Η Ελληνική Σελίδα της Οικογένειας!The mark of the Beast!
Computer Chisps & the Future!
Diseases
Wars

Τα Νέα του Τέλους!
ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ
"Και κάνει όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και σκλάβους, να πάρουν στο χέρι τους ή στο μέτωπό τους ένα χάραγμα. Και κανείς να μην μπορεί να πουλάει ή να αγοράζει, εκτός από αυτόν που έχει το χάραγμα" Αποκ. 13:16,17

Η Αποκάλυψη για τους "Ψηφιακούς Αγγέλους" (Digital Angels)
Από τον David Kupelian, WorldNetDaily

"Και κάνει όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και σκλάβους, να πάρουν στο χέρι τους ή στο μέτωπό τους ένα χάραγμα. Και κανείς να μην μπορεί να πουλάει ή να αγοράζει, εκτός από αυτόν που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία. Ας υπολογίσει αυτός που καταλαβαίνει τον αριθμό του θηρίου, επειδή είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι χξς΄ (666).”--Αποκάλυψη 13:16-18.

Πάντα αναρωτιόμουνα γι' αυτό το κείμενο στο Βιβλίο της Αποκάλυψης στην Αγία Γραφή. Πώς θα έκαναν τους ανθρώπους να δεχτούν ένα "χάραγμα του θηρίου" ή να δεχτούν την εμφύτευση κάποιου σατανικού τσιπ μέσα στο σώμα τους;

Αν και όταν ένα τόσο τρομακτικό μελλοντικό σενάριο αρχίσει να πραγματοποιείται, σκεφτόμουνα--όταν ο "αντίχριστος" και οι πράκτορές του θα προσπαθούσαν να επιβάλλουν τη μαζική αποδοχή αυτού του "χαράγματος"--θα προξενούνταν μαζική επανάσταση. Όλοι θα έλεγαν, "Μια στιγμή, ρε φίλε, δεν άκουσες για εκείνο το πραγματάκι που το λένε Αγία Γραφή; Για το Βιβλίο της Αποκάλυψης; Άντε χάσου από δω, γιατί δεν μ' ενδιαφέρει και πολύ να καταλήξω σε αιώνια καταδίκη. Άντε και τα λέμε."

Ααχ, αυτό ήταν παλιά. Πολύ λίγο φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η μέρα που η παραδοσιακή Χριστιανοσύνη θα βρισκόταν κάτω από μια τόσο σοβαρή επίθεση, με τις βασικές της αρχές να κακολογούνται, οι οπαδοί της να δυσφημούνται τόσο πολύ που αυτό το εφιαλτικό σενάριο που προφητεύεται στην Αποκάλυψη όχι μόνο θα άρχιζε να συμβαίνει, αλλά θα το καλοδεχόταν ο κόσμος με ανοιχτές αγκαλιές.

Λίγο φανταζόμουν ότι το κάποτε άκρως απόρρητο δίκτυο παρακολούθησης Έτσελον θα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάθε email και τηλεφωνική συνδιάλεξη οπουδήποτε στη γη, και ότι σύντομα η θέση των ανθρώπων θα μπορούσε να εντοπίζεται μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Και τώρα, να σου και έρχεται ο Ψηφιακός Άγγελος--ο νέος, με μέγεθος κέρματος εμφυτεύσιμος πομποδέκτης του οποίου ο κατασκευαστής, η εταιρεία Applied Digital Solutions, σκοπεύει να τον διαθέσει παγκόσμια για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ανθρώπων. Καθώς εκπέμπει ένα σήμα εντοπισμού που μπορεί να ανιχνευτεί από δορυφόρους με το σύστημα GPS (global positioning system), το πλασάρουν στην αγορά σαν το τέλειο, άμεμπτο μέσο προσδιορισμού ταυτότητας ανθρώπων. Όταν εμφυτευθεί στο σώμα, η συσκευή τροφοδοτείται ηλεκτρομαγνητικά μέσα από τις κινήσεις των μυών, και μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από τον "κάτοχό" της είτε από μια μονάδα παρακολούθησης.

