The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 1: Ο Θεός δεν έχει Πάψει να Μιλάει!

Αναρωτήθηκες ποτέ σου αν ο Θεός μπορεί να μιλάει στους ανθρώπους στη σημερινή εποχή; Και αν ναι, ότι ίσως θα μπορούσες να επικοινωνήσεις κι εσύ μαζί Του; Λοιπόν, είτε το πιστεύεις είτε όχι, μπορείς! Αυτό το βιβλιαράκι σου λέει πώς να το κάνεις.

Πρώτα απ' όλα για να μπορέσεις να κατανοήσεις πώς εμείς, που είμαστε μόνο άνθρωποι, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον μεγάλο Θεό και Δημιουργό του σύμπαντος, είναι σημαντικό να κατανοήσεις το πόσο μας αγαπάει ο Θεός. Σε αγαπάει τόσο πολύ ώστε  έστειλε το Γιο Του, τον Ιησού, για να πεθάνει για τις αμαρτίες σου, ώστε εσύ να μπορέσεις να συχωρεθείς  και να αποκτήσεις το δώρο του Θεού που είναι αιώνια ζωή στον Ουρανό, απλά με το να πιστέψεις στον Ιησού και να Τον δεχτείς σαν Σωτήρα σου. Ο Ιησούς πέθανε για τις αμαρτίες όλου του κόσμου, όμως θα μπορούσε να είχε πεθάνει και για σένα μόνο. Και Αυτός και ο Πατέρας Του σε αγαπάνε πάρα  πολύ!

Από αγάπη, ο Θεός σου έδωσε και τη Βίβλο, μέσα στην οποία σου λέει πώς να ζεις με αγάπη και αρμονία μαζί Του καθώς και με τους άλλους. Τα Λόγια του Θεού μέσα στη Βίβλο είναι μια αστείρευτη πηγή πίστης, παρηγοριάς, ενθάρρυνσης, καθοδήγησης, σοφίας και δύναμης του πνεύματος. Μπορούν να σου δώσουν απάντηση σε μερικά από τα μεγαλύτερα μυστήρια, και να κάνουν την αγάπη Του και τη δύναμή Του να φέρουν αποτέλεσμα μέσα στην πολυάσχολη και μερικές φορές γεμάτη άγχος ζωή.

Όμως ο Θεός δε σταματά εκεί. Σε αγαπά τόσο πολύ ώστε θέλει να επικοινωνεί μαζί σου όχι μόνο μέσα από το γραπτό Του Λόγο αλλά και απευθείας! Ενδιαφέρεται προσωπικά για σένα, από αγάπη, και θέλει να είναι μέρος της ζωής σου. Γνωρίζει ότι έχεις ερωτήσεις και προβλήματα, και θέλει να σου δώσει τις απαντήσεις και τις λύσεις που χρειάζεσαι. Θέλει επίσης να σου μιλάει προσωπικά, με λόγια αγάπης και ενθάρρυνσης, για να αυξάνει την πίστη σου και για να σε καθησυχάζει όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες.  Θέλει να μάθεις πώς να γίνεις ευτυχισμένος. Γι’ αυτό  δημιούργησε ένα μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας, ένα κανάλι ανάμεσα σ' Εκείνον και σε σένα, έτσι ώστε να μπορείς να Του μιλάς, όταν προσεύχεσαι και σε απάντηση να ακούς τα λόγια που στέλνει ειδικά για σένα.

Τι γίνεται όμως όταν δεν θεωρείς τον εαυτό σου και τόσο πολύ "πνευματικό" ή κοντά στο Θεό; Λοιπόν, θα χαρείς όταν μάθεις ότι ο Θεός θα μιλήσει σχεδόν σε οποιονδήποτε έχει μια απλή παιδική πίστη — και θέλει να μιλήσει και σε σένα, για να σου δώσει την ευκαιρία να γευτείς την άπειρη σοφία και την ατέλειωτη αγάπη Του. Θέλει να σε καθοδηγήσει βήμα προς βήμα σε μια πιο άμεση σχέση μαζί Του και σε μια βαθύτερη  κατανόηση του θελήματος και του δρόμου Του. "Κάλεσέ Με," λέει, "και θα σου απαντήσω, και θα σου δείξω μεγάλα και φοβερά πράγματα που εσύ δε γνωρίζεις." *[Ιερεμίας 33:3]

Ο Θεός μπορεί να σου μιλήσει με ποικίλους τρόπους: Ενώ διαβάζεις τη Βίβλο, μπορεί να κάνει ώστε ένα απόσπασμα να σου φανεί ότι ξεχωρίζει και να σου δείξει πώς ταιριάζει στην κατάστασή σου ή ότι είναι η απάντηση σε μια ερώτηση που μπορεί να έχεις. Μπορεί, βέβαια, να μην χρησιμοποιήσει ούτε καν λέξεις — μπορεί να σου δώσει μια εντύπωση ή μια εσωτερική βεβαιότητα, κάποιο είδος διαισθητικής γνώσης για την ιδιαίτερη περίπτωσή  σου. Μπορεί να σου μιλήσει μέσα από ένα έντονο όνειρο ή με κάποιο όραμα. Μπορεί να σου μιλήσει μέσα από άλλα άτομα τα οποία πιστεύουν και έχουν τη σοφία και τις εμπειρίες που μπορούν να σε ωφελήσουν. Ένας άλλος υπέροχος τρόπος, με τον οποίο ο Θεός μπορεί να σου μιλήσει, είναι με το χάρισμα της προφητείας, με την οποία ο Θεός μπορεί να σου δώσει πολύτιμη και πρακτική καθοδήγηση στην προσωπική σου ζωή.

