The Family [ Home ] 
Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 9: Πώς να Αποφεύγεις Τις Κακοτοπιές

            Ναι, υπάρχουν και οι κακοτοπιές, όμως μπορεί κάποιος να τις αποφύγει με λίγη προσοχή και προσευχή. Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές κακοτοπιές, μαζί με μερικές δοκιμασμένες και επιβεβαιωμένες συμβουλές για το πώς να τις αποφύγεις.           

Η επιθυμία για τον έπαινο

            Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι η περηφάνια. Καθώς αρχίζεις να ωφελείσαι από τα μηνύματα που δέχεσαι από τον Ουρανό, είναι φυσιολογικός ο πειρασμός να θέλεις να πάρεις ένα μέρος του επαίνου για τον εαυτό σου.  Εξάλλου, αυτά τα θαυμάσια λόγια και οι εικόνες έρχονται μέσα από εσένα, έτσι δεν είναι; Σίγουρα θα πρέπει να αξίζεις τουλάχιστον λίγη ιδιαίτερη τιμή ή αναγνώριση λόγω της ικανότητάς σου να δέχεσαι αυτά τα  μηνύματα από τον Κύριο!

            Τα λόγια πράγματι περνάνε μέσα από σένα και πράγματι είναι τιμή να τα δέχεσαι, όμως αυτό δε σε κάνει καλύτερο από κάποιον άλλον. Δεν είναι ένα δικό σου κατόρθωμα, είναι η δύναμη του Κυρίου που εμφανίζεται μέσα από σένα! Όπως είπε ο Ιησούς, “Το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, εκτός κι αν μείνει μέσα στο αμπέλι, το ίδιο κι εσείς, αν δεν μείνετε μέσα σε Μένα. … Χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.” *[Ιωάννη 15:4-5.] Αυτό να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου συνεχώς.  Δίνε τον έπαινο σ’ αυτόν που τον αξίζει. .  Να προσεύχεσαι και να πασχίζεις  να παραμένεις ταπεινός στο πνεύμα και να δίνεις στο Θεό όλη τη δόξα, ανεξαιρέτως του πόσο υπέροχο θεωρεί ο Θεός ότι είναι σκόπιμο να μιλάει δια μέσου σου.

            “Όταν προσεύχεστε,” είπε μια φορά ο Ιησούς στους μαθητές Του, “μην είστε όπως οι υποκριτές. Επειδή τους αρέσει να προσεύχονται, καθώς στέκονται στις γωνιές των δρόμων, έτσι ώστε να φαίνονται από τους ανθρώπους. Λοιπόν, αυτοί έχουν την ανταμοιβή τους. Αντίθετα, εσύ πήγαινε στο δωμάτιό σου και όταν κλείσεις την πόρτα σου, προσευχήσου στον Πατέρα σου που είναι στα κρυφά και ο Πατέρας σου που σε βλέπει στα κρυφά θα σε ανταμείψει στα φανερά.” *[Ματθαίου 6:5-6.] Το ίδιο ισχύει και για την προφητεία.

            Το να μπαίνεις μέσα στο “κρυφό σου μέρος,” είτε είναι το δωμάτιό σου, είτε το γραφείο σου, είτε η πίσω αυλή σου, είναι και το κλειδί για μια επιτυχημένη επικοινωνία με τον Κύριο. Πρέπει να φύγεις μακριά απ’ όλα και ψυχολογικά αλλά και σωματικά.  Δε θα πρέπει να “διαφημίζεις” το ότι πρόκειται να ακούσεις από τον Ουρανό. Από την άλλη δε σημαίνει ότι θα πρέπει να το κρατήσεις και σαν κάποιο μεγάλο μυστικό. Υπάρχουν φορές που θα πρέπει να πεις στους άλλους για το χάρισμά σου, ή να μοιραστείς  μερικά από τα μηνύματα που έχεις δεχτεί ώστε κι αυτοί να μπορέσουν να ενθαρρυνθούν, όμως αν αρχίσεις να καυχιέσαι για το χάρισμα της προφητείας που έχεις, το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η διακοπή της ευλογίας.

