The Family [ Home ]

Ουρανός είναιs: Κύρια Σελίδα

Μια Νέα Ζωή Αγάπης
 

Μια Νέα Ζωή Αγάπης

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής; - Γιατί βρίσκεσαι  εσύ εδώ, και αν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο που θα πρέπει να κάνεις; Λοιπόν, η απάντηση σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα μπορεί να βρεθεί στη Βίβλο, τα λόγια αγάπης του Θεού προς όλους μας!

Η Βίβλος μας λέει ότι «ο Θεός είναι αγάπη!" (1John 4:8) - και ότι σε αγαπά! Είναι ο ευγενικός σε και γεμάτος αγάπη Ουράνιος Πατέρας σου που έφτιαξε αυτό τον όμορφο κόσμο σαν ένα σπίτι για σένα για να ζεις μέσα του, και σου έχει δώσει ένα θαυμάσιο σώμα, μυαλό και καρδιά για να Τον απολαμβάνεις!

Ο Θεός δεν είναι μόνο αγάπη, αλλά επίσης "Ο Θεός είναι Πνεύμα!" (Ιωάννης 4:24) Αυτός είναι το μεγάλο Πνεύμα της Αγάπης που δημιούργησε ολόκληρο το Σύμπαν! Είναι τόσο μεγάλος και τόσο απέραντος, που είναι πολύ πέρα από την απλή ανθρώπινη νόησή μας! Αλλά επειδή μας αγαπά και θέλει να Τον γνωρίζουμε και να Τον αγαπάμε, έστειλε τον Ίδιο Του τον Γιο στη Γη με τη μορφή ενός ανθρώπου, τον Ιησού Χριστό.

Ο Ιησούς είναι σαν μια εικόνα του Θεού για να μας δείξει πώς είναι ο Θεός. Ο Ιησούς μίλησε για αγάπη και έδειξε αγάπη στους άλλους και ζούσε με αγάπη την κάθε στιγμή .-- Και, τέλος, Αυτός μας αγάπησε τόσο πολύ ώστε έδωσε τη ζωή του για να μας σώσει - για να σώσει εσένα και εμένα.

Για να δεχτούμε την Αγάπη του Θεού και τη σωτηρία του Ιησού, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ομολογήσουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι, ότι έχουμε κάνει λάθη και ότι χρειαζόμαστε τη συγχώρεση του Θεού. Όλοι έχουμε κάνει λάθη, κι έτσι όλοι πρέπει να συγχωρεθούμε, επειδή χωρίς συγχώρεση για τις αμαρτίες μας, θα είμαστε χωρισμένοι από την τέλεια Αγάπη του Θεού! (3:23 Ρωμαίους? 6:23)

Ο Ιησούς είναι ο Μεγάλος μας Αδελφός , που ξέρει ότι έχουμε κάνει λάθη και αξίζουμε μια τιμωρία. Αλλά Αυτός μας αγάπησε τόσο πολύ που προσφέρθηκε να πάρει την τιμωρία μας στη θέση μας και ο Θεός μας αγάπησε τόσο πολύ που έστειλε τον Ιησού και υποσχέθηκε να μας συγχωρήσει αν πιστέψουμε στον Ιησού και δεχτούμε ότι υπέφερε για τις αμαρτίες μας.

Ο Ιησούς θέλει να έρθει και να ζήσει μαζί σου, σαν ο αγαπημένος και στενός σου φίλος. Λέει, "στέκομαι μπροστά στην πόρτα [της καρδιάς σου] και χτυπώ:. Αν ακούσεις τη φωνή μου και ανοίξεις την πόρτα, θα έρθω σε σένα" (Αποκάλυψη 3:20) Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να Του ζητήσεις να έρθει μέσα στην καρδιά σου.

