The Family [ Home ]
Send This Page to a Friend

 

 

Reader's Corner: Main Page

Στοχασμοί: Η Χριστουγεννιάτικη Ανακάλυψή μου

Από τον Norman Vincent Peale
 

Μερικά από τα πιο τρυφερά και αξέχαστα χρόνια μου τα πέρασα στο Σινσινάτι. Θυμάμαι ακόμη το πελώριο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατειά του Στριβιάνου {στη Φάουντεν Σκουέρ} τα λαμπερά στολίδια στους δρόμους που αντηχούσαν με τα κάλαντα. Εκεί πάνω στην οδό  Ίση Λίμπερτι που μέναμε η μητέρα μου πάντα στόλιζε ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο με αληθινά κεριά, μαγικά κεριά, που σε συνδυασμό με την μυρωδιά του έλατου, ανάδιναν ένα άρωμα δάσους, μοναδικό και αξέχαστο.

Μια παραμονή Χριστουγέννων όταν ήμουν 12 χρονών, είχαμε βγει με τον ιερέα και πατέρα για κάποια Χριστουγεννιάτικα ψώνια της τελευταίας, στιγμής. Με είχε φορτώσει με πακέτα και ήμουν κουρασμένος και κακόκεφος. Σκεφτόμουν τι ωραία θα ήταν να γύριζα  σπίτι όταν ένας γέρος ζητιάνος- με τσιμπλιασμένα μάτια, αξύριστος, βρώμικος- με πλησίασε, άγγιξε το χέρι μου με το δικό του σαν να με έπιανε με δαγκάνα, και μου ζήτησε  χρήματα.

Ήταν τόσο αποκρουστικός που με έκανε ασυναίσθητα να πεταχτώ προς τα πίσω.

Άκουσα απαλά τη φωνή του πατέρα μου να λέει, «Νόρμαν, είναι παραμονή Χριστουγέννων. Δεν θα έπρεπε να φέρεσαι με αυτό τον τρόπο σε έναν άνθρωπο’’ Εγώ συνέχισα αμετανόητος λέγοντας « Μπαμπά ένας αλήτης είναι και τίποτα περισσότερο.» Ο πατέρας μου σταμάτησε Ίσως να μην έχει κάνει τίποτα σπουδαίο στην ζωή του, είναι όμως ακόμη παιδί του Θεού. Έπειτα μου έδωσε ένα δολάριο που ήταν πολλά λεπτά την εποχή εκείνη και ιδίως σε σχέση με το εισόδημα ενός ιερέα. « Θέλω να πάρεις αυτά τα χρήματα και να τα δώσεις σε εκείνο τον άνθρωπο» είπε, και να του μιλήσεις με σεβασμό. Πες του πως του τα δίνεις στο όνομα του Ιησού Χριστού»

«Μα, Μπαμπά διαμαρτυρήθηκα «Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο»

Η φωνή του πατέρα μου ήταν αποφασιστική. «Πήγαινε και κάνε όπως σου είπα»

Έτσι, απρόθυμα και αντιδραστικά έτρεξα πίσω από τον γέρο και είπα « Με συγχωρείτε, Κύριε σας δίνω αυτά τα χρήματα στο όνομα του Ιησού Χριστού» Εκείνος, κοίταξε το  χαρτονόμισμα και ύστερα κοίταξε ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του, ένα  χαμόγελο τόσο γεμάτο από ζωή και ομορφιά που ξέχασα πως ήταν βρώμικος και αξύριστος. Ξέχασα πως ήταν κουρελιάρης και γέρος. Με μια χειρονομία που ήταν  σχεδόν αριστοκρατική, έβγαλε το καπέλο του και είπε ευγενικά, Κι εγώ, σε ευχαριστώ, νεαρέ κύριε, στο όνομα του Χριστού»

Όλος μου ο εκνευρισμός μου και η δυσφορία έσβησαν σιγά σιγά. Ο δρόμος τα σπίτια, τα πάντα γύρω  μου ξαφνικά φάνταζαν όμορφα γιατί είχα και εγώ συμμετοχή σε ένα θαύμα που είδα πολλές φορές,  από τότε ξανά την αλλαγή που επέρχεται στους ανθρώπους όταν αντιμετωπίζουμε σαν παιδία του Θεού όταν τους προσφέρουμε αγάπη στο όνομα ενός Μωρού που γεννήθηκε 2000 χρόνια πριν σε ένα στάβλο στη Βηθλεέμ, ενός Προσώπου που ακόμα ζει και περπατά ανάμεσα μας στην παρουσία Του.

Αυτή ήταν η Χριστουγεννιάτικη ανακάλυψη μου εκείνη την χρονιά --- ο χρυσός της πολύτιμης ανθρώπινης αξιοπρέπειας που βρίσκεται κρυμμένη σε κάθε ζωντανή ψυχή, περιμένοντας να λάμψει μόνο αν εμείς της  δώσουμε την ευκαιρία.

* *

Γνωμικά από τον David Brandt Berg

Εάν είσαι τόσο απασχολημένος ώστε να μην ακούς τη φωνή αυτών που έχουν ανάγκη είσαι πιο απασχολημένος και από τον ίδιο τον Θεό.

Με τον οίκτο απλά λυπάσαι για κάτι, με την συμπόνια οδηγείσαι σε πράξεις.

Οι συμπονετικοί άνθρωποι συνόδευαν τις προσευχές τους με έργα και  τα λόγια τους  με ευγενικές πράξεις.

 Θυμηθείτε η αγάπη δεν αποτυχαίνει ποτέ γιατί ο Θεός είναι Αγάπη, και είναι  αδύνατον ο Θεός να Αποτύχει.

Η Αγάπη δεν είναι τυφλή έχει ένα επιπλέον πνευματικό μάτι που βλέπει το καλό και κάποιες δυνατότητες που άλλοι δεν μπορούν να δουν.

Κάποιος περνά κάτω από το παράθυρο της ζωής σου αυτή την στιγμή. Έχει βρει η αγάπη σου ένα τρόπο να τον βοηθήσει; Η Αγάπη του Θεού σου έχει δείξει πως μπορεί να τον βοηθήσεις; Ο Θεός θα το κάνει εάν το επιθυμείς σε οποία κατάσταση και αν βρίσκεσαι, ότι και αν είναι αυτό που σε περιορίζει.

[TOP]

All brand names and trademarks are owned by their respective companies.

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τους στοχασμούς με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >