The Family [ Home ] 

Send This Page to a Friend

Reader's Corner: Main Page

 Διαμάντια από Σκόνη!
Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1970.

      Ο Θεός παρουσίασε ένα "φωτοθέαμα"" τις προάλλες, και εμείς βρισκόμασταν εκεί για να το δούμε! Είπε και πολλά άλλα πράγματα, επίσης, και προσπαθήσαμε να ακούσουμε. Είμαι σίγουρος πως θα πρέπει να το έδειξε και πριν, όμως ήμασταν όλοι πολύ απασχολημένοι για να το παρακολουθήσουμε.

Ο Κύριος άφησε τρεις μικροσκοπικές ακτίνες φωτός να εισέλθουν μέσα στο δωμάτιό μας — όχι μέσα απ' τα πατζούρια, που παρεμποδίζουν το φως, αλλά μέσα από μικροσκοπικές τρυπούλες, που το άφηναν να περνά! Όσο πιο μικρή η τρυπούλα, τόσο πιο τέλειο το είδωλο, τόσο πιο ακριβής η προβολή που αντανακλάται! Όσο μικρότερος είσαι εσύ τόσο πιο καθαρά μπορούν οι άλλοι να δουν Αυτόν!   Όσο πιο μικρός είσαι εσύ, τόσο περισσότερο το φως Του λάμπει μέσα από σένα!

Οι ακτίνες είχαν πολλά διαφορετικά χρώματα — όλες έδειχναν ένα διαφορετικό φάσμα του φωτός Του, μα το ίδιο φως. Όπως λέει  και η Βίβλος, υπάρχουν διαφορετικά χαρίσματα,  όμως όλα είναι από το Άγιο Πνεύμα. Διαφορετικά χαρίσματα,  όμως το ίδιο Πνεύμα, κι ο καθένας αντανακλά  με τον τρόπο του  το  Φως του Θεού — ο καθένας  αφήνει το φως να λάμψει, δείχνοντας τον ιδιαίτερό του τύπο των έργων που κάνει τους ανθρώπους να δοξάζουν την ομορφιά του Θεού! (Βλέπε  Α' Κορινθίους 12:4.)

Μπορούμε να είμαστε σαν μικρές ακτίνες  φωτός σ' αυτήν την πόλη που είναι  τόσο σκοτεινή! Ακόμα και  λίγες ακτίνες φωτός μπορούν να προξενήσουν κάποιο είδος εντύπωσης! Ποτέ μην σκεφθείτε  ότι επειδή υπάρχει τόσο πολύ σκοτάδι,  δεν είναι ανάγκη να 'χουμε λιγάκι φως, γιατί όταν είναι σκοτεινά ακόμα και ένα κερί  μπορεί να φαίνεται από ένα χιλιόμετρο μακριά!

Ακόμα  και ένας κόκκος σκόνης, όσο μικροσκοπικός  και να είναι, μπορεί να  σπινθηροβολήσει σαν διαμάντι, αν εισέλθει μέσα στην λιακάδα,  και το δωμάτιο είναι αρκετά σκοτεινό. Όσο μεγαλύτερο το σκοτάδι, τόσο πιο λαμπερό το φως!  Ένα μικρό διαμάντι από σκόνη η μια μικρή ηλιαχτίδα φωτός φαίνεται καλύτερα όταν το δωμάτιο είναι πολύ σκοτεινό, επειδή, "όπου επερίσσευσε η αμαρτία, υπερεπερίσσευσε η χάρις!" (Ρωμαίους 5:20)

Αυτό που βλέπεις όταν κοιτάς τη φλόγα του κεριού δεν είναι η φωτιά η ίδια, αλλά μικροσκοπικά πυρακτωμένα μόρια σκόνης, που γίνονται λευκοπυρωμένα από τη φλόγα. Στην πραγματικότητα δε βλέπεις το φως καθόλου, επειδή το ίδιο το φως είναι αόρατο! - Μπορεί να ιδωθεί μόνον στις αντανακλάσεις όλων εκείνων των μικρών διαμαντιών σκόνης! Δεν τολμάς να κοιτάξεις κατευθείαν στον ήλιο, γιατί μπορεί να σε τυφλώσει, μπορείς όμως να δεις καλύτερα την αντανάκλασή του στα πράγματα πάνω  στα οποία πέφτει.