Το να δεχτείς τον Ιησού και την αιώνια συγχώρεση και τη σωτηρία είναι τόσο απλό! Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις τη σωτηρία σου ή να εργαστείς για αυτήν, επειδή είναι Δώρο του Θεού! Η Βίβλος λέει, "Με τη χάρη [την Αγάπη του Θεού και το έλεος] είμαστε σωσμένοι δια της πίστεως, και όχι από τον εαυτό μας ή από δικές μας καλές πράξεις. Είναι δώρο του Θεού!" (Εφεσίους 2:8,9)

Εάν δεν έχεις δεχτεί ακόμα τον Ιησού, μπορείς να ζητήσεις να έρθει στην καρδιά σου αυτή τη στιγμή κάνοντας απλά αυτή τη μικρή προσευχή:

Αγαπημένε μου Ιησού, πιστεύω ότι είσαι ο Γιος του Θεού και ότι πήρες την τιμωρία μου και πέθανες για μένα. Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με για όλες τις αμαρτίες μου. Σε προσκαλώ τώρα να έρθεις μέσα στην καρδιά μου. Ιησού, ξέρω ότι ποτέ δεν μπορεί να είμαι αρκετά καλός για να σώσω τον εαυτό μου, γι' αυτό Σε παρακαλώ να έρθεις και να μου δώσεις το δώρο Σου της Αιώνιας Ζωής! Στο όνομα του Ιησού το ζητώ, αμήν.

Ο Ιησούς όχι μόνο σε σώζει, αλλά επίσης σε κρατάει σωσμένο. Το δώρο του Θεού είναι αιώνια ζωή (Ρωμαίους 6:23), και αφού έχεις λάβει Αιώνια Ζωή, δεν μπορείς να τη χάσεις! - Αν μπορούσες, δεν θα ήταν αιώνια! Ακόμα κι αν πέσεις και κάνεις λάθη, ο Ιησούς υποσχέθηκε , "Όποιος έχει έρθει σε μένα, εγώ ποτέ δεν θα τον διώξω μακριά!" (Ιωάννης 6:37) Μπορεί να πρέπει να σε ξυλοφορτώσει αν είσαι άτακτος και ανυπάκουος, αλλά θα είσαι  πάντα το σωσμένο παιδί Του, γιατί, λέει, «Εγώ ποτέ δε θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω!" (Εβραίους 13:5)

Όταν  έρχεται ο Ιησούς στην καρδιά σου, ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει, σαν ένα νεογέννητο μωρό που γεννήθηκε σε έναν ολόκληρο νέο κόσμο! Ο Ιησούς είπε ακόμη ότι η σωτηρία είναι σαν να ξαναγεννιέσαι, ότι τώρα είσαι ένα νέο και διαφορετικό άτομο! (Ιωάννης 3:3, Β' Κορινθίους 5:17)

Φυσικά, όπως όλα τα νέα μωρά και τα μικρά παιδιά, έχεις πολλά να μάθεις και πολλά να περάσεις για να μεγαλώσεις! - Και ο τρόπος για να μεγαλώσεις στην πίστη και στην κατανόηση είναι, σαν ένα νεογέννητο μωρό, να πεινάς και να διψάς για το καθαρό γάλα του Λόγου του Θεού και έτσι θα μεγαλώσεις! (1Peter 2:2)

Αν διαβάσεις με προσευχή τον υπέροχο Λόγο του Θεού στη Βίβλο, θα διαπιστώσεις ότι είναι σαν ένα λυχνάρι για τα βήματά σου και ένα φως για το δρόμο σου, ένας ζωντανός οδηγός για να σου δείχνει το δρόμο στη νέα σου ζωή! (Ψαλμός 119:105)

Ο προφήτης του Θεού, Ιερεμίας, αναφώνησε, «βρήκα τα λόγια του Θεού και τα κατέφαγα! Και ο Λόγος Του ήταν για μένα η χαρά και η αγαλλίαση της καρδιάς μου!" (Ιερεμίας 15:16) Ο Λόγος του Θεού είναι τροφή για την ψυχή σου και εάν επιθυμείς να μεγαλώσεις πνευματικά, πρέπει να τρέφεσαι από αυτόν και να τον διαβάζεις πιστά!

Τα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη, μας δίνουν την όμορφη ιστορία της ζωής του Ιησού στη Γη. Αν διαβάσεις το τέταρτο Ευαγγέλιο στην αρχή, το Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη, θα διαπιστώσεις ότι είναι ένα από τα πιο εύκολα για να το καταλάβεις και περιέχει τα περισσότερα λόγια του Ιησού και το σχέδιό της αγάπης Του για τη ζωή σου!

Μια άλλη μεγάλη βοήθεια στη νέα σου ζωή θα είναι η υπέροχη δύναμη του πολύτιμου Άγιου Πνεύματος του Θεού! Όταν ο Ιησούς έρχεται στην καρδιά σου, είσαι αναγεννημένος από το Πνεύμα (Ιωάννης 3:8), κι έτσι έχεις το Πνεύμα του Θεού να ζει μέσα σου ήδη. Αλλά μπορείς επίσης να ξεχειλίζεις από το Άγιο Πνεύμα, αν ζητήσεις απλά από τον Κύριο να σε γεμίσει με τη δύναμή Του.