"Λίγα χρόνια πριν θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις, όμως όχι άλλο πια," είπε ο Δρ. Peter Zhou, διευθυντής επιστημόνων για την ανάπτυξη του εμφυτεύματος και πρόεδρος της DigitalAngel.net Inc.θυγατρικής της ADS. "Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνηθίζουν στο να έχουν εμφυτεύματα. Νέος αιώνα, νέες τάσεις.

Ο Zhou σύγκρινε τον Ψηφιακό Άγγελο με τους καρδιακούς βηματοδότες . Οι καρδιακοί βηματοδότες φαίνονταν αλλόκοτοι παλιά, είπε ο Zhou, όμως τώρα είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Ο Ψηφιακός Άγγελος θα γίνει αποδεκτός με τον ίδιο τρόπο, πρόσθεσε.

"Πενήντα χρόνια από τώρα θα είναι πάρα, πάρα πολύ δημοφιλής. Πενήντα χρόνια πριν, η σκέψη ενός κινητού τηλεφώνου, με το οποίο θα μπορούσες να περπατάς τριγύρω και να μιλάς στο τηλέφωνο ήταν πέρα από την φαντασία. Τώρα τα κινητά είναι παντού, "εξήγησε ο Zhou. Όπως και τα κινητά, ο Ψηφιακός Άγγελος, "θα είναι μια σύνδεση από τον εαυτό σου προς τον ηλεκτρονικό κόσμο. Θα είναι ο φύλακάς σου, ο προστάτης σου. Θα φέρει καλά πράγματα σε σένα."

Σ΄ένα ανατριχιαστικό σχόλιό του για το μέλλον της ανθρωπότητας, ο Zhou πρόσθεσε. "Θα είμαστε ένα υβρίδιο ηλεκτρονικής νοημοσύνης και της δικής μας ψυχής."

Τώρα εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι ο Ψηφιακός Άγγελος θα είναι το εργαλείο του αντίχριστου. Όμως λέω εμφατικά ότι, αν είναι αυτό, ο κόσμος είναι σχεδόν έτοιμος γι' αυτό.

Λίγα χρόνια πριν, μήπως θα μπορούσες να είχες προφητεύσει ότι το έτος 2000 ένα κύριος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος θα αποκαλούσε τους πιο γνωστούς ευαγγελικούς Χριστιανούς κληρικούς της χώρας--τον Πατ Ρομπερτσον και τον Τζέρι Φάργουελ--"πράκτορες της έλλειψης ανεκτικότητας"; Θα πίστευες ότι ο υπουργός τύπου του Λευκού Οίκου, Ο Τζο Λόκχαρτ, θα εξίσωνε τους Χριστιανούς που ευαγγελίζουν χώρες με   άλλες θρησκείες ότι υποδαυλίζουν "αρχαίο θρησκευτικό μίσος"; Θα σκεφτόσουν  ότι οι "νέες έρευνες" θα έδειχναν, στην  ιστορία της Βίβλου για το Δαβίδ και το Γολιάθ, ότι δεν ήταν η πίστη στο Θεό που κέρδισε τη μάχη; Είναι γεγονός, όπως λέει ο Βλαντιμίρ Μπεργκίνερ, καθηγητής της νευρολογία στο Πανεπιστήμιο Μπεν-Γκουριόν του Ισραήλ, ότι ο Γολιάθ υπέφερε από την ασθένεια του αδένα της υπόφυσης που ονομάζεται μεγαλακρία (acromegaly), που προκαλεί την αύξηση ενός όγκου που πιέζει το οπτικό νεύρο. Ο καημένος ο Γολιάθ, φαίνεται, είχε μειωμένη όραση!!!

Αν η χωρίς αποδείξει και γεμάτη απάτες θεωρεία της εξέλιξης χρησιμοποιείται τόσο αποτελεσματικά για να υποβαθμίζει το πρώτο βιβλίο της Βίβλου, και αν ένας καθηγητής πανεπιστημίου μπορεί να ισχυρίζεται χωρίς οποιεσδήποτε αποδείξεις ότι εκείνος ο Γολιάθ δεν μπορούσε να δει καλά--και ο διεθνής τύπος το αναφέρει σαν είδηση, τότε για να βγάλουν αναξιόπιστο το σκοτεινό, προφητικό και αλληγορικό τελευταίο βιβλίο της Βίβλου θα μπορούσε να γίνει μια υπόθεση για παιδάκια.