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να δουν το Θεό όπως Τον αντανακλάνε τα παιδιά Του, σαν μικρά διαμάντια από σκόνη! Δεν μπορούν να κοιτάξουν το Θεό, γιατί είναι πολύ λαμπερός, τους τυφλώνει! Πρέπει να κοιτάξουν εμάς για να δουν το Θεό όπως Τον αντανακλάμε εμείς. Το φως του Θεού μπορεί να φανεί μόνον αν το αντανακλάτε εσείς! Οι άνθρωποι μπορούν να δουν το Θεό μόνο σ' εσάς όπως Τον αντανακλάτε  εσείς. Έτσι "Αφήστε το φως σας να λάμψει μπροστά στους ανθρώπους, ώστε να δουν τα καλά σας έργα, και να δοξάσουν τον Πατέρα σας στους Ουρανούς"(Ματθαίος 5:16). Αν η σκόνη δεν ήταν εκεί, δεν θα μπορούσες να δεις το φως, και αν το φως δεν ήταν εκεί, δεν θα μπορούσες να δεις τη σκόνη! Χρειάζονται και τα δύο!

Ίσως να μην ξαναδείς το μικρό διαμάντι σκόνης, γιατί μερικά από αυτά εισέρχονται μέσα στο φως, λάμπουν για μια στιγμή, και κατόπιν εξαφανίζονται μέσα στο σκοτάδι. Ζούνε  μόνο για λίγο μέσα στην Αλήθεια!– Όμως αν για μια φορά μόνο στη ζωή του σπινθηροβολήσει με το φως του Κυρίου, αξίζει τον κόπο! Αν για μια φορά μόνο στη ζωή του,  είναι ζωή και χαρά σε κάποιον, το αξίζει! Αν όμως μπορούσε να παραμείνει μέσα στο φως του Κυρίου, θα μπορούσε να ακτινοβολεί μέχρι το τέλος, όπως ένα κερί δίνει το φως του σ' όλο το σπίτι μέχρι να τελειώσει! Όσο πιο πολύ αυτός ο κόκκος σκόνης παραμένει μέσα στο φως, τόσο πιο πολύ λάμπει — και τόσο πιο πολύ παραμένει ένα διαμάντι!

Επειδή ακτινοβολούν για τόσο λίγο, και μετά χάνονται, σαν τη ζωή του ανθρώπου—όπως το χορτάρι του αγρού το οποίο σήμερα είναι και αύριο δεν υπάρχει! Επειδή  τι είναι η ζωή σου; Είναι μόνο σαν ατμός—ένας ατμός που αντανακλά  τις ακτίνες του φωτός Του για λιγάκι και μετά χάνεται! (Βλέπε Ιακώβου 4:14) Δεν έχεις καμιά εγγύηση για το αύριο. Καλύτερα να λάμψεις τώρα που έχεις το φως, αλλιώς θα χαθείς μέσα στη λήθη και κανένας δε θα γνωρίσει ότι υπήρξες ποτέ, γιατί κανένας δεν είδε το φως να αντανακλάται από εσένα, να λάμπει δια μέσου σου! Επειδή πάντα βρισκόσουν στο σκοτάδι! Ποτέ σου δεν εισήλθες στο Φως ώστε να γίνουν γνωστές οι πράξεις σου,  ότι ήταν από το Θεό! (Βλέπε Ιωάννης 3:20,21.)

Το μονοπάτι από τις ακτίνες του φωτός που βλέπουμε είναι πολύ ευθύ και πολύ στενό! Λάμπει μόνο προς μια κατεύθυνση, και η πηγή του είναι μόνο από μία κατεύθυνση!  Έτσι υπάρχει μόνο ένας δρόμος προς την Πηγή, και πρέπει να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο αλλιώς δεν θα τα καταφέρεις! Ο Ιησούς είναι το Φως του Κόσμου! (Βλέπε  Ιωάννης 8:12.) Αυτός είναι ο μοναδικός Δρόμος. Μόνο σ' Αυτόν υπάρχει φως—η ευθεία και στενή Ακτίνα που δείχνει προς την Αγάπη του Θεού,  προς τον Γιο την Αγάπης του Θεού!—Και εκτός και αν εισέλθεις σ' αυτήν την Ακτίνα της Αγάπης, δεν θα λάμψεις ποτέ, διότι "Εγώ Είμαι η Οδός, η Αλήθεια, και η Ζωή, κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα εκτός δι' Εμού!" (Ιωάννης 14:6).