Είμαστε όλοι σαν κανάτες ή ποτήρια. Όταν δεχόμαστε τον Ιησού, δεν είμαστε πλέον στεγνά και άδεια ποτήρια, έχουμε λάβει ένα υπέροχο μέρος από το ζωντανό νερό του Θεού! (Ιωάν. 7:38,39) Αλλά όταν ζητάμε από τον Θεό να μας γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα Του, τότε χύνει μέσα μα τόσο από το Ουράνιο Πνεύμα της Αγάπης Του και της δύναμής Του που γεμίζουμε μέχρι το ξεχείλισμα!

Όταν ο Κύριος μας γεμίζει με το Άγιο πνεύμα , θα πάρουμε επίσης και την επιπλέον ισχύ και τη δύναμη για να μιλάμε με θάρρος στους άλλους για την αγάπη του Ιησού και του Θεού, για να μαρτυράμε σ' αυτούς για την υπέροχη νέα ζωή που έχουμε βρει! Ο Ιησούς υποσχέθηκε: «Θα  λάβετε δύναμη όταν το Άγιο Πνεύμα έλθει σε σας, και θα είστε μάρτυρες για Μένα!" (Πράξεις 1:8)

Η Αγία Γραφή λέει επίσης ότι το Άγιο Πνεύμα είναι ο Παράκλητος, ο οποίος, σαν στοργική μητέρα, τρυφερή και ευγενική με το μικρό μωρό της, αιωρείται πάνω από το νεογέννητο παιδί του Θεού, περιμένοντας, ανακουφίζοντας, θρέφοντας και φροντίζοντας για μας.

Για να λάβεις αυτή την υπέροχη δύναμη, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσευχηθείς ειλικρινά και να ζητήσεις από τον Ιησού να σου τη δώσει! Αιτείτε και θα σας δοθεί, ζητείτε και θα βρείτε, χτυπάτε και θα σας ανοίξουν! - Επειδή ο Ουράνιος Πατέρας σας θα δώσει το Άγιο Πνεύμα σε όλους αυτούς που Του το ζητούνε! (Λουκάς 11:9-13)

Ακριβώς όπως κάθε υγιές νεογέννητο μωρό κλαίει για τη μητέρα του όταν χρειάζεται την παρηγοριά της, βοήθεια ή τροφή, έτσι και το να επικαλείσαι τον Κύριο με την προσευχή είναι κάτι που έρχεται φυσιολογικά σε κάθε αναγεννημένο παιδί του Θεού.

Η προσευχή δεν είναι απλώς μια θρησκευτική ιεροτελεστία ή κάποια παράδοση, αλλά είναι μια προσωπική ζωντανή επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί του Θεού και στον Ουράνιο Πατέρα Του! Είναι το βασιλικό τηλέφωνο που σε κρατά σε επαφή με τον Ουρανό! Ο Ιησούς είναι ο πλησιέστερος και  καλύτερος φίλος σου και πάντα θα σε ακούει όταν Τον φωνάζεις για βοήθεια. Λέει ο Ιησούς: «Κάλεσέ Με, και Εγώ θα σου απαντήσω και θα σου δείξω μεγάλα και θαυμαστά πράγματα που δεν γνωρίζεις!" (Ιερεμίας 33:3)

Η προσευχή δεν είναι απλώς μια μονόδρομη επικοινωνία με την οποία εσύ λες όλα τα λόγια και ο Θεός είναι μόνο για να τα ακούει. Ο Θεός μιλάει στα παιδιά Του σήμερα όπως ακριβώς έκανε πάντα! Αν Του ζητήσεις ειλικρινά τις απαντήσεις, θα μιλήσει στην καρδιά σου και ανοίξει τα μάτια σου για να δεις όμορφα πράγματα από το Λόγο Του, καθώς τον διαβάζεις με προσευχή. (Ψαλμός 119:18), θα απαντήσει επίσης στις προσευχές σου προμηθεύοντας για όλες τις ανάγκες σου για βοήθεια, θεραπεία, καθοδήγηση, για τις υλικές σου ανάγκες, κ.λ.π. (Φιλιππησίους 4:19)

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της πνευματικής ζωής ενός νεογέννητου παιδιού του Θεού είναι η συντροφιά με τους άλλους χριστιανούς, που, επίσης, γνωρίζουν και αγαπούν τον Κύριο. Ο Ιησούς είπε, "Όταν δύο ή τρεις μαζεύονται μαζί στο Όνομά Μου, Εγώ είμαι εκεί ανάμεσά τους!" (Ματθαίος 18:19,20) Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλη δύναμη και ευλογία στην πνευματική ενότητα!

