The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 2: Μια Ζωή Χωρίς Προβλήματα;

Ίσως να είχες την εντύπωση ότι όλα σου   τα  προβλήματά   θα εξαφανίζονταν  τη  στιγμή  που  δέχτηκες τον Ιησού, ή  τουλάχιστον ότι η ζωή   θα γινόταν πολύ πιο εύκολη. Αισθάνθηκες  την παρηγοριά και τη φροντίδα Του, όμως εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις πολλές  από τις  ίδιες  καθημερινές δοκιμασίες.  Ίσως  να έχεις και  περισσότερα προβλήματα απ’  πριν, ή  και  μια νέα σειρά από  προβλήματα.

      “Γιατί, Θεέ μου;! Μπορεί να λες  και να διαμαρτύρεσαι.    “Νόμιζα ότι  Εσύ  θα έλυνες  όλα μου τα προβλήματα!” Μόλις ήλπιζες  ότι είχες βρει  τη θεραπεία για όλα σου τα δεινοπαθήματα, και  ανακαλύπτεις ότι τα πράγματα δεν ήρθαν ακριβώς έτσι.  Συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις  εμπόδια και προβλήματα, αποτυχίες και θλίψεις. Όμως ενώ μπορεί να φαίνεται ότι τα περισσότερα πράγματα δεν άλλαξαν,  αυτό που  άλλαξε   είναι ότι τώρα υπάρχει η  βοήθεια.

       “Όπου υπάρχει η θέληση, υπάρχει και ο τρόπος,” λέει η γνωστή παροιμία. Αυτό είναι σωστό από μια έννοια, όμως παραλείπει τον πιο σημαντικό παράγοντα: Ότι χρειάζεσαι το Θεό! Χρειάζεσαι τη δική Του δύναμη και ισχύ, και δέχτηκες  την υπόσχεσή Του για βοήθεια που είναι πάντα παρούσα  τη στιγμή που ζήτησες από τον Ιησού να έρθει στη ζωή σου.

       Έτσι αν αντιπετωπίζεις οικονομικά αδιέξοδα,  ή προβλήματα υγείας, ή βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια συναισθηματικά πολυτάραχη κατάσταση, μην απελπίζεσαι. Αν έχεις προβλήματα με το γάμο σου, ή στις σχέσεις σου με τους γονείς σου ή με τα παιδιά σου ή με τους φίλους σου ή με το αφεντικό σου ή με τους συνεργάτες σου, μην απελπίζεσαι! Αν αισθάνεσαι ότι είσαι καταδικασμένος να αγωνίζεσαι  σ’ όλη  την υπόλοιπη ζωή σου  λόγω της κοινωνικής σου θέσης,  ή λόγω της έλλειψης μόρφωσης ή επαγγελματικών προσόντων, ή για οτιδήποτε άλλο, μην απελπίζεσαι! Αν έχεις κάποιο σωματικό μειονέκτημα, μην απελπίζεσαι! Αν δεν είσαι ευτυχισμένος με τον εαυτό σου επειδή αισθάνεσαι ότι  ποτέ δε θα είσαι τόσο έξυπνος ή τόσο όμορφος ή τόσο αρρενωπός ή τόσο γοητευτικός όπως θα ευχόσουν να ήσουν, μην απελπίζεσαι! Αν οι αγαπημένοι σου ή οι φίλοι σου  δεν καταλαβαίνουν ή δε συμφωνούν με την νέα σου πίστη, μην απελπίζεσαι! Ο Ιησούς θα σε βγάλει από κάθε δυσκολία και θα σε βοηθήσει να λύσεις κάθε σου πρόβλημα—αν Του δώσεις και εσύ την ευκαιρία.

       Ενώ οι περιστάσεις μπορεί να μην άλλαξαν—τουλάχιστον προς το παρόν—ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις  τις περιστάσεις. Αν τα εμπόδια δε βγουν   από το δρόμο σου, Αυτός θα σε βοηθήσει  να  περάσεις από πάνω τους ή από κάτω τους ή από γύρω τους. Μπορεί να μην πάρει  όλα σου τα προβλήματά, όμως θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις.  

       Η ζωή του Χριστιανού  δε γίνεται  ευκολότερη   γίνεται όμως καλύτερη.  Πόσο υπέροχη  μπορεί να γίνει η ζωή μόλις μάθεις  να χρησιμοποιείς τη δύναμη και τη χάρη του Θεού ώστε  να σε βοηθούν να ξεπερνάς τα εμπόδια! Τα εμπόδια που σε κάνουν να σκοντάφτεις γίνονται σκαλοπάτια για ν’ ανεβείς. Τα φτερά για να πετάξεις σμιλεύονται μέσα απ’ τις δυσκολίες.  Μπορείς με χάρη να ανυψωθείς πάνω από τα καθημερινά προβλήματα, τις θλίψεις και τα δεινά της ζωής. Τα εμπόδια είναι για να ξεπερνιόνται!

 

* * *

Ο Θεός δεν έχει  υποσχεθεί
Οι ουρανοί να είναι πάντα γαλανοί,
Τα μονοπάτια γεμάτα με λουλούδια,
Και όλη  μας η ζωή μόνο τραγούδια
Ο Θεός δεν  έχει υποσχεθεί
Ήλιο μόνο και  ποτέ  βροχή
Χαρά δίχως θλίψη και κλάμα,
Ειρήνη χωρίς πόνο συνάμα.

 Ο Θεός δεν  έχει υποσχεθεί 
 Ότι δε θα γνωρίζουμε  μεσ’ την ζωή,
 Μόχθο ή πειρασμό ξανά,
 Δυσκολία ή  κάποια συμφορά.
 Ούτε  μας έχει πει
 Ότι στο δρόμο δε θα μας βρει
 Ένα βαρύ κουραστικό φορτίο,
 Κι έγνοιες μεσ’ της ζωής το σχολείο.

 Ο Θεός δε μας έχει υποσχεθεί
 Ευθύ  μόνο δρόμο  και φαρδύ,
 Και ένα  ταξίδι εύκολο κι απλό,
 Χωρίς ανάγκη για οδηγό.
 Χωρίς βουνά και  δρυμούς
 γεμάτο βράχια και γκρεμούς
 Χωρίς ποτάμι στη ζωή
 Στροβιλώδες και βαθύ:

 Όμως ο Θεός έχει υποσχεθεί
 Δύναμη καθημερινή,
 Ανάπαυση μετά απ’ τη δουλειά,
 Φως  στο δρόμο μας μπροστά,
 Τη  χάρη Του  στις δοκιμασίες,
 Βοήθεια από ψηλά στις ικεσίες.
Ατελείωτη συμπόνια,
Και  μια ασάλευτη Θεία Πρόνοια.
                                             

-- Annie Johnson Flint

Επόμενος Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production