    ΝτΜπΜπ

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production