Η πραγματική Χριστιανική συντροφιά δεν είναι απλώς να κάθεσαι στην εκκλησία ακούγοντας κάποιον ομιλία από τον άμβωνα. Είναι να ενώνεσαι μαζί με άλλους για να προσευχηθείτε, να διαβάσετε και να μελετήσετε το Λόγο του Θεού. "Αν βαδίζουμε μέσα στο φως, όπως Εκείνος είναι στο φως, τότε έχουμε κοινωνία ο ένας με τον άλλον!" (1John 1:7)

Αν δεν ξέρεις κανέναν που έχει ζητήσει τον Ιησού στην καρδιά του και δεν έχεις κανέναν άλλο πνευματικό αδελφό ή αδελφή κοντά σου που να μπορείς να κάνεις παρέα, μην απελπίζεσαι! - Μπορείς να οδηγήσεις προσωπικά άλλους στο Ουράνιο Βασίλειο του Θεού απλά λέγοντας τους πως μπορούν να ζητήσουν τον Ιησού στις καρδιές τους και στη συνέχεια προσκαλώντας τους να προσευχηθούν μαζί σου για να το κάνουν!

Το να μιλάς στους άλλους για τον Ιησού, εξηγώντας τους το απλό σχέδιο της σωτηρίας του Θεού, ονομάζεται μαρτυρία. Ακριβώς όπως κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει για να γίνει ένα χρήσιμο μέλος της οικογενείας του ή χρήσιμος πολίτης της χώρας του, έτσι και το νεογέννητο παιδί του Θεού μπορεί να αποδείξει ότι είναι χρήσιμο και ευγνώμον μέλος της Βασιλείας του Θεού με τη μαρτυρία προς τους άλλους! - Αυτή είναι η πιο σημαντική και υπέροχη δουλειά σε ολόκληρο τον κόσμο, το να λες στους άλλους τα Καλά Νέα για την Αγάπη του Θεού μέσα στον Ιησού! (Μάρκος 16:15)

Μπορείς να ξεκινήσεις από τους φίλους και την οικογένειά σου λέγοντάς τους πόσο ευτυχισμένος είσαι από τότε που ζήτησες από τον Ιησού να έρθει στην καρδιά σου.

Ο Θεός θα σε ευλογήσει πολύ, θα σε εμπνεύσει και θα σε ανταμείψει καθώς προχωράς για να μοιραστείς την Αγάπη Του με τους άλλους και να τους πεις πώς μπορούν κι αυτοί να βρουν τον Ιησού και μια νέα ζωή σ 'Αυτόν!

Η Αγία Γραφή δεν μας δίνει μόνο πνευματική τροφή, αλλά μας μιλάει ακόμα και για το μέλλον! Είναι γεμάτη από πολλές προρρήσεις και προφητείες που γράφτηκαν από τους Προφήτες του Θεού χιλιάδες χρόνια πριν, που περιγράφουν τα γεγονότα που συμβαίνουν στη κόσμο ακριβώς τώρα! Ζούμε πια στην περίοδο που η Βίβλος αποκαλεί Καιρό του Τέλους, τις τελευταίες μέρες της εγωιστικής και σκληρής διακυβέρνησης του κακού ανθρώπου!

