Η Ελληνική Σελίδα της Οικογένειας!The mark of the Beast!
Computer Chisps & the Future!
Diseases
Wars

Τα Νέα του Τέλους!

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ
"Και θα ακούσετε για πολέμους και για φήμες πολέμων, κοιτάξτε να μην ταραχθείτε, επειδή το ένα έθνος θα ξεσηκωθεί εναντίον του άλλου του έθνους, και το ένα βασίλειο εναντίον ενός άλλου βασιλείου." Ματθ. 24:6a,7b

Τα μυστικά του πολέμου
Συνταγμένο
από τα άρθρα των Kelly Cogswell, Alexander Cockburn , Los Angeles Times

Όπως οι Αμερικανοί προσπαθούν να χωνέψουν την είδηση ότι ο πρώην γερουσιαστής Bob Kerrey οδήγησε την ομάδα κομάντο του Ναυτικού SEAL  σε μια σφαγή στο Βιετνάμ πριν τριάντα δύο χρόνια , η Γαλλία συγκλονιζόταν από αποδεικτικά στοιχεία των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από τους στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας για την ανεξαρτησία της.

Σε το πρόσφατα δημοσιευμένο  βιβλίο του, "Ειδικές Υπηρεσίες 1955-1957" , ο στρατηγός Paul Aussaresses , σήμερα 83 ετών , παραδέχεται ότι προσωπικά βασάνισε και εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες μέλη του Αλγερινού απελευθερωτικού κινήματος και διέταξε σφαγές αμάχων.

Σε αντίθεση με τον Kerrey, ο οποίος λέει ότι οι αναμνήσεις από τη συμμετοχή του στη δολοφονία άοπλων γυναικών και των παιδιών στο Βιετνάμ κατά καιρούς τον έκαναν να αισθάνεται βαθιά κατάθλιψη και ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας , Ο Στρατηγός Aussaresses ισχυρίζεται ψύχραιμα δεν αισθάνεται ενοχές από όσα έκανε ως υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας το 1957 .

Σε μια συνέντευξη στις 2 Μαΐου που δημοσιεύθηκε στην παρισινή εφημερίδα Le Monde , είπε , "Η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Υπήρχαν απειλές βομβιστικών επιθέσεων σε όλες τις πλευρές. Χρειαζόμουν πληροφορίες, για να κερδίσω χρόνο, και δεν μπορούσα να διστάσω . Τα βασανιστήρια είναι πολύ αποτελεσματικά . Οι περισσότεροι άνθρωποι θα σπάσουν και θα μιλήσουν. Στη συνέχεια, ως επί το πλείστον, τους αποτελειώναμε . Οι Ατομικές ανθρώπινες ζωές μετράνε λίγο για μένα , συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου. Ήμουν σκληρός με τους εχθρούς μου, αλλά και με τον εαυτό μου".

Το πιο σημαντικό, είπε, ήταν ότι οι ενέργειές του δικαιολογημένες, επειδή λειτουργούσε με την πλήρη γνώση και την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης. Ο Kerrey είχε προφανώς και κυβερνητική υποστήριξη.

Είναι αρκετά σαφές ότι η επιδρομή Kerrey ήταν μέρος του προγράμματος Phoenix της CIA ( όπως ήταν και το My Lai , όπου « Η Ομάδα Κρούσης Barker " σκότωσε 504 άνδρες , γυναίκες και παιδιά το προηγούμενο έτος). Η πρόθεση του Phoenix ήταν ο τρόμος, δηλαδή η δολοφονία όχι μόνο υπόπτων Viet Cong , αλλά και των οικογένειών τους. Ο αείμνηστος William Colby, ο άνθρωπος της CIA που έτρεξε το πρόγραμμα, είπε στο Κογκρέσο ότι, στο διάστημα 1967-1971, σκοτώθηκαν 20.587 Βιετναμέζοι " ακτιβιστές " στο πλαίσιο του προγράμματος Phoenix . Το Νότιο Βιετνάμ δήλωσε ότι  είχαν σκοτωθεί41.000. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στους 70.000 .

Ο Barton Osborn, ένας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών στο πρόγραμμα Phoenix, διατύπωσε σε ακρόαση από το Κογκρέσο την επικρατούσα γραφειοκρατική στάση των πρακτόρων προς την εκστρατεία του τρόμου: « Αρκετά συχνά ήταν ένα θέμα της σκοπιμότητας απλώς το να εξαλείψεις ένα άτομο στο πεδίο αντί να ασχολείσαι με όλη τη χαρτούρα. "

Ορισμένοι ζήτησαν έρευνες και δίκες . Όμως, η διερεύνηση αυτών των πράξεων του παρελθόντος είναι λιγότερο για να φέρεις τα άτομα στη δικαιοσύνη και πιο πολύ για την εξέταση του μέλλοντος. Πρέπει να ασχοληθούμε με ορισμένα βασικά ερωτήματα : Μπορεί η δικαιοσύνη ή η δημοκρατία να επιβληθεί με βίαια μέσα; Και είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της βίας με κρατικές χορηγίες, της βίας των απελευθερωτικών κινημάτων και της τρομοκρατίας διαφορετικά μεταξύ τους;

Η βία γίνεται μια συνήθεια. Θυμάστε το Αφγανιστάν; Στο ζήλο των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση της Αυτοκρατορίας του Κακού, βοηθήσαμε να γεννηθούν οι τρομακτικοί Ταλιμπάν . Η άρνηση της Γαλλίας να χαλαρώσει την αποικιακή λαβή της στην Αλγερία, και τα βάναυσα αντίποινα της προς την εθνική αντίσταση εδραίωσε εκτεταμένη βία εκεί. Και η βία δεν είναι μια στρόφιγγα που κλείνεις και ανοίγεις .

Οι Γάλλοι έχουν φύγει εδώ και δεκαετίες, αλλά η κυβέρνηση της Αλγερίας, και οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές που της αντιτίθενται, χρησιμοποιούν τακτικά όλα όσα έμαθαν να ασκούν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία τους: Δολοφονίες, απαγωγές , δολοφονίες, βασανιστήρια και τρομοκρατία .

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η δολοφονία είναι από μόνη της καλή, απλά ότι είναι απαραίτητη . Οι ιστορίες και του Kerrey και του Aussaresses μας θυμίζουν αυτά που τα στρατιωτικό μυαλά δεν έχουν καταλάβει ακόμα : ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα .

Πίσω