The Family [ Home ]















Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 14: Εκθαμβωτικό Σχέδιο σε Μικρογραφία

Τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος μπορούν να παράγουν τουλάχιστον 100.000 διαφορετικά είδη πρωτεϊνών, όλα με μια μοναδική λειτουργία. Οι πληροφορίες για να δημιουργηθεί κάθε μια από αυτές τις πολύπλοκες μοριακές μηχανές είναι αποθηκευμένες στο πολύ γνωστό μόριο, το DNA.

Νομίζουμε ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά με την ανθρώπινη τεχνολογία, πακετάροντας πολύ πυκνά πληροφορίες στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών, στα τσιπ και στους δίσκους CD-ROM. Ωστόσο, όλ’ αυτά αποθηκεύουν πληροφορίες στην επιφάνειά τους, ενώ το DNA τις αποθηκεύει σε τρισδιάστατη μορφή. Είναι ασύγκριτα ο πιο πυκνός μηχανισμός αποθήκευσης πληροφοριών που είναι γνωστός στο σύμπαν.

1 Αποσπάσματα από ένα άρθρο που πρωτο-δημοσιεύτηκε στο: Creation Ex

Nihilo 20(1):6, Δεκέμβριος 1997—Φεβρουάριος 1998)

2 Ο Δρ. Βέρνερ Γκιτ είναι ένας επιστήμονας πληροφορικής. Είναι διευθυντής και καθηγητής στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Φυσικής και Τεχνολογίας (Physikalisch-Technische Bundesanstalt, Braunschweig) και είναι ο Διευθυντής του Τμήματος της Τεχνολογίας Πληροφορικής. Ο Δρ. Γκιτ έχει γράψει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα στους τομείς της επιστήμης της πληροφορικής, των μαθηματικών, και του μηχανολογικού ελέγχου. Επίσης έχει γράψει πολλά βιβλία για τη Δημιουργία.

Ας κοιτάξουμε το ποσό των πληροφοριών του DNA που θα μπορούσε να αποθηκευτεί σε έναν όγκο όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας. Αν όλες αυτές οι πληροφορίες γραφόντουσαν σε χαρτόδετα βιβλία, θα σχημάτιζαν μια στίβα που θα κάλυπτε 500 φορές την απόσταση από εδώ μέχρι το φεγγάρι! Το σχέδιο ενός τέτοιου απίστευτου συστήματος πληροφοριών καταδεικνύει την απεραντοσύνη ενός πάνσοφου Δημιουργού.

Επιπλέον, υπάρχουν και οι πληροφορίες οι ίδιες, που είναι αποθηκευμένες στο DNA, και μεταδίδονται από τη μια γενιά στην επόμενη στους ζωντανούς οργανισμούς. Δεν υπάρχουν νόμοι της επιστήμης που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η ζωή, με όλες τις πληροφορίες της, θα μπορούσε να έχει προέλθει από ανόργανες χημικές ενώσεις. Αντιθέτως, γνωρίζουμε από τους νόμους της επιστήμης, ιδιαίτερα στο δικό μου τομέα ειδικότητας [πληροφορική, μαθηματικά, και μηχανολογικός έλεγχος], ότι μηνύματα (τέτοια όπως αυτά που συναντάμε σε όλους τους οργανισμούς) πάντα συνεπάγονται αντίστροφα την ύπαρξη ενός νοήμονα αποστολέα μηνυμάτων. Όταν θεωρούμε τους ζωντανούς οργανισμούς υπό το πρίσμα του DNA, η Δημιουργία όπως παρουσιάζεται στη Γένεση φαίνεται να είναι η λογική εξήγηση των επιστημονικών στοιχείων.

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production