The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 10: Αυτός που Βάζει Εμπόδια

     Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα γεγονότα. Ο Διάβολος και τα κακά του πνεύματα υπάρχουν πραγματικά και αντιτίθενται στα παιδιά του Θεού σε κάθε ευκαιρία που έχουν. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ο Διάβολος, θα ήταν να δημιουργήσουν τα παιδιά του Θεού μια προσωπική επαφή με το Σωτήρα τους. Γνωρίζει  πόσο πολύ καλό μπορεί να επιτελέσει το χάρισμα της προφητείας και το ότι εσύ το έχεις ανακαλύψει αυτό δεν τον χαροποιεί ιδιαίτερα.  

            Δε χρειάζεται να φοβόμαστε το Διάβολο ούτε τις δυνάμεις του, επειδή ο Ιησούς είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι είναι αυτοί. *[ Α΄ Ιωάννη 4:4.] Παρ' όλα αυτά, η Βίβλος μας προειδοποιεί να μην αγνοούμε τα τεχνάσματα του Διαβόλου. *[Β΄ Κορινθίους 2:11.]

            Αν αισθάνεσαι ότι δέχεσαι καταιγισμό από περισπασμούς κάθε φορά που προσπαθείς να ακούσεις από το Θεό, είναι πιθανόν ο Διάβολος ή ένας από τους πνευματικούς του πράκτορες να προσπαθούν να φράξουν το κανάλι σου προς τον Ουρανό, για να μπλοκάρουν τα πνευματικά ραδιοκύματα με παράσιτα, ώστε εσύ να μην μπορείς να συντονιστείς στο σταθμό του Θεού και να πάρεις το μήνυμα που εκπέμπει προς εσένα. Αν αισθάνεσαι ότι συμβαίνει  κάτι τέτοιο, μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή το εδάφιο "Αντιστάσου στο Διάβολο, και θα φύγει από εσένα." *[Ιακώβου 4:7.] Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό και να καθαρίσεις το μυαλό σου από σκέψεις αποπροσανατολισμού είναι με το να τραγουδήσεις ένα τραγούδι λατρευτικού χαρακτήρα, ή να διαβάσεις δυνατά μερικά εδάφια με υποσχέσεις.  Αν ανησυχείς για κάτι, θα μπορέσει να σε βοηθήσει, αν κάνεις μια προσευχή και το εμπιστευτείς στον Κύριο. Στη συνέχεια, αφού το έκανες αυτό, μπορείς με σιγουριά να αφήσεις τις ανησυχίες σου στα χέρια του Κυρίου και να συγκεντρωθείς στο μήνυμα που έχει να σου δώσει.  

            Είναι πάντα μια καλή ιδέα να υποβάλεις σε δοκιμή τα μηνύματα που εσύ και οι άλλοι δέχεστε από τον Ουρανό.  Ο Ιησούς έλεγε, "Από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε." *[Ματθαίου 7:20.] Τα μηνύματα που δίνει ο Θεός είναι σε συμφωνία με την Αγία Γραφή, εποικοδομούν, συμβουλεύουν,  ενθαρρύνουν,  και αναζωογονούν.  Έχουν σαν αποτέλεσμα τους καρπούς του Πνεύματος—αγάπη, χαρά, ειρήνη, υπομονή, ευγένεια, καλοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια.*[Γαλάτες 5:22-23.] Ακόμα κι όταν ο Θεός μας διορθώνει για κάτι ή μας μαλώνει, πάντα μας δίνει και ελπίδα και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει, όπως ένας πατέρας δίνει κουράγιο τα παιδιά του. Αν τα λόγια που δέχεσαι από τον Ουρανό δίνουν στη ζωή σου ή στη ζωή των άλλων όλα ή κάποιο από αυτά τα οφέλη, τότε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι είναι πράγματι λόγια από τον Ουρανό.

            Αν αγαπάς τον Κύριο και είσαι ειλικρινής στην επιθυμία σου να ακούσεις από  Αυτόν, αν προσεύχεσαι με θέρμη για να σε βοηθήσει να παραμείνεις στο σωστό δρόμο, και αν εκπληρώνεις τις βασικές Του απαιτήσεις όσο καλύτερα μπορείς, τότε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ακούς από το Θεό. Μπορείς να συνεχίσεις να Του ζητάς να σου μιλήσει και να έχεις πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα το κάνει. Όταν η καρδιά είναι σωστή, και όλα τα υπόλοιπα θα είναι σωστά. *[ Α΄ Ιωάννη 3:21-22.]

            Μια από τις καλύτερες άμυνες που διαθέτεις, ενάντια στα παράσιτα του Διαβόλου που παρουσιάζονται ενώ προσπαθείς να δεχτείς τα σήματα του Θεού, είναι να προσπαθείς να ελαχιστοποιείς τις παρεμβολές του Διαβόλου σε συνεχή βάση. Αυτός και οι δυνάμεις του έχουν μεγάλη δραστηριοποίηση στον κόσμο σήμερα. Αυτό είναι προφανές όπου κι αν κοιτάξεις, από τις διαφημίσεις της τηλεόρασης μέχρι και το Ίντερνετ. Βέβαια, δεν είναι από το Διάβολο, όλα όσα βλέπεις ή ακούς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όμως αυτός δεν παύει να επηρεάζει ένα σημαντικό μέρος του τύπου και των εκπομπών. Με τον ίδιο τρόπο που ο Λόγος του Θεού εμπνέει την πίστη μας στο Θεό και στο δρόμο Του, έτσι και η προπαγάνδα του Διαβόλου μας είναι μια έλξη προς το δικό του δρόμο. Αυτό μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι την ίδια στιγμή που τη δέχεσαι, όμως αυτή η αρνητική επενέργεια έχει μια επιρροή πάνω στο πνεύμα σου.

            Όπως λέει ένα παλιό ρητό, "Είσαι αυτό που τρως." Όπως ακριβώς είσαι αυτό που τρως, σωματικά, έτσι είσαι και αυτό που διαβάζεις και παρακολουθείς και ακούς, πνευματικά. Όση περισσότερη από την προπαγάνδα του Διαβόλου παίρνεις μέσα σου, τόσο περισσότερο θα παρασύρεσαι μακριά από τον Κύριο και το Λόγο Του και τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι να δεχτείς τα μηνύματα του Κυρίου. Αν δεν είσαι σίγουρος για μερικά από τα πράγματα που εισρέουν μέσα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρώτησε τον εαυτό σου, "Πώς επιδρά αυτό επάνω μου;"

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production