The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

 

Reader's Corner: Main Page

Στοχασμοί: Τι σημαίνει να βρίσκεσαι … ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Από τον Ζίγκ Ζίγκλαρ, Creators Syndicate

 Όταν έστειλα στον εκδότη μου, το χειρόγραφο για το βιβλίο μου “Πάνω από την Κορυφή”, μου το επέστρεψε και μου είπε, "Δεν μπορείς να πεις στους ανθρώπους πώς να πάνε πάνω από την κορυφή μέχρι να προσδιορίσεις τι σημαίνει ’κορυφή’". Για περισσότερο από δύο μήνες αγωνιζόμουν να βρω τον ορισμό για «την κορυφή». Στο τέλος, τα παράτησα και είπα, «θα ’ρθει από μόνο του».

 Η γυναίκα μου κι εγώ επισκεπτόμασταν την αδελφή της, τη Γιούρι Αμπερνάθι, σ' έναν οίκο ευγηρίας στο Σρέβενπορτ της Λουϊζιάνας. Πολλοί από τους ανθρώπους εκεί ήταν σοβαρά άρρωστοι, η Γιούρι όμως, που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, χρειαζόταν βοήθεια μόνο σε μερικές δευτερεύουσες δραστηριότητες, όπως στο να καθίσει ή να σηκωθεί από την αναπηρική της καρέκλα.

 Όταν πάμε σε οίκους ευγηρίας, πάντα αισθάνομαι σαν το ψάρι έξω από το νερό. Είμαι ένα άτομο που πιστεύει στο να βρίσκει λύσεις που δεν ξέρω τι να κάνω όταν αντιμετωπίζω κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί. Η γυναίκα μου, που την αποκαλώ χαϊδευτικά "Κοκκινομάλλα", τα αντιμετωπίζει όλα διαφορετικά. Πλησιάζει τον καθένα, τους αγκαλιάζει, τους μιλάει, τους ακούει, και τους κάνει να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί όπως και πραγματικά είναι.

 Εκείνη τη μέρα, η δυσκολία που είχα στο να χειριστώ κατάλληλα την επίσκεψη ήταν μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, γι’ αυτό βγήκα έξω και άρχισα να προσεύχομαι. Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει μια καρδιά σαν και της γυναίκας μου. Ήμουν έξω για 15 λεπτά περίπου, και όταν επέστρεψα, μου ήρθαν τα παρακάτω λόγια. Το μόνο χαρτί που είχα ήταν το πίσω μέρος του χαρτιού απ’ το λογαριασμό του ξενοδοχείου μας.

Βρίσκεσαι στην κορυφή όταν:

1. Καταλαβαίνεις καθαρά ότι η αποτυχία είναι ένα γεγονός, όχι ένα άτομο, κι ότι το χθες έληξε το προηγούμενο βράδυ, και σήμερα είναι μια ολοκαίνουργια ημέρα.
 2. Έχεις συμφιλιωθεί με το παρελθόν σου, εστιάζεις την προσοχή σου στο παρόν και είσαι αισιόδοξος για το μέλλον σου.
 3. Γνωρίζεις ότι η επιτυχία (κάποια νίκη) δε σε φτιάχνει, και ότι η αποτυχία (κάποια απώλεια) δεν σε τσακίζει.
 4. Είσαι γεμάτος με πίστη, ελπίδα και αγάπη και ζεις χωρίς θυμό, πλεονεξία, ενοχές, φθόνο ή σκέψεις για αντεκδίκηση.
 5. Είσαι αρκετά ώριμος ώστε να παραμερίζεις τις απολαύσεις σου και να μετατοπίζεις την προσοχή σου από τα δικαιώματά σου στις ευθύνες σου.
 6. Γνωρίζεις ότι τυχόν αποτυχία στο να υπερασπίζεσαι αυτό που είναι ηθικά σωστό είναι η προαγγελία του να γίνεις και συ θύμα αυτού που είναι εγκληματικά λάθος. 7. Αισθάνεσαι ασφαλής γι' αυτό που είσαι, με αποτέλεσμα να έχεις ειρήνη με το Θεό και επικοινωνία με τους ανθρώπους.
 8. Έχεις γίνει φίλος με τους επικριτές σου, και έχεις κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό εκείνων που σε ξέρουν καλύτερα.
 9. Καταλαβαίνεις ότι οι άλλοι μπορούν να σου δώσουν ευτυχία, όμως η αληθινή ευτυχία έρχεται όταν εσύ κάνεις πράγματα για τους άλλους.
 10. Είσαι ευχάριστος στον παραπονιάρη, ευγενικός στον αγενή, και γενναιόδωρος σε όσους το έχουν ανάγκη.
 11. Αγαπάς τους αναξιαγάπητους, και δίνεις ελπίδα στους απελπισμένους, φιλία στους μοναχικούς, και ενθάρρυνση στους αποθαρρυμένους.
 12. Μπορείς να κοιτάξεις προς τα πίσω με συγχώρεση, προς τα μπροστά με ελπίδα, προς τα κάτω με συμπόνια, και προς τα πάνω με ευγνωμοσύνη.
 13. Γνωρίζεις ότι "αυτός που θέλει να είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσά σας πρέπει να γίνει ο υπηρέτης όλων." (Βίβλος, Ματθαίου 23:11)
 14. Αναγνωρίζεις, παραδέχεσαι, αναπτύσσεις και χρησιμοποιείς τις σωματικές, διανοητικές και πνευματικές σου ικανότητες που σου έδωσε ο Θεός προς δόξα του Θεού και προς όφελος της ανθρωπότητας.
 15. Στέκεσαι μπροστά στο Δημιουργό του σύμπαντος, και Αυτός σου λέει, "Εύγε, δούλε, αγαθέ και πιστέ." (Βίβλος, Ματθαίου 25:21). Θέματα: Αγάπη, ανιδιοτέλεια, επιτυχία και αποτυχία, στόχοι στη ζωή, εμπόδια, υπηρεσία, ευχαριστώντας το Θεό.

 

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

All brand names and trademarks are owned by their respective companies.

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τους στοχασμούς με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >