The Family [ Home ]

Ουρανός είναιs: Κύρια Σελίδα

 • Πώς μπορώ να ξέρω χωρίς καμιά αμφιβολία ότι ο Ιησούς Χριστός είναι πραγματικά ο Υιός του Θεού, ο δρόμος για τη Σωτηρία;

    Αναφερθήκαμε πάνω σε αρκετά χαρακτηριστικά από τη ζωή του Ιησού που θα μπορούσαν ίσως να σε βοηθήσουν ή να εμπνεύσουν την πίστη σου. Όπως αναφέραμε πρωτύτερα, τα ιστορικά γεγονότα αναφορικά με τον Ιησού της Ναζαρέτ δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν που εξετάζει σοβαρά και με ανοιχτό μυαλό τα γεγονότα.

   Η εκπλήρωση των περισσότερων από τις 300 προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης που είχαν δοθεί πολλούς αιώνες πριν γεννηθεί Αυτός και περιγράφουν με λεπτομέρεια τη γέννησή Του, τη ζωή Του, το έργο Του, τον θάνατό Του και την ανάστασή Του δεν μπορούν επίσης να αμφισβητηθούν από κανέναν ο οποίος ερευνά με ειλικρινή τρόπο την αλήθεια.

   Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσεις ότι μετά το θάνατό Του, κάτι απίστευτο συνέβηκε που μεταμόρφωσε τη μικρή συντροφιά Του από τους αποκαρδιωμένους οπαδούς Του σε μια ομάδα από μάρτυρες που όλοι οι διωγμοί της αυτοκρατορικής Ρώμης δεν μπόρεσαν να καθυποτάξουν. Καταβεβλημένοι και αποθαρρυμένοι και ενώ ο Κύριός τους είχε σταυρωθεί με απάνθρωπο τρόπο από τους εχθρούς Του, εκείνοι οι μαθητές Του νόμιζαν ότι οι ελπίδες τους είχαν σβήσει και τα όνειρά τους είχαν κομματιαστεί.

   Όμως τρεις μέρες μετά από το θάνατο του Ιησού, η πίστη τους αναζωπυρώθηκε μ’ ένα τόσο συνταρακτικό τρόπο που καμία δύναμη πάνω στη Γη δεν μπόρεσε ποτέ να τη σβήσει! Και εκείνη η μικρή χούφτα των πρώτων οπαδών Του πήγε σ’ όλο τον Κόσμο να πει τα Καλά Νέα! — Ότι ο Θεός όχι μόνο έστειλε τον Υιό Του στον Κόσμο για να μας διδάξει την Αλήθεια Του και να μας δείξει την Αγάπη Του, αλλά και ότι ο Ιησούς θανατώθηκε για χάρη μας και μετά αναστήθηκε μέσα από τον τάφο! —  Έτσι ώστε εμείς που γνωρίζουμε και πιστεύουμε σ’ Αυτόν να μη χρειαστεί να φοβηθούμε το θάνατο ποτέ ξανά, επειδή είμαστε σωσμένοι και με προορισμό τον Ουρανό, χάρις στον Ιησού!

   Η Καινή Διαθήκη μας λέει ότι ο Ιησούς εμφανίστηκε προσωπικά σε περισσότερους από 500 αυτόπτες μάρτυρες μετά  την ανάστασή Του. — Α΄ Κορινθίους 15:6. Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που κήρυτταν με θάρρος σ’ όλο τον Κόσμο οι πρώτοι μαθητές Του, ότι «Ο Θεός Τον ανέστησε από τους νεκρούς!» — Πράξεις 13:30.

   Βέβαια μια απλή, νοητική αποδοχή αυτών των γεγονότων δεν είναι αρκετή. Για να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Ιησούς είναι Αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι, ο Υιός του Θεού, χρειάζεται να Τον δοκιμάσεις προσωπικά! Ζήτησέ Του να έρθει μέσα στην καρδιά σου, να σε συχωρέσει για όλα τα κακά που έχεις κάνει και να γεμίσει τη ζωή σου με την δική Του Αγάπη, ειρήνη και χαρά. — Και θα το κάνει! Λέει στο Λόγο Του, «Κοίτα, στέκομαι μπροστά στην πόρτα (της καρδιάς σου) και χτυπάω. Αν ακούσεις τη φωνή Μου και ανοίξεις την πόρτα θα έλθω μέσα σου.» — Αποκάλυψη 3:20. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να Τον καταλάβεις, απλώς άσε Αυτόν να έρθει μέσα σου!

   Αν θέλεις την δική Του Αγάπη, το φώς, τη ζωή τη χαρά, την αιώνια ευτυχία και τη Σωτηρία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να Τον δεχτείς προσωπικά μέσα στην καρδιά σου. — Μπορείς να το κάνεις αυτή τη στιγμή! Έκανε τη Σωτηρία τόσο απλή ώστε να μην απαιτεί απολύτως καμιά προσπάθεια από μέρους σου, καμιά εργασία, τίποτα άλλο εκτός από το να Τον δεχτείς. Και ακόμη κι αν δεν τα καταλαβαίνεις όλα, η Βίβλος λέει ότι η αγάπη του Θεού είναι «Αγάπη που ξεπερνάει κάθε σου γνώση.» — Εφεσσίους 3:19. Δεν χρειάζεται να κατανοήσεις το Θεό για να μπορέσεις να δεχτείς την Αγάπη Του!

   Εσύ θα Τον δεχτείς; — Αν το κάνεις Αυτός θα γίνει ο πολυτιμότερος Φίλος σου στη ζωή! — Ένας πάρα πολύ στενός Φίλος και Σύντροφός που θα είναι πάντα μαζί σου! Δέξου Τον τώρα κάνοντας απλώς αυτή τη μικρή προσευχή:

        «Αγαπημένε μου Ιησού, ξέρω ότι χρειάζομαι βοήθεια και ότι δεν μπορώ να σωθώ από μόνος μου. Έχω ακούσει ότι είσαι ο Υιός του Θεού και ότι μέσα από Σένα μπορώ να βρω και να γνωρίσω προσωπικά τον Θεό της Αγάπης. Χρειάζομαι την Αγάπη Σου Ιησού για να με εξαγνίσει από κάθε φόβο και μίσος. Χρειάζομαι το φως Σου για να διώξει το σκοτάδι. Και χρειάζομαι επίσης την Ειρήνη Σου για να γεμίσει και να ικανοποιήσει την καρδιά μου. Γι’ αυτό τώρα ανοίγω την πόρτα της καρδιάς μου και Σου ζητώ Ιησού, να έρθεις σε παρακαλώ μέσα μου και να μου δώσεις το δώρο Σου που είναι Αιώνια Ζωή! Σ’ ευχαριστώ Ιησού, που υπέφερες για όλα τα λάθη που έχω κάνει, που με συγχώρεσες και που ακούς την προσευχή μου! Στο όνομα του Ιησού, αμήν.»

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]

<- Υπήρχε πραγματικά ο Ιησούς;
<- Γιατί ήρθε στη γη;
<- Το μήνυμα του Ιησού
<- Γιατί οι ηγέτες τον απέρριψαν;
<- Τι καλό είναι για σήμερα;
<- Είναι θρησκόληπτη πίστη;
<- Αποτυχίες της Χριστιανοσύνης;
<- Είναι πραγματικά ο Γιος του Θεού;
<- Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού
<- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
<- Καθόλου χρόνος για θρησκεία;
<- Δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες;
<- Από πού αρχίζει κάποιος;
<- Εγωιστική Χριστιανοσύνη
<- Πώς είναι ο Θεός;
<- Πού βρίσκεται ο Θεός;
<- Υπάρχει μόνο ένα πνεύμα;
<- Και τι λέτε για τους άλλους Θεούς;
<- Μπορεί μια πίστη να είναι λάθος;
<- Είναι αναγκαίο να υποφέρεις;
<- Μπορώ να σώσω τον εαυτό μου;
<- Τι να κάνω για να σωθώ;