Και ενώ μια γενιά πριν ο Χριστιανισμός ήταν η κυρίαρχη κουλτούρα στην Αμερική, και ο κόσμος των ομοφυλόφιλων ένας υποχθόνιος υπόκοσμος, μήπως θα μπορούσες να είχες φανταστεί ότι σήμερα τα πολιτικά προγράμματα των ομοφυλόφιλων ακτιβιστών θα είχαν γίνει αποδεκτά και υποστηριγμένα σε κάθε τομέα της κοινωνίας, ενώ ο Χριστιανισμός κακολογείται και δυσφημίζεται απροκάλυπτα;

Όμως το φταίξιμο για όλα αυτά δεν παραμένει μόνο πάνω στους ομοφυλόφιλους ή στους εχθρούς του Χριστιανισμού.

Πολλοί σύγχρονοι κατ' όνομα Χριστιανοί έχουν την εμφάνιση και τα λόγια της πίστης, όμως βαθιά μέσα τους δεν είναι διαφορετικοί από τους "εθνικούς" που επιθυμούν να ευαγγελίσουν. Πολλοί Χριστιανοί έχουν γίνει τόσο ρηχοί, τόσο εγκόσμιοι, τόσο αυτο-ικανοποιημένοι, και τόσο διεφθαρμένοι που από πολύ καιρό έχουν χάσει την αρχική τους αθωότητα και την λάμψη που είχαν σαν παιδιά.

Ασπάζονται την εφαρμογή των εκτρώσεων, θεωρώντας την σαν μια αναγκαία διαδικασία υγείας, σαν ένα θεμελιώδες δικαίωμα, σαν έναν εξισωτικό παράγοντα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, κι ακόμη σαν μια πρόοδο για την ποιότητα της ζωής. Δεν την βλέπουν σαν έναν τέλειο παραλληλισμό με τις σατανικές ιεροτελεστίες ανθρωποθυσίας αθώων παιδιών στο βωμό της εγωιστικότητας και του πάθους. Έχουν χάσει την πνευματική τους κρίση, και το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η εξωτερική εμφάνιση της θρησκευτικότητάς τους.

Η πίστη τους, αντί να αναβαθμίζει τη ζωή τους, απλώς δικαιολογεί την αμαρτία τους. Βλέπουν το εαυτό τους σαν να έχει κάποιο είδος "διπλωματικής ασυλίας" Είναι σωσμένοι, στο κάτω-κάτω, και γι' αυτό μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν ατιμωρητί, χωρίς φόβο για τις αρχές επιβολής του  νόμου του πνεύματος.

Είναι σωσμένοι, γι' αυτό στο διάβολο με όλους και με όλα τα άλλα. Περιμένουν την ανάληψη τους στον Ουρανό με τη Δευτέρα Παρουσία, και να απολαύσουν την κρίση του Θεού πάνω στον κόσμο. Έχουν χάσουν σχεδόν εντελώς την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν το κακό σαν τέτοιο που είναι, και να το εναντιώνονται--όχι με θυμό, αλλά με αγάπη και δύναμη, όπως έκανε ο Ιησούς. Χωρίς αληθινή αρετή, το μόνο που μένει είναι η υποκρισία, και ο Χριστιανισμός στην Αμερική (σημ. μετ. και στον υπόλοιπο κόσμο) είναι γεμάτος από αυτήν σήμερα.

Ναι, η αλήθεια είναι, ότι όταν έρθει η φοβερή ώρα που προφητεύεται στην Αποκάλυψη, οι περισσότεροι άνθρωποι μάλλον ούτε καν θα παρατηρήσουν την εμφάνιση του μέγιστου έσχατου κακού. Στο κάτω-κάτω δεν τους έχει λείψει και η προετοιμασία.[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]


Ερευνητές κατασκευάζουν "Βιονικό Τσιπ"
Associated Press

Ερευνητές λένε ότι έχουν βρει τον τρόπο να συζεύξουν ανθρώπινα κύτταρα με κυκλώματα μέσα σ' ένα "βιονικό τσιπ" που θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο κλειδί στην ιατρική και στην βιογενετική.

