The Family [ Home ]Send This Page to a Friend

 

 

Reader's Corner: Main Page

Στοχασμοί: Μόνη τα Χριστούγεννα

Προσπαθούσα να μη σκέφτομαι τα Χριστούγεννα, απεχθανόμουν την ημέρα αυτή, ελπίζοντας μάταια ότι κάποιος άγγελος θα ερχόταν στη ζωή μου και θα διόρθωνε τα πάντα. Προσπαθούσα ακόμη και να προσποιούμαι ότι ήταν απλά μια συνηθισμένη μέρα, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, με την ελπίδα ότι αυτό θα εξαφάνιζε τη μοναξιά μου. Όμως δεν μπορούσα να το αποφύγω.—Τα Χριστούγεννα ήταν παντού γύρω μου, και εγώ ήμουν ολομόναχη. Δεν υπήρχε κανείς να του μιλήσω, κανείς να γελάσω μαζί του, και κανείς να μου ευχηθεί καλά Χριστούγεννα. Με κάθε λεπτό που περνούσε γινόμουν όλο και πιο μελαγχολική—και αυτό ήταν που φοβόμουν περισσότερο απ’ όλα. 

Για να ευθυμήσω, αναζήτησα χαρούμενες αναμνήσεις από το παρελθόν για να απασχολήσω το μυαλό μου. Μια ανάμνηση που μου ήρθε ήταν για ένα δάσκαλο του Κατηχητικού. Ήταν ένας άνετος, φιλικός άνθρωπος που περνούσε πολύ χρόνο με μας τα παιδιά, και είχε ένα χάρισμα στο να κάνει τα πράγματα διασκεδαστικά και χαρούμενα. Έλεγε ότι ο Ιησούς ήταν η χαρά της ζωής του. Τα λόγια του ερχόταν στο νου μου. “Απλά πάρε τον Ιησού μαζί σου.” 

Άραγε θα έφερνε αποτέλεσμα αυτό; Το σκέφτηκα. Ήμουν μόνη —κανείς δε θα ήξερε τη διαφορά. Κι έτσι αποφάσισα από τη στιγμή εκείνη να κάνω τον Ιησού Φίλο μου για όλη την ημέρα. 

Κάναμε τα πάντα μαζί—ήπιαμε σοκολάτα δίπλα στο τζάκι, περπατήσαμε στους δρόμους μαζί, μιλούσαμε για το πόσο όμορφος ήταν ο κόσμος, γελούσαμε, και χαιρετούσαμε τους περαστικούς. Σχεδόν μπορούσα να αισθανθώ το χέρι Του στους ώμους μου όπου και να πήγαινα παντού και άκουγα τη φωνή Του να μου μιλά. Με ψίθυρους, που ακούγονταν όχι στ’ αυτιά μου αλλά μέσα στην καρδιά μου, μου έλεγε ότι με αγαπούσε— εμένα την ίδια—και ότι θα ήταν πάντοτε ο Φίλος Μου. Κατά κάποιο τρόπο γνώριζα ότι δε θα ήμουν ποτέ μόνη ξανά. 

Καθώς ξάπλωσα για να κοιμηθώ εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων αισθανόμουν τόσο ευτυχισμένη, τόσο γαλήνια, τόσο ευχαριστημένη. Φαινόταν παράξενο, όμως ίσως δεν ήταν και τόσο παράξενο. Είχα περάσει τη μέρα μαζί με τον Ιησού, και ευχόμουν κι οι άλλοι να είχαν μια τόσο ευτυχισμένη Χριστουγεννιάτικη Ημέρα όσο κι εγώ.--Vivian Patterson

* * *

Βρίσκοντας τη χαρά
Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια λυπητερή και δύσκολη περίοδος στην διάρκεια του χρόνου αν είσαι μόνος, απομονωμένος, ή αν πέρασες μια δοκιμασία πρόσφατα.

Να μερικές δοκιμασμένες και πετυχημένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τις χαρούμενες αυτές μέρες χωρίς να αισθάνεσαι αποξενωμένος:

*Δώσε σ’ εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί από εσένα. Προσφέρσου εθελοντικά να σερβίρεις γεύματα σ’ ένα κέντρο δωρεάν διατροφής για τούς φτωχούς ή σ’ ένα ορφανοτροφείο τη Μέρα των Χριστουγέννων. Κάνε μια προσπάθεια να συνομιλήσεις και να ακούσεις εκείνους που σερβίρεις. Το να αφιερώσεις χρόνο
για να τους εκτιμήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα τους όχι μόνο θα σε εξυψώσει, αλλά θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς πόσο ευλογημένος είσαι στη πραγματικότητα.

*Μην περιμένεις να σε προσκαλέσει κάποιος σε ένα Χριστουγεννιάτικο δείπνο.—Βρες κάποιον με πραγματική ανάγκη και προσκάλεσέ τον. Βάλε σα σκοπό σου να κάνεις τα Χριστούγεννα ιδιαίτερα και αξιομνημόνευτα γι’ αυτούς, και θα
γεμίσεις από ευτυχία.

*Μοιράσου με κάποιον το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Είτε είναι με κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένοςμε την ιστορία, ή με κάποιον που την έχει ακούσει πολλές φορές πριν, το να επαναλάβεις την ιστορία μαζί του για το πώς ο Θεός έδωσε το δώρο Του, το Γιο Του, θα βοηθήσει να ξαναβάλει τα πράγματα στη σωστή προοπτική. Κι ο Θεός αποχωρίστηκε το αγαπημένο Του πρόσωπο τα Χριστούγεννα, και το έκανε έτσι ώστε να μπορούμε εμείς να είμαστε μαζί Του για πάντα.

Δώσε την αγάπη σου σ’ εκείνους που είναι γύρω σου, και θα δείς τη χαρά να σε πλημμυρίζει!--Natalie Vela

* * *

Με καλή παρέα
Αν είσαι μόνος αυτά τα Χριστούγεννα, αν αισθάνεσαι απομακρυσμένος ή ξεχασμένος από τους άλλους, είσαι σε καλή παρέα. Ξέρω Κάποιον που Του συνέβη το ίδιο—τον Ιησού. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να δίνει την καρδιά Του και την αγάπη Του, ξανά και ξανά, μέχρι που δεν μπορούσαν να τα αρνηθούν άλλο πια. Σαν αποτέλεσμα το Πνεύμα της Αγάπης Του ζει μέσα σε εκατομμύρια καρδιές αυτή τη στιγμή, δίνοντάς τους ευτυχία και σκοπό.

Αν ακολουθείς το παράδειγμά Του και δίνεις αγάπη στους άλλους, Αυτός θα είναι μαζί σου. Και η Βίβλος λέει ότι οτιδήποτε δώσεις θα σου επιστραφεί—από τον Ιησού! --Robert Rider

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

All brand names and trademarks are owned by their respective companies.

Κάνετε εγγραφή για να παίρνετε τους στοχασμούς με email


Στείλε αυτή τη σελίδα σ' έναν  φίλο σου

 

Το όνομά σου

 

Το email σου

 

Το όνομα του φίλου σου

 

Το email του φίλου σου

 

Το μήνυμά σου (προαιρετικά)

 

 

Εισάγετε τον Κωδικό >