Σκέψου πόσα μπορεί να σου δείξει ο Θεός ακόμα και από μια μικρή ακτίνα φωτός, αν  είσαι απλός σαν μικρό παιδί για να την εκτιμήσεις, να κοιτάξεις, και να ακούσεις! "Εκτός κι αν γίνεις σαν ένα μικρό παιδί, δε θα εισέλθεις στη Βασιλεία του Θεού!" (Ματθαίος 18:3).

Για να μάθεις από τον Κύριο, πρέπει να σταματήσεις, να κοιτάξεις και να ακούσεις,  διαφορετικά οι φροντίδες αυτής της ζωής θα σε καταβάλουν, αντί εσύ να τις ξεπεράσεις με την Αλήθεια Του, την  Αγάπη Του, και τη Χαρά Του! Θα νικηθείς  από τον Κόσμο, αντί εσύ να υπερνικήσεις τον Κόσμο μαζί  μ' Αυτόν!

Σταμάτησε—κοίταξε—άκουσε—στο Φως, και άσε τη σκόνη σου να γίνει διαμάντια, που δείχνουν την ομορφιά του Θεού !

Αν είσαι τόσο απασχολημένος, ποτέ δεν θα μάθεις τίποτα!—Ή, αν βιάζεσαι, και είσαι γεμάτος με τις δικές σου ασχολίες, με  τα δικά σου πράγματα!

Παρατήρησε τα διαμάντια της σκόνης! Δεν προσπαθούν να ακτινοβολήσουν  και να λάμψουν. Απλά αφήνουν το φως να λάμπει μέσα από αυτά! Δεν προσπαθούν να κάνουν κάτι για να λάμψουν, η να μετακινηθούν. Δεν προσπαθούν να πάνε πουθενά, δε βιάζονται! Απλώς αιωρούνται τόσο ήρεμα στον αέρα του Θεού,  και αναταράσσονται μόνον όταν Αυτός στείλει  μια καταιγίδα. Όμως ακόμα και τότε, κατακάθονται και πάλι πίσω στη θέση τους όταν τελειώσει!

Σταμάτησε—κοίταξε—άκουσε—και γίνε ένα διαμάντι από σκόνη!

"Αφήστε το φως σας να λάμψει μπροστά στους ανθρώπους, ώστε να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας στους Ουρανούς!" (Ματθαίος 5:16).

Θα ήθελες να είσαι ένα από τα "διαμάντια του Θεού και να αφήνεις την ομορφιά Του και το φως Του να λάμπουν μέσα από σένα; Λοιπόν, μπορείς να γίνεις, αν κάνεις απλά την επόμενη προσευχή και ζητήσεις τον Ιησούς να έρθει μέσα στην καρδιά σου, και δεχτείς την Αγάπη του και τη Σωτηρία Του σήμερα! 

Αγαπημένε μου Ιησού, πιστεύω ότι είσαι ο Γιος του Θεού και ότι έχεις πεθάνει για μένα. Σου ζητώ τώρα να με συγχωρήσεις για όλες μου τις αμαρτίες. Ανοίγω την πόρτα της καρδιά μου και σε προσκαλώ μέσα στην καρδιά μου, και Σου ζητώ  να μου δώσεις το δώρο Σου που είναι Αιώνια Ζωή. Σε παρακαλώ έλα μέσα μου, Ιησού, και βοήθησέ με να διαβάζω το Λόγο Σου, την Βίβλο, και να ζω για Σένα. Σε παρακαλώ γέμισέ με με το Άγιό Σου Πνεύμα και βοήθησέ με να μιλώ στους άλλους για Σένα έτσι ώστε κι αυτοί να μπορέσουν να μάθουν για Σένα. Στο όνομά Σου το ζητώ, αμήν.!

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

 

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τις εκδόσεις μας με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

Εισάγετε τον Κωδικό >