Αυτή η μικροσκοπική συσκευή--μικρότερη και λεπτότερη από μια τρίχα--συντονίζει ένα υγιές ανθρώπινο κύτταρο με το ηλεκτρικό κύκλωμα ενός τσιπ. Ελέγχοντας το τσιπ μ' ένα κομπιούτερ, οι επιστήμονες λένε ότι μπορούν να ελέγξουν τη δραστηριότητα του κυττάρου. Το κομπιούτερ στέλνει ηλεκτρικά σήματα στο κυτταρικό-τσιπ, που επιδρούν στους πόρους της μεμβράνης του κυττάρου ώστε να ανοίξουν και να ενεργοποιήσουν το κύτταρο.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορούν να κατασκευάζουν κυτταρικά-τσιπ σε μεγάλους αριθμούς και να τα εισάγουν μέσα στο σώμα για να αντικαταστήσουν ή να επιδιορθώσουν αρρωστημένους ιστούς.

Τα κυτταρικά-τσιπ επίσης τους δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω σε δύσκολες διαδικασίες γονιδιακής θεραπείας  επειδή μπορούν με μεγαλύτερη ακρίβεια να ανοίγουν τους πόρους του κυττάρου, είπε ο επικεφαλής της έρευνας Βόρις Ρουμπίνσκυ.

Οι ερευνητές ελπίζουν τελικά να αναπτύξουν κυτταρικά-τσιπ με το ακριβές ηλεκτρικό δυναμικό που χρειάζεται για την ενεργοποίηση διαφόρων ανθρώπινων ιστών, από μύες μέχρι τα οστά και τον εγκέφαλο. Μ' αυτό τον τρόπο, τα κυτταρικά-τσιπ θα μπορούν να εφαρμόζονται κατά χιλιάδες για να διορθώνουν μια ποικιλία προβλημάτων υγείας.

"Στο παρελθόν, κάθε ηλεκτρισμός που εφαρμοζόταν στο κύτταρο ήταν σαν να το χτυπούσες μ' ένα σφυρί ελπίζοντας ότι κάτι θα συνέβαινε, ή ότι θα άνοιγε για μας. Τώρα, ξέρουμε ακριβώς πώς να το κάνουμε αυτό να δουλέψει,' είπε ο Ρουμπίνσκυ. [ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]


Ο καθηγητής Σάιμποργκ
Από τον Janelle Brown, Salon

"Το Μάτριξ," η ταινία επιστημονικής φαντασία που έσπασε τα ταμεία, οραματίζεται ένα μέλλον όπου κομπιούτερ με τεχνητή νοημοσύνη καταλαμβάνουν τον κόσμο. Αντί να προγραμματίζουν αυτοί  τα κομπιούτερ, οι άνθρωποι γίνονται μια φυλή σκλάβων, υπηρετώντας σαν ζωντανές μπαταρίες που παρέχουν ενέργεια για τα κάποτε άψυχα εργαλεία των γραφείων του.

Ε, καλά, αυτό είναι επιστημονική φαντασία του Χόλιγουντ, έτσι δεν είναι; Λάθος, λέει ο Κέβιν Γουόργουικ, καθηγητής στο τμήμα της κυβερνητικής στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγ της Αγγλίας--που είναι το Βρετανικό ισοδύναμο των Μ.Ι.Τ. Media Lab της Αμερικής--ο οποίος έχει περάσει τη σταδιοδρομία μου δουλεύοντας πάνω στη ρομποτική επιστήμη, δημιουργώντας τεχνητή νοημοσύνη και, κάτι ακόμη πιο αμφιλεγόμενο, κατασκευάζοντας εμφυτεύματα υπολογιστών για ανθρώπους για χρήση μέσα στο ίδιο τους το σώμα. Συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου March of the Machines: Why the New Race of Robots Will Rule the World, (Η προέλαση των μηχανών: Γιατί η νέα γενιά των ρομπότ θα κυβερνάει τον κόσμο.) ο Γουόργουικ κάνει τη φρικτή πρόβλεψη ότι τα κομπιούτερ μπορεί να κατακτήσουν τον κόσμο μέσα στην περίοδο της ζωής μας.

