The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 5: Συμφορά;--Ή Ευλογία;

Πολλά πράγματα που μας  φαίνονται σαν  συμφορές στην  πραγματικότητα είναι δώρα από το Θεό,  μόνο  που   έρχονται  μέσα σε μια παράξενη  συσκευασία. Κάποτε υπήρχε  μια γυναίκα που αγαπούσε τον Κύριο πάρα πολύ και δεν ήθελε τίποτε περισσότερο από το να Τον ευχαριστεί.  “Θα κάνω  πρόθυμα  ό,τι μου ζητήσεις,” υποσχέθηκε, ελπίζοντας  μέσα της  σε κάποια ευυπόληπτη και αξιοζήλευτη  θέση  υπηρεσίας.

Προς μεγάλη  της απογοήτευση  Αυτός της έδωσε ένα γεμάτο και βαρύ σακί   και της ζήτησε να το μεταφέρει  καθώς περπατούσαν  στη ζωή μαζί . Η γυναίκα  ήταν περίεργη για το περιεχόμενο του σακιού, όμως ήταν δεμένο  μ’ ένα γερό  σχοινί και  είχε τόσους πολλούς και πολύπλοκους κόμπους που ήταν σαφές ότι δεν ήταν καιρός  να ανοιχτεί ακόμα.

Καθώς άρχισαν να περπατάνε,  η γυναίκα γονάτισε κάτω από το βάρος του φορτίου της. “Είναι πάρα πολύ βαρύ!” διαμαρτυρήθηκε.“

Η δύναμή Μου φανερώνεται τέλεια μέσα στην αδυναμία σου, και  Εγώ θα είμαι πάντα στο πλευρό σου,” την διαβεβαίωσε ο Ιησούς. “Όταν ο δρόμος γίνει δύσβατος ή αισθάνεσαι  ζαλάδα,  στηρίξου σε Εμένα.”

 Έτσι  συνέχισαν να περπατάνε  μαζί, και ήταν όπως ακριβώς είχε πει ο Ιησούς. Μερικές φορές η γυναίκα σταματούσε και Του έλεγε ότι το βάρος ήταν πάρα πολύ για να το αντέξει, κι έτσι το μετέφεραν  μαζί.

Μέχρι που  έφτασαν στον προορισμό τους. Η γυναίκα άφησε το φορτίο της στα πόδια του Ιησού, και έβγαλε έναν αναστεναγμό ανακούφισης.   Οι βαρυφορτωμένες μέρες της είχαν πια τελειώσει.

“Έλα, καλή Μου, ας δούμε τι έχει μέσα, “Είπε ο Ιησούς με μια λάμψη στα μάτια Του. Μ’ ένα χτύπημα του χεριού Του οι κόμποι λύθηκαν, το σακί  άνοιξε, και το περιεχόμενό του άδειασε.

“Τα πλούτη του Ουρανού!” αναφώνησε η γυναίκα καθώς τα μάτια της δεν χόρταιναν να βλέπουν θησαυρούς απαράλλαχτης  ομορφιάς.

“Αυτή είναι η  αιώνια  ανταμοιβή σου που ετοίμασα για σένα. Είναι το δώρο που σου δίνω  από  εκτίμηση για όλα όσα πέρασες και υπέφερες  για Μένα,” της εξήγησε ο Ιησούς.

 Η  έκπληξή της μετατράπηκε σε δάκρυα χαράς. Η γυναίκα έπεσε στα πόδια του Ιησού και είπε “Ω Κύριε, συχώρεσέ με! Σε παρεξήγησα όλα αυτά τα χρόνια. Αν μονάχα Σε είχα εμπιστευτεί, και δεν αμφέβαλα  και δεν αμφισβητούσα! Αν μονάχα είχα καταλάβει τι ήταν μέσα στο σακί, θα το μετέφερα μετά  χαράς. Δεν θα  έπρεπε ποτέ να παραπονιέμαι ή να δυσανασχετώ!”

Κατ’ αυτό τον  τρόπο,  προβλήματα που σου  φαίνονται βαριά και άχαρα μπορεί να είναι κοσμήματα και θησαυροί που σου ετοιμάζει ο  Κύριος  σαν  ανταμοιβή που μετέφερες  το φορτίο που σου είχε  δώσει.

Μπορεί να βλέπεις  γύρω σου  άλλους που το φορτίο τους φαίνεται να είναι πιο ελαφρύ  από το δικό σου, και μπορεί να εύχεσαι να μπορούσες να αλλάξεις τη θέση σου με τη δική τους. Όμως αν ο Θεός εκπλήρωνε την επιθυμία σου, θα έβλεπες  ότι το φορτίο τους θα σου ήταν ακόμη πιο βαρύ και δύσκολο  για  να το μεταφέρεις  απ’ ότι το δικό σου, επειδή δεν ήταν   για σένα. Το κάθε φορτίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτού που το μεταφέρει,  και έχει προετοιμασθεί με πάρα πολύ αγάπη και φροντίδα. Ο Θεός γνωρίζει ακριβώς ποιο είναι το καλύτερο για σένα. Έχε Του εμπιστοσύνη.

* * *

Μπορούμε να σκεφτούμε ότι ευχαριστεί την στοργική καρδιά Του
Να μας προκαλέσει για μια στιγμή κάποιο  πόνο;
Μα, όχι! Γιατί  Αυτός προσβλέπει,  πέρα από τον τωρινό σταυρό
Την ευδαιμονία του αιώνιου κέρδους μόνο.

-- Ingler

* * *

Σήμερα μπορεί να περπατάμε σ’ ένα ερημικό μονοπάτι, όμως στο τέλος του ταξιδιού είναι ο Κήπος του Θεού.

Επόμενος Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production