            Επίσης να προσέχεις να μην αναπτύξεις τόση πολύ μεγάλη οικειότητα μ’ αυτό το υπερφυσικό χάρισμα ώστε να επαναπαύεσαι σ’ αυτό ή να το θεωρείς σαν κάτι το δεδομένο. Η Βίβλος λέει, “Αυτός που στέκεται ας προσέχει να μην πέσει.” *[Α΄ Κορινθίους 10:12.] Όταν ακούς από τον Κύριο τακτικά και για αρκετό καιρό, μπορεί να αναπτύξεις μια υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εξάλλου, μπορεί να σκεφτείς ότι είναι αρκετά εύκολο, τώρα που το έμαθες τόσο καλά. Αυτό μπορεί  να σε κάνει επίσης να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι ίσως να είσαι εσύ κάποιος σπουδαίος τελικά, ή ότι είσαι κάτι το εξαιρετικό μια και ακούς από τον Κύριο τόσο εύκολα. Να θυμάσαι, δεν είναι κάτι μέσα σε σένα, είναι απλά ο Ιησούς μέσα από εσένα.

 Η αποτυχία να ελέγξεις τα μηνύματά σου με βάση το γραπτό Λόγο.

            Αν δεν ελέγξεις τα μηνύματά σου με βάση το γραπτό Λόγο, έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να παραπλανηθείς. Φαντάσου ότι υφαίνεις ένα μεγάλο και περίπλοκο χαλί. Σου έχουν δώσει λεπτομερείς γραπτές οδηγίες και, εφόσον τις ακολουθείς, το σχέδιο θα βγει τέλειο. Όμως αν εσύ αποφασίσεις ότι δε χρειάζεσαι τις οδηγίες άλλο πια, θα αρχίσει να σου ξεφεύγει μια κλωστή εδώ, μια κλωστή εκεί και το σχέδιο θα αρχίσει να μπερδεύεται.  Το λάθος στην αρχή μπορεί να είναι τόσο μικρό που ούτε καν να το αντιληφθείς, όμως αν δεν σταματήσεις να το διορθώσεις και δεν ξαναρχίσεις να ακολουθείς τις οδηγίες, το αποτέλεσμα θα είναι  μια φριχτά διαστρεβλωμένη εικόνα.

            Αποτυχία στο να ελέγχεις τα μηνύματά σου, με βάση το γραπτό Λόγο, συχνά είναι το αποτέλεσμα του ότι εξαρτιέσαι πάρα πολύ από την προφητεία για καθοδήγηση, προς παραμέληση του γραπτού Λόγου.  Ένας άλλος λόγος που δεν ελέγχεις αυτά που δέχεσαι, με βάση τη Βίβλο, είναι ότι απαιτεί χρόνο, ειδικά όταν εσύ δε γνωρίζεις  τη Βίβλο αρκετά καλά. Το να προσεύχεσαι και να αναζητάς παρόμοιες καταστάσεις στη Βίβλο που επιβεβαιώνουν ή που συμβαδίζουν με τα μηνύματα που δέχεσαι, απαιτεί κάποια εργασία όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο. Αν είσαι τακτικός κάθε μέρα για να διαβάζεις και να μελετάς τη Βίβλο σου έστω και λίγο, η διαδικασία θα γίνεται όλο και πιο εύκολη — και όταν τη χρειάζεσαι θα ξέρεις πού να τη βρεις! 

Επίσης, άλλα άτομα με πίστη θα μπορούσαν να σου παρέχουν μεγάλη βοήθεια, στο πώς να εφαρμόζεις και να βλέπεις ισορροπημένα τα λόγια που δέχεσαι από τον Ουρανό. Η Βίβλος λέει, "Από το στόμα δυο ή τριών μαρτύρων κάθε λόγος θα βεβαιώνεται" *[Ματθαίου 18:16.] και, "Από το πλήθος των συμβούλων προέρχεται σωτηρία." *[Παροιμίες 11:14.]

           

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production