"Μερικοί επιστήμονες της πληροφορικής έχουν το κεφάλι τους χωμένο μέσα στην άμμο όσον αφορά τη σκέψη τους--πιστεύοντας ότι τα πράγματα είναι προγραμματισμένα, και ότι εμείς [οι άνθρωποι] μπορούμε πάντα να αποφασίζουμε για τι θα κάνουν τα πράγματα. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη σαχλαμάρα!" ισχυρίζεται ο Γουόργουικ.

Στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν ότι τα ρομπότ ούτε καν θα χρειάζονται τους ανθρώπους πρώτ' απ' όλα. Αντίθετα, θα αναπρογραμματίζουν και θα ανακατασκευάζουν τον εαυτό τους. "Τα νοήμονα ρομπότ μπορούν να δημιουργηθούν με ένα μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας και να κάνουν δημιουργικά και επινοητικά πράγματα που ποτέ σου δε θα φανταζόσουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν, και να επικοινωνούν το ένα με το άλλο με τη δική τους γλώσσα."

Όπως το τοποθετεί σαν ένα γεγονός, οι μηχανικοί "εγκέφαλοι" πρόκειται να είναι πολύ πιο ανώτεροι από τους ανθρώπινους εγκεφάλους. Ήδη γνωρίζουμε ότι ένα κομπιούτερ μπορεί να ξεπεράσει έναν άνθρωπο, εξηγεί γρήγορα, με "αριθμητικά προβλήματα, στο πόσο γρήγορα μπορεί να λειτουργεί, στις μαθηματικές ικανότητες, στη μνήμη, στη λογική. Γνωρίζουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει πολλά πλεονεκτήματα ήδη παραπάνω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Κοιτάζοντας το μέλλον, με ποιους τρόπους πρόκειται ο ανθρώπινος εγκέφαλος να διατηρήσει το προβάδισμά του;"

"Οι αισθήσεις μας είναι περιορισμένες, μας βολεύουν σαν ανθρώπους, όμως οι μηχανές έχουν τις ικανότητες να αισθάνονται τον κόσμο με υπέρηχους, με υπεριώδεις & με υπέρυθρες ακτίνες, με ακτίνες Χ, με ακτίνες γάμα," εξηγεί ο Γουόργουικ." "Οι μηχανές μπορούν να αισθανθούν τον κόσμο με όλων των ειδών τους τρόπους που εμείς δεν έχουμε την ελπίδα να το κάνουμε, εκτός κι αν αρχίσουμε να ψάχνουμε για εμφυτεύματα."

Ο Γουόργουικ προβλέπει ότι ένας μελλοντικός κόσμος όπου οι εγκέφαλοι των υπολογιστών θα έχουν περίπου την ίδια δύναμη, αν όχι και περισσότερη, απ' ότι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι είναι μόνο 20 με 30 χρόνια μακριά. Η πιθανότητα μια κυριαρχίας των κομπιούτερ είναι ένας λόγος που ο Γουόργουικ έχει επιδιώξει την κατασκευή εμφυτευμάτων--ελπίζει ότι αντλώντας ενέργεια από τη τεχνητή νοημοσύνη θα μπορέσει να βελτιώσει την δύναμη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Τον Αύγουστο του 1998, ο Γουόργουικ έπαιξε το ρόλο του πειραματόζωου σ' αυτό που τότε χαρακτηρίστηκε σαν το πρώτο μη ιατρικό πείραμα εμφυτεύματος. Με μια μικρή γυάλινη κάψουλα γεμάτη με πομποδέκτες κάτω από το δέρμα του, ο Γουόργουικ ουσιαστικά έγινε ένα ανθρώπινο τηλεχειριστήριο: Κάθε φορά που έμπαινε από μια πόρτα του κτιρίου του στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ, οι ανιχνευτές στις πόρτες αμέσως ένοιωθαν την παρουσία των πομποδεκτών του εμφυτεύματός του. Άναβαν τα φώτα, το κομπιούτερ έκανε εκκίνηση και συνδεόταν με την ιστοσελίδα του, άνοιγαν οι πόρτες, και το γραφείο του τον χαιρετούσε με ένα "Hello, Professor Warwick!" Με μια δόση από τον Μπιγκ Μπράδερ (το Μεγάλο Αδερφό), το κομπιούτερ του μπορούσε επίσης να τον εντοπίζει όποτε ερχόταν κι έφευγε και ακόμη και την ακριβή θέση του μέσα στο κτίριο.