Η Αγία Γραφή μας προειδοποιεί ότι μια ισχυρή παγκόσμια κυβέρνηση θα έρθει στην εξουσία σε αυτές τις έσχατες ημέρες, της οποίας ηγέτης θα είναι ένας κατειλημμένος από το Διάβολο δικτάτορας που είναι γνωστός με το όνομα "Αντίχριστος", ή "Κόκκινο Θηρίο", ο οποίος θα προσπαθήσει να αναγκάσει όλους τους ανθρώπους του κόσμου  να τον λατρεύουν για 3-1/2 χρόνια! (Β' Θεσσαλονικείς 2)

--Και να μαρκαριστούν σαν αγελάδες με το πιστωτικό σημάδι του ή τον αριθμό του ---το 666--- στο μέτωπο ή τα χέρια τους!  Η βασιλεία του τρόμου του Αντίχριστου θα φέρει στον κόσμο τη χειρότερη εποχή ταραχών που γνώρισε ποτέ! (Αποκάλυψη 13 & Ματθαίου 24)

Όμως, κατά τη διάρκεια αυτής της πιο σκοτεινής νύχτας της παγκόσμιας ιστορίας, θα έρθει ξαφνικά η πιο φωτεινή Χαραυγή! - Επειδή στο τέλος της βασιλείας του Αντίχριστου, ο  ίδιος ο Ιησούς Χριστός  θα επιστρέψει, στα σύννεφα του ουρανού με δύναμη και δόξα πολλή για να σώσει τα παιδιά Του από τους διωγμούς του Κόκκινου Θηρίου! (Ματθαίου 24:29-31? Α΄Κορινθίους 15:51,52? Αποκάλυψη 14:14-16)

Όσοι χριστιανοί  έχουν ήδη πεθάνει θα λάβουν νέα αθάνατα, άφθαρτα, σώματα ανάστασης! Όσοι από εμάς είμαστε ακόμη εν ζωή στη Γη θα αλλάξουμε κι εμείς μορφή μόλις λάβουμε τα νέα θαυματουργά  υπερ-σώματά μας!--Και όλοι θα πετάξουμε προς στον ουρανό για να συναντήσουμε τον Κύριο στον αέρα! (Α΄Θεσσαλονικείς 4:14-17)

Μετά από μια μεγάλη γιορτή στον ουρανό, το Γαμήλιο Δείπνο του Αρνίου, όλοι θα επιστρέψουμε στη Γη με τον Κύριο, για να συντρίψουμε και να νικήσουμε τις κακές δυνάμεις του Αντίχριστου στην υπερφυσική Μάχη του Αρμαγεδδώνα! (Αποκάλυψη 19)

Έπειτα ο Ιησούς και όλα τα αναστημένα παιδιά Του θα αναλάβουν την εξουσία του Κόσμου για να τον οργανώσουν, να τον διοικήσουν και να τον κυβερνήσουν με τον τρόπο που θα έπρεπε να είχε κυβερνηθεί από την αρχή! - Η Βασιλεία του Θεού επί της Γης! (Αποκάλυψη 20:04)

Μετά από χίλια χρόνια αυτής της υπέροχης βασιλείας του Χριστού στη Γη, η μεγάλη Ουράνια Πόλη του Θεού, με 1500-μίλια ύψος, πλάτος και μήκος θα κατέβει πάνω στη γη που θα είναι  ένας πανέμορφος αναδημιουργημένος Κήπος της Εδέμ-- η Νέα Γη, όπου όλοι θα ζούμε μαζί Του για πάντα!

Στην Ουράνια Πόλη του Θεού, θα απολαμβάνουμε περισσότερη ομορφιά, ευχαρίστηση και ενθουσιασμό από ό, τι έχουμε ποτέ φανταστεί! -- Και θα έχουμε την πρόκληση και τη συγκίνηση της διάδοσης της Αγάπης του Θεού σε όλο το Σύμπαν!

Εκείνοι που είναι οι πιο πιστοί στον Κύριο τώρα, θα λάβουν τις πιο μεγάλες ανταμοιβές και τις ευλογίες τότε! (Αποκάλυψη 2:10? Ντάνιελ 12:2,3)

Έτσι, να είσαι πιστός στην αγάπη του Ιησού προσπαθώντας να βοηθήσεις τους άλλους να Τον βρουν εδώ, έτσι ώστε και αυτοί να απολαύσουν την υπέροχη Ουράνια Πόλη του Μέλλοντος!


Να θυμάσαι
Για μια υπέροχη Νέα Ζωή Αγάπης, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι:

 1. Να αναγεννηθείς!
 2. Να διαβάζεις τα Λόγια του Θεού!
 3. Να γεμίσεις με το Πνεύμα του Θεού!
 4. Να προσεύχεσαι!
 5. Συντροφιά με άλλους Χριστιανούς!
 6. Να μιλήσεις σε άλλους για τον Ιησού!
 7. Να γνωρίζεις ότι ο Ιησούς Θα ξαναγυρίσει σύντομα!

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]