Ήξερες  ότι ο κύριος ορισμός στο λεξικό για τη λέξη "προφητεία", δεν είναι  "μια πρόρρηση," αλλά "ένας θεόπνευστος λόγος"; Με άλλα λόγια, προφητεία σημαίνει να δέχεσαι ένα μήνυμα απευθείας από το Θεό. Όποτε ακούς λόγια μέσα στο μυαλό σου που πιστεύεις ότι είναι από το Θεό και τα λες ή τα καταγράφεις, με κάποιο τρόπο, τότε προφητεύεις.  (Βέβαια μπορεί επίσης να ακούσεις τη φωνή του Θεού και άλλες φορές, που δεν αρθρώνεις ή δεν καταγράφεις αυτά που λαμβάνεις, όμως για χάρη απλούστευσης, όταν χρησιμοποιείται η λέξη "προφητεία" σε αυτό το βιβλίο, αναφέρεται σε μηνύματα από τον Ουρανό, τα οποία είτε εκφέρονται προφορικά είτε αποδίδονται γραπτά.)

Υπάρχουν τόσες πολλές ωφέλειες όταν έχεις και χρησιμοποιείς το χάρισμα  της προφητείας: Μπορείς να γνωρίσεις το Θεό καλύτερα και να κατανοήσεις  καλύτερα την αγάπη Του και το σχέδιό Του. Θα μπορεί ο Θεός να σου δίνει ακριβείς απαντήσεις στα προβλήματά σου. Θα μπορεί να σου δίνει παρηγοριά και ενθάρρυνση όταν είσαι άρρωστος και αισθάνεσαι καταπονημένος.  Θα μπορεί να σε βοηθάει να δείχνεις την αγάπη Του στους άλλους και να σου δείχνει πώς να μπορείς να τους βοηθάς στα προβλήματά τους. Δεν υπάρχει τέλος στα καλά πράγματα, που μπορεί να σου προσφέρει η προφητεία στη ζωή σου.

Μπορείς κι εσύ να πάρεις μηνύματα από τον Ουρανό!  Κάνε μια δοκιμή με το Θεό!  Και να δεις που θα σου ανοίξει τα παράθυρα του Ουρανού για να σου προσφέρει τόσες ευλογίες — τους θησαυρούς των Λόγων Του για σένα προσωπικά — τόσες ευλογίες που δε θα έχεις μέρος για να τις χωρέσεις όλες!

Ο Θεός είναι σαν ένας ραδιοφωνικός σταθμός, που εκπέμπει συνέχεια.  Όπως ακριβώς τα ραδιοφωνικά κύματα είναι αόρατα, παντού γύρω σου στον αέρα αυτήν ακριβώς τη στιγμή, έτσι και το Πνεύμα του Θεού είναι πάντοτε παρόν, προσμένοντας από εσένα να συντονιστείς.  Και πολύ όμοια με το μικρό ραδιόφωνο, κι εσύ έχεις σχεδιαστεί από το Δημιουργό σου για να δέχεσαι αυτά τα σήματα. Η ισχύς του Θεού είναι πάντα σε λειτουργία. Το μήνυμα είναι πάντα εκεί. Όμως για να το λάβεις, πρέπει να λειτουργήσεις κι εσύ και να συντονιστείς στη συχνότητά Του!

Σε σύγκριση με την τρομακτική ισχύ και τις πολύπλοκες διεργασίες του σταθμού που εκπέμπει, εσύ, ο χρήστης του δέκτη, δε χρειάζεται να έχεις τόση μεγάλη ισχύ παρά μόνο τις πιο απλές ικανότητες. Η προσευχή είναι το χέρι της πίστης που γυρνά το διακόπτη και ανοίγει εκείνη τη μικρή ισχύ που έχεις εσύ, κι έπειτα το χέρι της ελπίδας συντονίζεται με προσδοκία, ανιχνεύοντας για να βρει τη συχνότητα που εκπέμπει ο Θεός. Και ξαφνικά ο σταθμός Του ο οποίος  εκπέμπει με τόση ισχύ ακούγεται με μια τρομακτικά μεγάλη ένταση και δύναμη και τα μηνύματα έρχονται δυνατά και καθαρά! —Ντ.Μπ.Μπ.

* * *

"Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Ίδιος και χθες και σήμερα και για πάντα! "Εβραίους 13:8). Όπως ακριβώς μίλησε στους προφήτες του παρελθόντος, έτσι μιλά και σε μας  σήμερα. Παραμένει ζωντανός, δόξα στο Θεό!—Ντ. Μπ. Μπ.

 

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production