Το πείραμα  ήταν απλό, όμως υποβλητικό παρ' όλ' αυτά. Ο Γουόργουικ παραδέχεται ότι τον πλησίασαν κυβερνητικοί επίσημοι που ενδιαφέρονταν για τις δυνατότητες της χρήσης των εμφυτευμάτων σε φυλακές ή για τον εντοπισμό παιδοφίλων--όμως ο Γουόργουικ ο ίδιος με ευθυμία διακωμωδεί τις επιπτώσεις τύπου Όργουελ από μια διαδεδομένη χρήση εμφυτευμάτων από κομπιούτερ.

"Δεν αισθανόμουν ότι ο Μπιγκ Μπράδερ με παρακολουθούσε, μάλλον επειδή είχα ωφέλειες από το εμφύτευμα: Οι πόρτες και τα φώτα άνοιγαν αντί να κλείνουν οι πόρτες και να σβήνουν τα φώτα," λέει," Με κάνει πράγματι να αισθάνομαι ότι ο Όργουελ είχε μάλλον δίκιο για το Μεγάλο Αδερφό--θα πάμε ίσια με το κεφάλι μας μέσα σ' αυτήν την κατάσταση, δε θα είναι όμως κάτι που θα το βλέπουμε σαν αρνητικό επειδή θα υπάρχουν πολλά θετικά για μας μέσα σ' αυτό ."

Ο Γουόργουικ φόρεσε το εμφύτευμα μόνο για εννιά μέρες, όμως πιστεύει ότι ήταν αρκετό διάστημα για να πάρει μια γεύση για το ποια επίδραση μπορεί να έχει μια αλληλένδεση μυαλού-μηχανής στις σχέσεις μας με τα κομπιούτερ. "Μετά από λίγες ημέρες άρχισα να αισθάνομαι μια οικειότητα με το κομπιούτερ, που ήταν πολύ παράξενη," αναπολούσε. "Όταν συνενώνεις τον εγκέφαλό σου μ' έναν τέτοιο τρόπο, αλλάζεις απ' αυτό που είσαι. Γίνεσαι ένας "μποργκ" (Σημ. μετ. "ανθρωποειδές ρομπότ ή μάλλον ένας ρομποτοειδής άνθρωπος"). Δεν είσαι απλώς ένας άνθρωπος συνδεδεμένος με την τεχνολογία, είσαι κάτι διαφορετικό και οι αξίες σου και οι κρίσεις σου θα αλλάξουν."

Στο επόμενο πείραμά του θα κατασκευάσει μια πιο ευαίσθητη σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους και στα κομπιούτερ. Σε 18 μήνες, ο Γουόργουικ θα ξανακάνει εγχείρηση, αυτή τη φορά όχι για να πάρει έναν απλό εμφύτευμα πομποδέκτη στο χέρι του αλλά μια σύνδεση με το νευρικό του πλέγμα--ένα μικροσκοπικό κολάρο που θα περικλείει το σύμπλεγμα των νευρικών ινών του στην κορυφή του χεριού του, που θα διαβάζει σήματα από το νευρικό του σύστημα και θα τα μεταδίδει στο κομπιούτερ του.

Ξανά, κι αυτό είναι ένα απλό πείραμα που θα έχει τεράστιες επιδράσεις στο μέλλον της αλληλένδεσης μυαλού-μηχανής. Αυτό το εμφύτευμα δεν θα στέλνει απλώς σήματα στο κομπιούτερ του, αλλά επίσης θα δέχεται σήματα. Το κομπιούτερ θα μπορεί να καταγράφει και να αποθηκεύει σύνολα από τα νευρικά σήματα του Γουόργουικ και θα τα εκπέμπει πίσω αργότερα. Αν όλα πάνε καλά, θα μπορεί να "ξαναπαίζει" την κίνηση του τεντώματος του αγκώνα του ή του παίξιμου των δακτύλων του. Θα μπορούσε ακόμα και να "ξανα-αισθάνεται" τα νευρικά σήματα που έχουν σχέσεις με τα αισθήματά του, "ξαναπαίζοντας" (Play back) τα σήματα που το νευρικό του κέντρο έστειλε όταν αισθανόταν χαρούμενος ή αγχωμένος.

