The Family [ Home ]Reader's Corner: Main Page

Κεφάλαιο 13: Να Μετατρέπεις τις Σκέψεις σου σε Προσευχές

Όσο περισσότερο αποκτάς τη συνήθεια της προσευχής, τόσα περισσότερα θα πετυχαίνεις με την προσευχή και τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι, επειδή θα έχεις μάθει το μυστικό του να μένεις σε συνεχή, στενή επικοινωνία με τον αγαπημένο σου Σωτήρα και φίλο. Το επόμενο άρθρο από την Μαρία Φοντέιν εξηγεί πολύ όμορφα αυτή την αρχή:

Η Βίβλος έχει να πει πολλά για τις σκέψεις μας, και είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για μελέτη. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μετρήσουμε τις σκέψεις που κάνει ο Κύριος για μας, και ότι πρέπει να μισούμε τις μάταιες σκέψεις και να αγαπάμε το Λόγο Του.1

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις καλή χρήση των σκέψεών σου είναι με το να τις μετατρέπεις σε προσευχές. Σκέψου όλα τα πράγματα που κάνεις μέσα σε μια μέρα, όλα τα πράγματα που σκέφτεσαι, όλες τις σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σου. Μετά συλλογίσου τις σκέψεις σου. Εξέτασέ τες, μέτρησέ τες, ανάλυσέ τες, αξιολόγησέ τες και ρώτησε τον εαυτό σου τι επιτελούν οι σκέψεις σου. Πού πηγαίνουνε; Μετατρέπεις τις σκέψεις σου σε δύναμη που θα φέρει κάποιο καλό αποτέλεσμα στις ζωές των άλλων;

Αν θέλεις να κάνεις περισσότερα με την προσευχή, ίσως η λύση είναι οι σκέψεις σου. Οι σκέψεις είναι αληθινά πράγματα. Μπορούν να βοηθήσουν ή μπορούν να εμποδίσουν. Βοηθάνε οι σκέψεις σου να στηρίξουν κάποια κουρασμένη ψυχή; Ή μήπως κλείνουν τα μάτια τους σιωπηλά σε κάποιον που φωνάζει για βοήθεια; Πού τρέχουν οι σκέψεις σου; Απλώνουν τα χέρια τους για να ανταποκριθούν σ’ ένα κάλεσμα; Αποζητάς τη σύνδεση με τη δύναμη την ουράνιας σκέψης; Κατευθύνεις τις σκέψεις σου εκεί όπου μπορούν να κάνουν κάποιο καλό ώστε να κάνουν πράγματι μια θετική διαφορά;

Ο Θεός θέλει να μάθουμε να μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε δυνατές προσευχές. Οι σκέψεις που μετατρέπονται σε προσευχές θα κάνουν ζωντανές τις ευλογίες του Θεού, την παρέμβαση Θεού, την προστασία, τη δύναμη και την αντοχή του Θεού και το θεραπευτικό βάλσαμο του Θεού, που θα χύνεται πάνω σε όλους για όσους νοιαζόμαστε.

Οι σκέψεις που μετατρέπονται σε προσευχές θα επιτελέσουν μεγάλα κατορθώματα, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά και θα αλλάξουν τη ροή της ιστορίας! Από την άλλη μεριά, οι σκέψεις που αφήνονται σε αδράνεια γλιστράνε και πέφτουν στην γκρίζα μάζα της χώρας του χάους, μέσα στις χαραμάδες και στις σχισμές του εφησυχασμού, όπου θα σαπίσουν, θα καταστραφούν και θα χαθούν.

Κάθε φορά που κάνουμε μια σκέψη, μπορούμε να τη μεταβάλουμε σε μια δυνατή προσευχή — οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε, ακόμα κι όταν είμαστε μόνοι. Όταν κάνουμε χειρωνακτικές εργασίες ή δουλειές ρουτίνας, μπορούμε να μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε προσευχές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορούμε να συλλαμβάνουμε τις σκέψεις μας, να τις αποστέλλουμε στο Θεό, και να βλέπουμε — και να ακούμε — θαύματα να γίνονται από αυτές!

Για παράδειγμα, αν είσαι στο σπίτι και μαγειρεύεις και οι σκέψεις σου στραφούν προς τα παιδιά σου στο σχολείο, προσευχήσου να έχουν μια καλή μέρα. Ή αν, ενώ είσαι στη δουλειά, αρχίσεις να σκέφτεσαι για ένα μελλοντικό δύσκολο εγχείρημα, μετάτρεψε αυτή τη σκέψη σε μια προσευχή για τη δύναμη του Κυρίου στο έργο αυτό. Ή αν περνάς δίπλα από ένα ατύχημα ενώ οδηγάς για το σπίτι σου — προσευχήσου για εκείνους που μπορεί να έχουν τραυματιστεί, και επίσης για τη δική σου ασφάλεια και για την ασφάλεια της οικογένειάς σου.

Όλη την ημέρα, άσχετα με το τι άλλο κάνουμε, μας έρχονται σκέψεις, όμως το πώς εμείς τις φιλτράρουμε και πού τις κατευθύνουμε κάνει τη διαφορά. Αυτό που μετράει είναι τι αποφασίζουμε να κάνουμε με τις σκέψεις και πού τις κατευθύνουμε. Επειδή καθώς μαθαίνουμε να κατευθύνουμε τις σκέψεις μας προς την προσευχή, φιλτράροντάς τες μέσα από το κόσκινο του Λόγου του Θεού, στέλνοντάς τες εκεί όπου μπορούν αληθινά να εκπληρώσουν κάτι, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε αυτή την αποστολή της προσευχής.

Όταν είμαστε μόνοι με τις σκέψεις μας, μπορούμε να μετατρέπουμε την κάθε μια τους σε μια προσευχή και να αλλάξουμε τον κόσμο! Μπορούμε να πάρουμε τις σκέψεις που μας έρχονται σαν αποτέλεσμα αυτών που βλέπουμε και δεχόμαστε από το περιβάλλον μας, και να μετατρέψουμε αυτές τις σκέψεις σε προσευχές.

Το να μετατρέπεις την κάθε σκέψη σε μια προσευχή είναι ένα μεγάλο προνόμιο και ένα μεγάλο χάρισμα — το προνόμιο του να αντλείς ενέργεια από τη δύναμη της ουράνιας σκέψης. Χρησιμοποίησέ την και θα σε φροντίσει καλά. Θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και θα δεις να συμβαίνουν θαύματα. Οι σκέψεις μπορούν να γίνουν είτε βάρος είτε ευλογία. Μετάτρεψέ τες σε καλές, μετατρέποντάς τες σε προσευχές. Άντλησε ενέργεια από τη Ουράνια δύναμη της σκέψης!

1. Ψαλμός 40:5; 119:113

Επόμενο Κεφάλαιο >>

[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ] [ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ]

Copyright © 2000 Aurora Production