Τα συστήματα εμφυτευμάτων του Γουόργουικ--που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να "βελτιώσουν" τους ανθρώπους με αισθησιακές πληροφορίες--θα μπορούσαν υποθετικά να μπουν σε χρήση για να δημιουργήσουν φυλές υπερανθρώπων ή ανθρώπινων σκλάβων κάτω από τον έλεγχο των κομπιούτερ.

"Ναι, πιστεύω στην μέρα της τελειωτικής καταστροφής και του σκότους, δυστυχώς--όμως αυτή είναι η εξέλιξη. Κάτι πρόκειται να παρουσιαστεί και να μας ξεπεράσει κάποια στιγμή, και αυτό που πιστεύω είναι ότι το ποιο πιθανό είναι ότι σε κάποιο σημείο θα είναι οι μηχανές, οι νοήμονες μηχανές," υποθέτει αξιωματικά σαν να ήταν ένα γεγονός. "Μπορεί να γίνει κάτι για να το αποφύγουμε; Αυτό το είδος του εμφυτεύματος θα πρέπει να μας πάει πολύ μπροστά στο δρόμο μας, όμως ρεαλιστικά πρέπει να έχουμε τεχνητή νοημοσύνη συνδεδεμένη με κάποιο τρόπο με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο."[ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]


Φορετές συσκευές.

Τα PC έρχονται πιο κοντά στο δέρμα
The Age Melbourne

Από τον  Tim Winkler

Θέλεις να χρησιμοποιήσεις το κινητό της Λίντας; Απλώς μίλησε στο μπικίνι της. Τα μπικίνι με τηλέφωνα, τα μπλουζάκια με σύνδεση στο Ίντερνετ και ακόμα και ακόμα πάνες μωρών που μπορείς να τα εντοπίζεις είναι κοντά σου σ' ένα κατάστημα. Η Αμερικάνικη εταιρεία InfoCharms πιστεύει ότι τα νέας μόδας κομπιούτερ που φοριούνται θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα σε λίγα χρόνια.

Η εταιρεία μόλις έχει λανσάρει την νέα της γκάμα φορετών κομπιούτερ σε επιδείξεις μόδας στην Αμερική και στο Τόκιο, και ο πρόεδρος της InfoCharms, ο κ. Άλεξ Λάιτμαν, λέει ότι τα φορετά κομπιούτερ θα μπορούσαν να κάνουν τα ογκώδη προσωπικά κομπιούτερ περιττά.

"Αυτά είναι για τους κομψούς, όχι για τους παλιομοδίτες", λέει. "Θα φτιάχνουμε ρούχα που θα φαίνονται τόσο καλά ή και καλύτερα από τα σημερινά στάνταρ.

Γι' αυτό, ν' αρχίσεις να συνηθίζεις  μ' ένα τσιπ ραμμένο στα παπούτσια του γιου σου, έτσι ώστε να μπορείς να τον παρακολουθείς ότι δεν ξεφεύγει στο στραβό δρόμο; Ή μ' ένα σακάκι που σου επιτρέπει να βλέπεις τηλεόραση, να ελέγχεις τα τηλεφωνικά σου μηνύματα, να λες στο φούρνο σου να αρχίζει να ψήνει το σπιτικό φαγητό και να σου δείχνει το μέρος που βρίσκεσαι με ακρίβεια--όλ' αυτά με μερικές κινήσεις του δακτύλου σου και χωρίς σύρματα;

Καλώς ήρθατε στον σχεδόν εξωπραγματικό κόσμο των φτηνών ρούχων με ασύρματα κομπιούτερ της InfoCharms. Το εκπληκτικό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα είναι έτοιμα να βγουν στην αγορά.

Ενώ η θεώρηση του μέλλοντος της InfoCharms φαίνεται σαν είναι στα όρια της φαντασίας, το μικρό εργαστήριο που έχει την έδρα του στο Λος Άντζελες έχει άμεμπτα επιστημονικά διαπιστευτήρια. Η εταιρεία έχει δημιουργηθεί σαν παραγωγή από το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακής Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, και έχει υπογράψει στρατηγικούς συνεταιρισμούς με παίκτες κλειδιά της βιομηχανίας των υπολογιστών--συμπεριλαμβάνοντας τη Hewlett-Packard και την Toshiba.[ΣΤΗ ΑΡΧΗ]


Αντίο πορτοφόλι, Καλώς ήρθες Τσιπ
Wired

Από την Joanna Glasner

Αρχίστε  μ' ένα μπρελόκ για κλειδιά, ή ίσως μ' ένα δαχτυλίδι. Βάλτε μέσα μερικές πληροφορίες μιας πιστωτικής κάρτας, και μια άδειας οδήγησης, δυο-τρεις άλλες συνηθισμένες κάρτες ψώνιων, και ίσως βάλτε και ένα μηχανισμό βιομετρικών ανιχνεύσεων.

Κι αυτό ήταν: Το πορτοφόλι του μέλλοντος. Πέτα στα σκουπίδια το δερμάτινο πορτοφόλι σου και τελείωνε όλα τα ψώνια σου και τις δουλειές σου που απαιτούν την προσωπική σου παρουσία με ένα πέρασμα ενός μικρού τσιπ.

Τουλάχιστον αυτό είναι το όραμα που ο Πρόεδρος της Βίζας (Visa International) Μάλκολμ Γουίλιαμσον λανσάριζε στα στελέχη οικονομικών υπηρεσιών στο Σαν Φραντζίσκο πρόσφατα.

Στο συνέδριο του Jupiter Financial Services Forum (Οικονομικές επιχειρήσεις του Δία)--ένα συνέδριο για αναπτυσσόμενες τεχνολογίες-- ο Γουίλιαμσον   μίλησε για το πώς οι εταιρείες πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούν τις καινοτομίες στην τεχνολογία των τσιπ για να αποθηκεύουν τεράστια ποσά δεδομένων σε μικροσκοπικές, φορητές συσκευές. Η Βίζα ερευνά την πιθανότητα να επεκταθεί πέρα από τις κάρτες και στο να βάλει συσκευές που ενσωματώνουν τσιπ μέσα σε οτιδήποτε από κινητά τηλέφωνα μέχρι και σε κοσμήματα.

Άλλοι ωστόσο, ανησυχούν για τη δυνατότητα κατάχρησης αν ένα τέτοιο χρυσωρυχείο δεδομένων πέσει σε λάθος χέρια.  "Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε μόνο μια κάρτα για έχουμε να κουβαλάμε μαζί μας και να μπορούμε να ανοίγουμε τις πόρτες μας μ' αυτήν, να ανάβουμε τη μηχανή του αυτοκινήτου μας," είπε ο Τομ Ντιγουίζ, πρόεδρος του Κέντρου Αμερικάνικης Πολιτικής, μιας ομάδας φιλελεύθερων ατόμων που έχει παρακολουθήσει την τεχνολογία των Έξυπνων Καρτών (Smart Cards). "Όμως αυτή η ίδια η τεχνολογία μπορεί επίσης να επεκταθεί στο να χρησιμοποιηθεί για κάτι πολύ πιο κακό." [ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ]


Περισσότερα για το ίδιο θέμα σε λίγο:

  • Τσιπάκια για Υγεία και Διασκέδαση
  • Κάτω από το Δέρμα σου.
  • Εταιρείες επιζητούν Εμφεύματα με Τσιπ για να Ελέγχουν το Προσωπικό τους.
  • Κυβερνο-Εγκέφαλοι Εξαπολύουν τους Αρουραίους τους Πολέμου
  • Ο πρώτος   Cyborg (Σάιμποργκ) του κόσμου 
  • Το γραφείο που πραγματικά μπορεί να μπει Κάτω απο το Δέρμα σου
  • Σε 10 χρόνια θα έχεις ... ένα Τσιπ μέσα στο Κεφάλι σου
  • Το Τέλος της Προσωπικής Ελευθερίας;